Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره تغییرات بازار ارز و رویکرد دولت در زمان بحران‌های اقتصادی گفت: ام‌الفساد اقتصاد ما نقدینگی است که دولت باید یک نظارت و سیستم حساب شده برای کنترل آن داشته باشد.

سید مصطفی هاشمی طبا ، درباره اینکه هفته گذشته اتفاتی در کشور مانند بالا رفتن یک شبه قیمت ارز افتاد که معاون اول، ‌سخنگوی دولت و رئیس‌جمهور از دست‌های پشت پرده صحبت می‌کنند، گفت: جدای گروه‌های فشار و نیروهای که ممکن است علیه آقای روحانی اقدام کنند طرح مسئله می‌کنم، ‌طراحی مسائل ارزی در کشور ما یک نوع تقلید از کشورهای پیشرفته با اقتصاد آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی خاطر نشان کرد: نقدینگی در کشور مانند سال‌های گذشته در حال افزایش است، بیشترین افزایش در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد، طبق آمار  نقدینگی زیادی وجود دارد، ‌خب این برای چیست؟ 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: این نقدینگی یعنی چه؟ پاسخ این است که پول بزرگی در دست آدم‌ها و یا گروهای مختلفی است و زمانی که قضیه بانکداری اسلامی شروع شد روز به روز هم بر آن افزوده شد از طرفی هم تبدیل دلارهای نفتی به ریال و ورود آن‌ها به بانک‌ها متاسفانه این افزایش ادامه پیدا کرد.

ام الفساد اقتصاد ما نقدینگی است

وی افزود:‌ ام الفساد اقتصاد ما نقدینگی است که همین طور در حال افزایش است، ‌این نقدینگی از گذشته هم بوده که با اضافه شدن بهره بانکی و چاپ اسکناس ایجاد شده است که برای اقتصاد یک پاشنه آشیل محسوب می‌شود. 

هاشمی‌طبا با بیان اینکه افراد صاحب نقدینگی هر زمان که بخواهند بحران ایجاد می‌کنند، گفت: افرادی که نقدینگی را در اختیار دارند هر زمان که بخواهند به سمت هر چیزی هجوم می‌آورند و در آن بحران ایجاد می‌کنند که یکی از آن‌ها هم ارز است. 

وی ادامه داد: آدم‌هایی هستند که ۱۰۰، ‌۲۰۰ و یا ۳۰۰ میلیارد تومان پول دارند و دائما هم این نقدینگی‌شان در حال افزایش است، ‌این افراد به محض اینکه عدم اطمینانی در جامعه ببینند بلافاصله به سمت تبدیل ارز می‌روند که آن را خریداری کنند و به اصطلاح ذخیره ارزی داشته باشند. 

وی خاطر نشان کرد: بحران‌هایی که در بازار ارز مشاهده می‌کنیم ناشی از توانایی مالی افراد و گروه‌هایی است که نقدینگی در اختیار دارند و وارد بازار می‌شوند. 

با سیستم لیبرالی می‌خواهند کشور را اداره کنند

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه دولت آقای روحانی و احمدی‌نژاد قصد داشتتند و دارند با یک سیستم لیبرالی مسئله را حل کنند، ‌عنوان کرد: این گونه اداره کشور یعنی همین که مشاهده می‌کنید ارز تخصیص می‌دهند، ‌در بازار می‌فروشند که قیمت آن هم بالا و پائین می‌رود. 

وی تاکید کرد: باتوجه به شرایط موجود هیچ دولتی نمی‌تواند با سیاست‌های معمول با این آشفته بازار مقابله کند معتقدم باید سیاست‌های ارزی کنترل شده اتخاد شود. 

هاشمی‌طبا با بیان اینکه ارز برای مایحتاج مردم باید قیمت ثابت داشته باشد، گفت: حال ممکن است یک ارزی بازار سیاه داشته باشد این امر نباید جامعه را تحت تاثیر قرار دهد، ‌ما ارز را با زحمت به دست می‌آوریم؛ نمونه‌اش همین کشتی سانچی؛ افرادی با خود یک بمب را در اقیانوس حمل می‌کردند که برای کشور ارز بیاورند آن وقت این رز به این ارزشمندی را با عنوان اقتصاد آزاد هدر می‌دهیم. 

وی تاکید کرد: اقتصاد ما اقتصاد آزاد نیست و اگر این روش ادامه پیدا کند حال هر دولتی بر سر کار باشد با شکست رو به رو خواهد شد. 

امکان دارد اعتراضات دی ماه بازگردد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که فشارهای اقتصادی همیشه بر دوش اقشار ضعیف جامعه بوده است نه صاحبان سرمایه و نقدینگی که شما اشاره کردید، ‌آیا امکان دارد بحران‌های این چنینی باعث بازگشت اعتراضاتی که در دی ماه شاهد آن بودیم شود، ‌بیان کرد: بله، امکان دارد. باید مراقب باشیم همه چیز به یکدیگر مرتبط است. 

وی افزود: حرف من این است ارزی که ما با صادرات نفت و این همه به سختی به دست می‌آوریم نباید به این آسانی از دست بدهیم. مجلس تصویب می‌کند که دولت برای جبران کسری بودجه ارز بفروشد که دولت هم می‌فروشد زمانی که این اتفاق می‌افتد وارد کننده هر کالایی که بخواهد وارد می‌کند که این امر مغایر با بیانات رهبری است که گفته‌اند باید از صنایع داخلی حمایت کنیم. 

هاشمی‌طبا خاطرنشان کرد: ما باید یک نظارت و سیستم کنترل شده داشته باشیم تا از این بحرانی که در آن هستیم آرام‌آرام خارج شویم. 

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی‌ها مطرح می‌کنند با توجه به شرایط کشور یک نظامی باید رئیس جمهور آینده ایران باشد در صورتی که در گذشته بودند افرادی نظامی که در انتخابات شرکت کردند اما از سوی مردم مورد استقبال قرار نگرفتند، نظر شما چیست، ‌گفت: چنین حرفی مهمل است، ‌یک نظامی بیاید که چه شود؟ ممکن است یک فرد شخصی بیاید که روحیه‌ای محکم و بانظم داشته باشد؛ ‌در حالی که ممکن است یک فرد نظامی بیاید که خوب عمل نکند.

وی ادامه داد: همین موارد که در انتخابات گذشته شرکت کرده‌اند وقتی که سوابقشان را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهیم مشاهده می‌کنیم که چقدر بی‌حساب و کتاب اقدام کرده‌اند. 

هاشمی‌طبا خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد یک نظامی بیاید که غیرحساب شده عمل کند و در مقابل یک غیرنظامی با فکر و اندیشه بیاید کدام بهتر هستند؟ لباس که به افراد شخصیت نمی‌دهد بلکه این فکر و اندیشه است که آنان را متمایز می‌کند. 

وی در انتها خاطر نشان کرد: نظامی انواع و اقسام دارد بعضی‌ها ممکن است نظامی باشند اما لیبرال فکر کنند. بعضی‌ها هم مانند شهید رجایی غیرنظامی بودند اما آن قدر با حساب و کتاب عمل می‌کردند که آدم می‌ماند؛ پس این حرف‌ها درست نیست.


منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، «داود منظور» در سخنرانی خود در هشتادمین نشست سالیانه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک گفت: شبکه ملی اطلاعات ایران همه کشور را پوشش داده و خدمات باکیفیت را در لایه‌های مختلف ارائه می‌دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه شبکه فیبرنوری پنج میلیون خانوار را پوشش می‌دهد که این رقم تا یک و نیم سال آینده به ۲۰ میلیون خانوار افزایش می‌یابد، گفت: سهم اقتصاد دیجیتال در ایران هفت و نیم درصد است که این رقم طی پنج سال اجرای برنامه هفتم توسعه، دو برابر خواهد شد.

منظور افزود: جمهوری اسلامی ایران فاز اول پلتفرم ملی دولت الکترونیک را راه‌اندازی کرده که تاکنون ۹۹ درصد از نهادهای عمومی را با سه‌هزار سرویس به منظور ارتقای حکمرانی دیجیتال متصل کرده است. علاوه بر این، احراز هویت آنلاین توسط هوش مصنوعی با دقت بالا در سرویس‌های دولتی استفاده می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور افزود: قانون جدید «مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی» راه را برای توسعه دولت هوشمند و همچنین ارائه داده‌های دولتی به بخش خصوصی با چارچوب مشخص هموار کرده است.

وی در ادامه به ارائه پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران به اعضای کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) پرداخت و گفت: تشویق و تسهیل سرمایه‌گذاری کشورهای عضو در اقتصاد دیجیتال؛ توسعه پلتفرم‌های دیجیتال و پارک‌های داده؛ توسعه کسب و کارهای دیجیتال متوسط و کوچک؛ تبادل تجربیات برای توسعه حقوق بشر در فضای مجازی به‌ویژه درمورد حقوق کودکان و خانواده‌ها در دنیای دیجیتال و توسعه تجارت الکترونیک و بازارهای دیجیتال منطقه‌ای، پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران به اعضای اسکاپ است.

کد خبر 6091014 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • تردید یک گزینه دیگر: سر نخواستن بایرن دعوا است!‏
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده