Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا، مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در سالی که گذشت، سالی پر از فعالیت‌های مختلف را پشت سر گذاشت، اگرچه برنامه‌های دیگری را برای سال ۹۶ اعلام کرده بود، اما این برنامه‌ها در این سال اجرا نشد.
اردیبهشت‌ماه ۹۶ رئیس این مرکز به ایکنا گفت: توزان بخشیدن به فعالیت‌های مرکز در هر سه بخش، آموزشی، پژوهشی و ترویجی قرآن و سلامت از جمله اهداف این مرکز است، همچنین برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های زندگی قرآنی در بیمارستان‌ها و تدریس روش تحقیق قرآن و سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی، تلاش برای تصویب پیش‌نویس سند پژوهش‌های قرآن و طب در کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت که در سال ۹۵ تدوین شده بودند، گسترش دوره‌های تربیت معلم قرآنی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و حمایت از برگزاری همایش‌های قرآن و سلامت از اهداف مرکز قرآن و عترت در سال ۹۶ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سندی که هرگز خبری در مورد تصویب آن شنیده نشد
کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت در سال ۹۳ پس از تقریبا ۴ سال سکوت دوباره احیا شد، نخستین و تنها جلسه آن با حضور وزیر بهداشت تنها در اواخر همان سال برگزار شد، اگرچه قرار بود از آن پس جلسات این کمیسیون برگزار شود، اما کمیسیون با تشکیل کارگروه‌های مختلف به نوعی در سکوت فرو رفت و عملا فعالیتی از آن نمود بیرونی پیدا نکرد.
مسئولان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از جمله مهدی صالحی رئیس دبیرخانه این کمیسیون اعتقادی به سکون این کمیسیون ندارند و چندی پیش در گفت‌وگویی با ایکنا، گفت: ممکن است طی این ۳ سال عملکرد این کمیسیون در انظار عمومی، بدون کارکرد و خروجی خاصی باشد، اما این گونه نیست چرا که در طول این سال‌ها اقدامات زیادی در حوزه تبلیغ، ترویج و بستر سازی برای انجام پژوهش‌های عالی در حوزه قرآن و نظام سلامت انجام شده است. از سوی دیگر زمینه سازی‌‎هایی تحت عنوان کار‌های تبلیغی و ترویجی در مسائل علمی و پژوهشی کمیسیون که می‌بایست رویکرد علمی و کاربردی داشته باشد انجام شده است این امر نقطه عظیمتی برای دیگر فعالیت‌های این کمیسیون شده است.
وی افزود: از آنجایی که مبنای کار کمیسیون آموزه‌های قرآنی و روایی است، نیاز به ظرایف خاصی در کار کردن با این مفاهیم وجود دارد همزمان کار کردن در این حوزه نیاز به دقت و وجاهت دینی و علمی دارد تا برونداد آن قابل استناد بوده و در مجامع علمی از آن استفاده شود این مسائل موجب می‌شود روند کار کمیسیون کند باشد.
صالحی یادآور شد: پس از سال‌ها و برگزاری نشست‌های متعدد با پژوهشگران و محققان این حوزه توانستیم بارزترین و شاخص‌ترین افراد پژوهشگر را شناسایی کنیم، همچنین توانستیم به بنیادی‌ترین مفاهیم و چارچوب‌های نظری قرآن و سلامت دست پیدا کنیم.
چنانچه در بالا اشاره شد تصویب پیش‌نویس سند پژوهش‌های قرآن و طب قرار بود در سال ۹۶ پیگیری شود، اما هرگز خبری از آن در این کمیسیون در سال ۹۶ منتشر نشد.
صالحی در این رابطه به ایکنا می‌گوید: ما سال ۹۵ با تشکیل جلسات متعددد دبیرخانه کمیسیون کارگروه پژوهش کمیسیون را با ریاست معاون تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت برگزار کردیم و حاصل این جلسات به تهیه پیش نویس سند منجر شد، از آن جا که ارائه پیش‌نویس سند منوط به تشکیل کارگروه آموزشی بود و بدون تکمیل این بخش از کار، ارائه کردن سند، نتیجه بخش نبود موضوع را در حوزه معاون آموزشی پیگیری کردیم و نسخه اولیه آن ارائه شد.
وی افزود: در مراحل پایانی کار یک سری نقد و نظر‌های بنیادین به مفاهیم و مبانی اساسی پژوهش‌های میان رشته‌ای قرآن و طب وارد شد و بر این اساس که نیازمند بررسی و نقد بیشتری جلوه می‌کرد به همین دلیل تصویب سند در سال ۹۶ هم انجام نگرفت.
صالحی یاد آور شد: در این مطالعات با یکسری مبادی بنیادین در حوزه فلسفه علم و فلسفه سلامت مواجهیم که استخراج و استنباط و اعلام هر متنی مستلزم این است که صاحب نظران فن این مسائل را حل کنند.
کارگاه‌های روش تحقیق قرآن و سلامت
در سال ۹۶ قرار بود که که یکسری کارگاه‌های قرآن‌پژوهی و طب برگزار شود، این کار در این سال با عنوان کارگاه‌های نظام سلامت در اسلام در دانشگاه‌های علوم پزشکی با همکاری دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت برگزار کرد که خود پیش‌کارگاه‌هایی برای دستیابی به یک متدولوژی در حوزه مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت بود.
برگزاری‌کارگاه‌های نظام سلامت در جهان اسلام تنها کار مرکز در حوزه پژوهشی نبود چرا که یک همایش دو روزه موفق را نیز با همکاری دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در مشهد برگزار کرد همایشی که در آن به بررسی مبانی سلامت در منابع دینی پرداخت.
از سوی دیگر این مرکز همچون دو سال قبل‌تر آن توانست با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله و نظام پزشکی سمینار قرآن، عترت و سلامت را برگزار کند.
ضمن اینکه مرکز در سال ۹۶ سرانجام توانست بانک اطلاعاتی پژوهشگران قرآن و سلامت را راه‌اندازی و فراخوانی را برای ثبت نام این افراد در سامانه خود اعلام کند.
اگر عدم تصویب سند قرآن‌پژوهی و طب را فاکتور در نظر نگیریم به نظر می‌رسد مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت توانسته تا حدودی توازن را با پررنگ کردن فعالیت‌های پژوهشی در حوزه قرآن و سلامت در فعالیت‌های خود بازگرداند.
فعالیت‌های آموزشی    مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در حوزه آموزشی دوره‌های تربیت معلم قرآنی را برگزار کرد در این دوره که در اردبیل برگزار شد بیش از 100 دانشجو حضور یافتند و این مرکز از برگزاری کلاس‌های حفظ قرآن حمایت کرد.
فعالیت‌های ترویجی وزارت بهداشت در حوزه تبلیغ و ترویج
در حوزه تبلیغ و ترویج جشنواره بیست و دوم را در شیراز با حضور بیش از ۵۰ هزار نفر از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی در شیراز برگزار شد.
همچنین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویی نیز امسال برای اولین بار توسط وزارت بهداشت برگزار شد؛ که این همایش هم با مشارکت بالایی از سوی دانشجویان مواجه شد.
مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت همچنین در اوایل سال ۹۶ قرار بود کارگاه‎های مهارت زندگی قرآنی را در بیمارستان‌ها برگزار کند، اما این کار به تعویق افتاد اگرچه برخی از این کارگاه‌ها به صورت دانشگاهی در کنار دوره‌های تربیت دانشجو مربی قرآنی برگزار شد، اما توسعه نیافتند و به بیمارستان‌ها نرسید. باید دید این مرکز برای سال ۹۷ چه برنامه‌ای را در دستور کار خود قرار می‌دهد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، با حضور وزرای دادگستری و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رییس جمهور و اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی دولت و با مشارکت رییس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و برگزاری ٨ جلسه سه ساعته در ایام تعطیلات رسمی، لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» به تصویب این کمیسیون رسید.

بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند

این لایحه یکی اقدام‌های مهم برای حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکوهای بومی است.

لازم به ذکر است این لایحه بعد از تصویب در هیات دولت برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229422 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد