Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز- سیستم شهری اهواز دچار مشکلات فراوانی است و شاید سالها زمان برد تا این مشکلات حل شوند، پروژه مترو که سال‌هاست کمر برخاستن ندارد ، اتوبوس های شهری هم یا کم هستند یا از رده خارج که این مسائل علاوه بر افزایش بار ترافیکی برای شهر سفردرون شهری پر دغدغه و ناامنی را هم ایجاد می کند.

قدس آنلاین- گروه استانها- طیبه قاسمی؛ در هر شهری ناوگان اتوبوسرانی یکی از مطمئن ترین و البته کم هزینه ترین وسیله برای سفرهای درون شهری است، در اهواز بعد مسافت با توجه به بزرگی شهر باعث می شود کمتر کسی پای پیاده مسیری را طی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر یکی از بزرگترین معضلات این کلانشهر هوای آلوده است و این خود ضرورت استفاده از اتوبوس ها را بیشتر توجیه می کند، اما سیستم حمل و نقل اهواز درگیر مشکلات زیادی است و شاید سالها زمان می برد تا این مشکلات حل شوند.  پروژه مترو که سالهاست کمر برخاستن و میان چرخه مسافربری قرار گرفتن را ندارد و این قطار معلوم نیست کی به راه می افتد، اتوبوس های شهری هم یا کم هستند و یا از رده خارج که این مسائل علاوه بر افزایش بار ترافیکی برای شهر سفردرون شهری پر دغدغه و ناامنی را هم ایجاد می کند.

بهبود ناوگان حمل و نقل حق اهواز است 

در این باره یکی از شهروندان اهوازی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین می گوید: سیر تغییر ناوگان حمل و نقل کشور آغاز شده است و در این زمینه حق اهوازی هاست که به دلیل گرمای شدید هوا، اتوبوس های بیشتری داشته باشند به خصوص اینکه سیستم تهویه مناسب هم برای آنها ضروری است.

علی باوی اضافه می کند: ما می توانیم از ارگان های بزرگ شهری بخواهیم در این راه کمک کنند تا روند ایجاد سیستم حمل و نقل را بهبود بخشند.

شهروند دیگری از تعداد کم اتوبوس ها در منطقه سکونتشان گله دارد و اظهار می کند: در خیابان چهار کوروش ما باید ساعت ها معطل اتوبوس ها باشیم و این مسئله با توجه به پر رفت و آمد بودن این منطقه دردسر بزرگی است.

رامی علوی فاصله زمانی آمدن هر اتوبوس را ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می خواند و بیان می کند: مشکل بعدی این است که ایستگاه های این محل مکانیزه نیستند و راننده اتوبوس ها مردم را منتظر نگه می دارند تا ساعت ها تنظیم شود.

ساعت ها انتظار برای اتوبوس

یکی از اعضای شورای شهر اهواز کمبود اتوبوس در شهر بسیار زیاد می خواند و اذعان می دارد: در شهر یک میلیون و ۱۸۰ نفری اهواز باید چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس داشته باشیم در صورتی که اتوبوس های  ما ۱۸۰ دستگاه است و این جوابگوی مردم نیست و همین تعداد اندک هم سرویس دهی درستی به مردم نمی دهند و این در شرایطی است که به دلیل بالا بودن هزینه ایاب و ذهاب در شهر مردم از اتوبوس ها زیاد استفاده می‌کنند تا هزینه کمتری متقبل شوند.

محمد رضا ایزدی تصریح می کند: با توجه به توسعه‌ای که شهر اهواز دارد و صرف نظر از بعضی مناطق آپارتمانی عمده شهر ما به صورت سطحی یعنی طول و عرض توسعه یافته است، همین مسئله باعث شده است که مسیرهای ما طولانی باشد و مسیر طولانی مستلزم پرداخت زیادی برای ایاب و ذهاب است و اگر ما بخواهیم این بار از روی دوش مردم کاهش یابد، باید اتوبوس‌های شهری را افزایش دهیم.

وی از خرید ۵۲ دستگاه اتوبوس و وارد شدن آن به ناوگان شهری خبر می دهد و عنوان می کند: برای ۶۰ دستگاه دیگر نیز شهرداری در حال پیگیری است، امیدواریم سالانه بخشی از این کمبود دستگاه‌ها تامین شود تا به حد استاندارد آن برسیم.

کمبود ۸۰۰ اتوبوس شهری

رییس کمیسیون حمل و نقل شهری اهواز در این ارتباط به خبرنگار قدس آنلاین می گوید: فقط فاز ۴ کوروش دچار این مشکل نیست قسمت های زیادی از شهر اهواز این معضل را دارند، اگر نیاز اهواز را با توجه به نوع، جمعیتی که ما داریم در نظر بگیرید که جمعیت آن یک میلیون و دویست هزار نفر است نیاز ما به اتوبوس بیشتر است در حالی که تعداد اتوبوس های فعال ما در حال حاضر ۱۵۰ تاست حال اگر ۳۰ تا از آنها را بازسازی و آماده کنند حدود ۱۸۰ عدد می شود و باز هم ۸۰۰ اتوبوس کم داریم و این کمبود فقط در منطقه ای که شما می‌گویید نیست بلکه در کل مناطق اهواز این موضوع جریان دارد و کل مردم گله مند هستند.

رحیم کعب عمیر با اشاره به اینکه سالهاست اتوبوسی وارد شهر نشده، تاکید می کند: ۵۲ دستگاه سال گذشته وارد کرده ایم و ۵۰ تای دیگر را هم هم قرارداد بسته ایم که امسال دیگر وارد استان شود لااقل اگر قرارداد این تعداد دستگاه انجام شود کمی از بار مشکلات حمل و نقل کاسته می شود.

او درباره زمانی که مردم برای آمدن اتوبوس ها معطل می شوند توضیح می دهد: موضوع این است چون اتوبوس نداریم زمان انتظار مسافران ما نیم ساعت بیشتر است بنابراین با افزایش تعداد آنها این اتلاف وقت را از بین می بریم، هرچند انگار همین تعداد کم را هم نداریم و همین باعث شده سواری‌های مسافرکش نیز زیاد شود.

راه اندازی سیستم هوشمند

کعب عمیر ادامه می دهد: سیستم هوشمند برای اتوبوس ها و تاکسی ها راه انداختیم تا ا از نظر زمان رفت و آمد کنترل شوند، این می‌تواند به ما کمک کند و نظم بهتری را در این مورد شاهد باشیم، درباره ایستگاه مکانیزه هم با کانون‌های مختلف صحبت شده است از آنها دعوت کرده‌ایم که طرح‌ها را به مزایده بگذارند و کسانی که طرح دارند و طرح آنها مناسب تر از بقیه است بتوانند شرکت کنند.

اقدامات برای تبلیغات است!

او با بیان اینکه همه اتوبوس‌ها مکانیزه نمی‌شوند زیرا به صرفه نیست، می افزاید: هر کسی که اقدام به انجام این کار کند مسلما برای انجام تبلیغات است بنابراین بیشتر روی نقاط بالادست شهر سرمایه گذاری می کنند اما ما نیز شرط کرده‌ایم که به قول معروف گوشت را با استخوان بردارند تا هم مناطق محروم و هم مناطق برخوردار دیده شود.

 امروزه معضل ترافیک و هوای آلوده از نکاتی است که بسیاری از شهرها را درگیر کرده و خیلی از نقاط شهری جهان به دنبال راه حل های آن هستند از جمله رواج دوچرخه سواری، گسترش ناوگان های مسافربری، افزایش تاکسی های شهری و ایجاد قطار شهری تا هم از بار ترافیک آن کم کنند و هم هوای بهتری برای نفس کشیدن داشته باشند، اهواز نیز از این معضلات در امان نیست بنابراین لازم است مسئولان شهری آن تمهیدات بهتری در این راه به کار گیرند  تا بتوانند هم از بار روانی و هم بار مالی شهروندان کم کنند.  

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۴۳۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است

ایسنا/فارس مسئولان مدیریت شهری شیراز از تلاش برای بهره‌برداری از خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده خبر دادند. آن‌ها همچنین کمبود واگن را به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل در راه احداث خطوط مترو مطرح می‌کنند.

در ادامه سلسله بازدیدهای شبانه مدیریت شهری شیراز به‌همراه اصحاب رسانه از روند اجرای پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس امشب، ۸ اردیبهشت ماه از پروژه ایستگاه مترو آزادی بازدید شد.

این ایستگاه مربوط به دومین فاز از خط ۲ مترو است که در حاشیه پارک آزادی شیراز احداث می‌شود.

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: قرار است حفاری مکانیزه تا کلبه سعدی ادامه پیدا کرده و قطار شهری تا آن نقطه پیش برود که پیمانکار قرارگاه با تمام انرژی و قدرت پیش می‌برد تا در تابستان ۱۴۰۴ تونل تا کلبه سعدی تمام شده باشد و بتوانیم یک سال بعد آن، ایستگاه را به بهره‌برداری برسانیم. اما مشکل اصلی در حال حاضر کمبود واگن است.

امیر یقطین در خصوص پایانه فضیلت نیز گفت: به‌دلیل اینکه تونل فضیلت از محله سعدی به خرامه مسافر می‌برد و می‌آورد، حس کردیم که نیاز است یک ایستگاه به آن نقطه اضافه شود که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز، این ایستگاه دیده نشده است اما تصمیم داریم از بودجه‌های شهرداری این ایستگاه را بسازیم. البته این طرح فعلا در این مرحله از کارها جایی ندارد ولی قطعا در آینده ساخته خواهد شد.

وی با بیان اینکه احداث هر کیلومتر مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه در بردارد، افزود: البته با توجه به بومی‌سازی بعضی هزینه‌ها، برای هر یک کیلومتر بدون در نظر گرفتن ناوگان، عددی بین ۲ تا ۲ هزار و پانصد میلیارد تومان لازم داریم تا بتوانیم ایستگاه‌ها را بسازیم که برای این قسمت که ۵ کیلومتر است، چیزی حدود ۱۳ هزارمیلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.

یقطین در خصوص قیمت واگن‌ها نیز گفت: قیمت هر واگن چیزی حدود یک میلیون و صد هزار یورو قیمت دارد و تهیه ۵ واگن که یک رام را تشکیل می‌دهند، ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو هزینه دارد اما با رایزنی‌هایی که انجام شده است، به‌نظر می‌رسد امسال با کمک دولت و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، بتوانیم یکی دو رام قطار تهیه کنیم.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: مترو در ۴ خط در حال کار است و شاهد پیشرفت مناسبی در این زمینه هستیم.

رضا محمدیان افزود: تمام ایستگاه‌های این محور به جز ۲ ایستگاه عملیاتی شده است و در ادامه نیز خط ۲ تا سال آینده به نقطه مطلوبی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه اتصال خط یک به چهار، موجب تسهیل دسترسی به بافت تاریخی و حرمین مطهر در مناسبت‌های خاص خواهد شد، این اتفاق را نقطه عطفی در حمل و نقل ریلی شیراز دانست.

رئیس کل دادگستری استان فارس نیز که مهمان ویژه این بازدید شبانه بود، با بیان اینکه نظارت خوبی بر پروژه‌های شهرداری توسط شورای شهر در حال انجام است، گفت: در جای‌جای شهر شیراز شاهد کار و تلاش شبانه‌روزی هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین، سید کاظم موسوی افزود: مردم شیراز باید مطلع باشند که حتی وقتی در خواب هستند، کارهای بزرگی در حال انجام است که نتیجه آن را سال آینده خواهند دید.

موسوی در خصوص ایستگاه مترو در حال احداث آزادی نیز گفت: این ایستگاه قبلا مشکلاتی حقوقی داشت  که با همکاری شهرداری و دادگستری این مساله حل شد و با این روندی که در حرکت خدمتگزاران شهر شاهد هستیم، امیدواریم که شهر را در آینده آبادتر از چیزی که امروز است، ببینیم.

وی همچنین با تبریک روز شورا، ارتباط مردمی قوی، توجه به نقاط محروم و نظارت دقیق بر عملکرد دستگاه‌های تحت نظارت را از ویژگی‌های مثبت شورای ششم برشمرد.

شهردار شیراز نیز گفت: اهتمام و جدیت ویژه‌ای وجود دارد تا بتوانیم پروژه قطار شهری را تا کلبه سعدی ادامه دهیم.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه عملکرد شورای ششم و شهرداری شیراز با هیچ کلان‌شهری قابل مقایسه نیست، گفت: حدود ۵۰ ابَرپروژه در شیراز مشغول فعالیت هستند که شیفت شب همگی آن‌ها فعال است.

وی افزود: صدها پروژه متوسط و خرد نیز داریم که به‌صورت روزانه و هفتگی آنها رصد می‌کنیم تا هیچ پروژه‌ای تعطیل نباشد.

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر و سید مصطفی بحرینی دادستان شیراز نیز در این بازدید شبانه حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، خط ۲ مترو شیراز به طول ۱۵ کیلومتر و دارای ۱۳ ایستگاه است که در راستای شمالی-جنوبی قرار گرفته است. مسیر این خط از محل شهرک میانرود آغاز می‌شود و در امتداد شرق پس از عبور از بلوار گل‌بهار در میدان قهرمانان به سمت شمال تغییر جهت داده و از مراکز مهمی مثل بلوار عدالت، خیابان انقلاب اسلامی، میدان امام حسین(ع)، بلوار آزادی و میدان گلستان عبور می‌کند.

این خط مترو در ایستگاه آخر به فضیلت در شمال شرقی شهر شیراز می‌رسد و پیش‌بینی‌ها بدین‌گونه است که این خط با خطوط ۱، ۴، ۵ و ۶ مترو ارتباط ریلی و مسافری داشته باشد.

خط ۲ مترو شیراز ظرفیت جابه‌جایی ۱۶ هزار نفر در هر جهت و در هر ساعت را دارا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف سکه های دوره اشکانی از مسافر قطار در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • رد طرح رایگان شدن اتوبوس‌های شهری مشهد در کمیته انطباق
  • سقوط وحشتناک یک زن از اتوبوس درون شهری (فیلم)
  • (ویدئو) سقوط وحشتناک یک زن از اتوبوس درون شهری
  • هوای خرمشهر در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • حبس هشت ساعته سایپا در اتوبوس بین شهری!
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد