Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@10:13:06 GMT

قزوین| برای حمایت و معرفی کالای ایرانی همه باید بسیج شوند

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۳۱۶۴۰

قزوین| برای حمایت و معرفی کالای ایرانی همه باید بسیج شوند

دبیر شورای اطلاع‌رسانی استان قزوین گفت: همه رسانه‌ها، تریبون‌ها، نخبه‌ها، شخصیت‌های فرهنگی، گروه‌های ذی‌نفوذ و مرجع، مسئولان و شخصیت‌های کاریزماتیک باید برای معرفی کالای ایرانی در جامعه بسیج شوند. ۱۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳ استانها قزوین نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری، نصرت‌الله علیرضایی با اشاره به نام‌گذاری سال 97 از سوی مقام معظم رهبری به نام حمایت از کالای ایرانی اظهار داشت: این شعار ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روان‌شناختی داشته و بخشی از آن نیز به مدیریت در جامعه بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، اقبال به خرید کالای ایرانی در جامعه را ضعیف دانست و گفت: به لحاظ فرهنگی و اجتماعی اگر این ضعف وجود نداشت، چنین دغدغه و مطالبه‌ای از مردم و مسئولان نیز مطرح نمی‌شد.

وی با بیان اینکه بی‌رغبتی مردم به کالای ایرانی دلایل فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی دارد، اظهار کرد: نبودن استاندارد و نامرغوبی کالاهای تولید شده ساخت داخل موجب می‌شود تا مردم کیفیت، کارکرد و حتی قیمت کالاهای خارجی را مناسب‌تر از مشابه داخلی بدانند.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی استان قزوین تأکید کرد: این بخش از کار باید توسط تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی چاره‌اندیشی شده تا قیمت و کیفیت کالاهای ساخت خود را متناسب با بازارهای جهانی، تعیین کنند.

وی با بیان اینکه دولت و حاکمیت نیز باید بسترهای لازم را برای حمایت از کالای ایرانی فراهم کنند، افزود: دولت با اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت، مجلس شورای اسلامی با حذف قانون‌های دست پاگیر و حاکیمت با ایجاد فضای امن برای سرمایه‌گذاران اقدام‌های لازم در این زمینه را به عمل آورند.

علیرضایی ادامه داد: اگر تمام شرایط یادشده محقق شود اما به ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن پرداخته نشود و کالاهای ساخت داخل در ذهن شهروند ایرانی به عنوان کالای قابل توجه معرفی نشود، مشکلات موجود همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند.

وی با اشاره به اینکه اعتماد مردم به مسئولان در خصوص خرید کالای ایرانی خدشه‌دار شده، افزود: باید ضمن پرداختن به یک سلسله باورهای فرهنگی مناسب، ایجاد فضای اقتصادی لازم و خرید کالای ایرانی، آن را بازسازی و ترمیم کرد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی استان قزوین، احساس تعلق ملی را مهم‌ترین عنصر در بحث حمایت از کالای ایرانی دانست و گفت: متأسفانه باورهای موجود در جامعه ضعیف بوده و مردم در گام نخست منافع فردی و خانوادگی و در ادامه نیز منافع گروهی، حزبی و جناحی را در اولویت خود قرار می‌دهند.

وی اضافه کرد: منافع ملی و مصلحت عمومی در گام بعد برای مردم مهم است و تا زمانی که این چرخه معیوب و جایگزینی منافع فردی با منافع ملی اصلاح نشود هیچ حرکتی در حمایت از کالای ایرانی موفق نخواهد بود.

علیرضایی با اشاره به اینکه مردم ایران متأسفانه به لحاظ فرهنگی منافع آنی و کوتاه‌مدت را بر منافع آتی و بلندمدت ترجیح داده و به سمت خرید کالای خارجی می‌روند، گفت: اگر بتوانیم این ارزش را در ذهن شهروند ایرانی نهادینه کنیم که منافع نسل‌های آینده و کشور خود را در نظر بگیرند، موفق خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه شهروند ایرانی به دنبال آن است تا با دسترسی به آخرین‌مدل محصولات و فنّاوری‌های روز، اعتبار و جایگاه اجتماعی خود را ارتقا دهد که این نوع تفکر به لحاظ اجتماعی یک آسیب تلقی می‌شود.

علیرضایی ادامه داد: فرهنگ حمایت از کالای ایرانی در جامعه بدون اقدام و رفتار عملی مسئولان و ایجاد اعتماد بین مردم نهادینه نمی‌شود و باید شهروندان و مدیران در خرید محصولات داخلی پیش‌قدم شده تا زمینه اعتماد در جامعه از خرید کالای ایرانی ایجاد شود.

وی افزود: مردم نباید میان نظر و رفتار مسئولان شکاف احساس کنند چون این تعارض و شکاف آنان را برای خرید کالای ایرانی بی رغبت می‌کند.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی استان قزوین اظهار داشت: رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی باید در تولیدات فرهنگی خود از قبیل سریال، سینما، تئاتر، فیلم‌های تلویزیونی و حتی دکور متناسب با فرهنگ ایرانی اقدام کنند و از تبلیغ ثروت‌اندوزی و توجه به ظواهر و هدایت غیرمستقیم مردم به سمت کالاهای خارجی بپرهیزند.

علیرضایی در پایان گفت: ریسک فعالیت اقتصادی در کشور باید کاهش یافته و برای این کار ابتدا مالکیت خصوصی را به رسمیت بشناسیم و در ادامه نیز فرهنگ تکریم از سرمایه‌گذار و تولیدکننده در جامعه را نهادینه کنیم.

انتهای پیام/ش

R41364/P1377/S6,63/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم خانگی ایران، حوزه‌ای گسترده و متنوع است که متأسفانه در کنار محصولات باکیفیت و اصلی، شاهد حضور کالاهای تقلبی و غیراصل نیز هستیم. با اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، به بررسی ابعاد مختلف این معضل پرداخته‌ایم.

چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

هیچ آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد، زمانی می‌توان متوجه تقلبی‌بودن یک کالا شد که این کالا را به خانه می‌برید که در این صورت در ابتدای نصب یا طی زمان مصرف کالا دچار مشکل شده و خراب می‌شود. همچنین ممکن است به‌خاطر قیمت پایین کالای خریداری شده نسبت به اصل‌بودن آن دچار شک بشوید. وقتی آمار دقیقی درباره تعداد شکایات انجام‌شده بابت خرید کالای تقلبی وجود ندارد، نمی‌توان آماری درباره میزان کالای تقلبی موجود در بازار ارائه کرد.

خریدار چگونه متوجه قلابی نبودن جنس شود؟

خریدار می‌تواند به سامانه جامع گارانتی مراجعه و نام برند کالا را در این سامانه جست‌وجو کند. ابتدا سامانه، با جست‌وجوی نام برند کالا، درست یا غلط‌بودن این برند را برای مراجعه‌کننده مشخص می‌کند، در مرحله دیگر می‌توان نام شرکت گارانتی‌کننده را در سامانه جامع گارانتی جست‌وجو کرد و با این کار می‌توان از تقلبی یا اصلی‌بودن گارانتی مطلع شد. یا اینکه کلمه «معرفی کارت‌های تقلبی گارانتی» را در این سامانه جست‌وجو کند و از نام گارانتی‌های تقلبی آگاه شود. همچنین خریدار می‌تواند به سامانه شرکت تولیدکننده کالای مورد نظر خود برود و با واردکردن کد رهگیری یا کد شناسه کالا در سامانه شرکت تولیدکننده، از اصل‌بودن یا تقلبی‌بودن کالای مورد نظر خود مطلع شود.

بیشتر بخوانید:

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

لوازم تقلبی کجا به فروش می‌رسند؟

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در فضای مجازی به فروش می‌رسند، زیرا خریدار در فضای مجازی کالا را اصلا نمی‌بیند تا بتواند اصل یا تقلبی‌بودن آن را بررسی کند، خریدار پول را به‌حساب فروشنده واریز کرده و کالا به خانه او فرستاده می‌شود و در این میان فرصتی برای بررسی وجود ندارد. وقتی قبل از خرید کالا را می‌بینیم و بررسی می‌کنیم باز ممکن است دچار اشتباه بشویم، حالا کالای ندیده که دیگر جای خود دارد.

حتما باید از فروشگاه فاکتور خرید گرفته شود؟

بله؛ خریداران باید دقت داشته باشند که هنگام خرید هر نوع کالای داخلی یا خارجی، مدل لوازم خانگی و شماره تولید درج‌شده روی کالا را حتما در فاکتور خرید مشاهده کنند. برای مثال از فروشنده بخواهند در فاکتور بنویسد که لباسشویی برند فلان با شماره تولید مثلا ۳۲۴۵ با این قیمت به این مشتری فروخته شد، با این نوع صدور فاکتور دیگر حتی به درج نام شرکت گارانتی‌کننده احتیاج چندانی نیست.

کد خبر 847936 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لوازم خانگی قیمت - تنظیم بازار اقتصاد

دیگر خبرها

  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • تکریم معلمان در جامعه نهادینه شود
  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟