Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@23:55:42 GMT

ابداع درماني ساده براي رفع پوسيدگي خفيف دندان

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۹۳۶۹۹

ابداع درماني ساده براي رفع پوسيدگي خفيف دندان

خبرگزاري آريا - دانشمندان محصولي جديد را ابداع کرده‌اند که مي‌تواند با تحريک ميناي دندان باعث رشد دوباره آن شود، و اين به آن معني است که درماني متحول کننده براري رفع حفره‌هاي دنداني خلق شده‌است.
براساس گزارش ساينس الرت،‌محققان دانشگاه واشنگتن نوعي درمان مبتني بر پپتيد‌ها ارائه كرده‌اند، زنجيره‌هايي كوتاه از آمينواسيد‌ها، كه توسط پيوند‌هاي پپتيدي به يكديگر متصلند اما يك پروتئين كامل به شمار نمي‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زماني كه اين درمان روي دندان‌هايي كه پوسيدگي مصنوعي روي آنها در فضاي آزمايشگاهي ايجاد شده‌بود اعمال شد، اين دارو ميناي دندان را ترميم كرده و پوسيدگي آن را برطرف ساخت. به گفته محققان اين دانشگاه ترميم توسط پپتيد‌ها تكنيكي سالم براي جايگزيني تكنيك‌هاي كنوني درمان دندان‌ها است.
ميناي دندان توسط نوعي سلول به نام آميلوبلاست ايجاد مي‌شود كه پروتئين‌هاي تشكيل‌دهنده ميناي دندان را زماني كه دندان هنوز درون لثه است،‌از خود ترشح مي‌كنند. زماني كه فرايند ساخت دندان و رشد آن پايان پيدا مي‌كند، آميلوبلاست‌ها مي‌ميرند و نابودي تدريجي ميناي دندان انسان از آن زمان آغاز مي‌شوند.
به گفته محققان باكتري‌ها قند و ديگر كربوهيدرات‌هاي قابل تخمير را در فضاي دهان تجزيه مي‌كنند و اسيد به عنوان محصول جانبي اين فرايند ميناي دندان را از بين مي‌برد. بزاق دهان، فلورايد درون خميردندان و افزودني‌هاي درون آب آشاميدني تا حد كمي مي‌تواند اين آسيب‌ديدگي را جبران كند. اما زماني كه آسيب‌ديدگي ميناي دندان به حد قابل مشاهده برسد، بايد توسط دندانپزشك ترميم شود و اين ترميم شامل تراش دادن كل حفره و پركردن دندان است.
براي ايجاد اين درمان جديد محققان به يكي از پروتئين‌هايي كه توسط آميلوبلاست‌ها توليد مي‌شوند رو آوردند. پروتئيني به نام آميلوژنين كه در تنظيم شكل‌گيري ميناي دندان نقشي كليدي به عهده دارند. محققان پپتيد‌هايي را روي اين پروتئين قرار دادند تا به تركيب فعال اين درمان تبديل شود.
محققان با ايجاد پوسيدگي دندان در فضاي آزمايشگاهي دريافتند اين درمان مي‌تواند لايه‌اي جديد را روي مناطق آسيب‌ديده ميناي دندان ايجاد كند كه با لايه ميناي زيرين تركيب مي‌شود. اگرچه فلورايد نيز تاثير مشابهي در ترميم پوسيدگي دارد،‌اما لايه ايجاد شده توسط درمان جديد بسيار ضخيم‌تر و شبيه‌تر به ميناي دندان سالم است.
امكان استفاده از اين درمان روي انسان‌ها هنوز به آزمايش و مطالعه بيشتري نياز دارد و در عين حال درمان پوسيدگي‌هايي كه به لايه‌هاي عميق‌تر دندان دندان مي‌رسند همچنان پر كردن خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزئی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

دیگر خبرها

  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد