Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-29@04:59:39 GMT

محدودسازی واردات پوشاک به مناطق آزاد در دستور کار است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۹۷۷۰۸

به گزارش وانانیوز، 

 سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح این جلسه گفت: در ابتدای جلسه باستانی عضو کمیسیون صنایع گزارشی از ارقام مطرح در حوزه قاچاق کالا ارائه کرد و مطرح نمود که مطابق آمار و اعداد قاچاق کالا ۲۵ میلیارد دلار کاهش یافته و تاحدود ۱۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین به این موضوع اشاره شد که در زمینه‌های مشوق قاچاق کالا همچون اسکله‌ها شناورها و مبادی ورودی کالا نظارتی به خصوص در مناطق آزاد وجود ندارد؛ به طوری که بیش از ۶۰ درصد اسکله‌های موجود فاقد نظارت هستند. همچنین صادرات قاچاق کالا منجر به افزایش هزینه‌های تجارت رسمی و کاهش هزینه‌های تجارت غیررسمی شده است.

نقوی حسینی به صحبت‌های شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک اشاره و اظهار کرد: براساس توضیحات مطرح شده پوشاک ملی نیازمند حمایت است و باید درعرصه رقابت مزیت‌دار باشد. انواع موانع و مصارف همچون مالیات بر ارزش افزوده، بیمه و تامین اجتماعی و غیره به این مشکلات اضافه شده است. باید روی نام و نشان ایرانی به لحاظ فرهنگی کار کرد نه اینکه بخشی از تولیدات داخلی با مارک و نشان خارجی عرضه شود.

وی افزود: در این جلسه گفته شد که حدود ۱۰۰ فروشگاه بزرگ در تهران تدارک دیدیم تا تنها کالای ایرانی عرضه کنند. دستورالعمل‌های وزارت صنایع هم باید به شکلی باشد که اجازه واردات با برندهای خارجی داده نشود که اکنون برعکس این اتفاق رخ می دهد.

این نماینده مجلس با اشاره به صحبتهای یکی از فعالان بخش خصوصی پوشاک در این جلسه گفت: طبق توضیحات مطرح شده در ایران توانمندی بالایی در حوزه پوشاک داشتیم که اکنون از ما گرفته شده. یکی از علت‌های آن قوانین داخلی ما است که دست تولید کننده داخلی را بسته است و دست واردات خارجی را باز کرده است. از جمله این قوانین، قانون مد لباس است که اصلا شرایط را در نظر نگرفته است. کجای دنیا  کالای پوشاک کیلویی وارد می شود که در کشور ما اینطور است.

وی افزود: ما به یک سند راهبردی نیاز داریم هیچ جای دنیا به این شکل درهای خود را باز نمی‌کند. در حالی که عضو تجارت جهانی نیز نیستیم. صنعت پوشاک کمترین آب و انرژی را مصرف می‌کند و بهترین اشتغال را دارد.

به گفته نقوی حسینی، یکی دیگر از فعالان حوزه خصوصی در این جلسه گفت: که سه کارخانه بزرگ تولید پوشاک ایرانی برای تولید پوشاک با برند خارجی فعالیت می کنند. این خبر خوب است در عین حال دستورالعمل وزارت صنایع نیز خوب است و باید دقیقا اجراشود. در این بین ثابت نگه داشتن نرخ ارز یا یارانه‌ای برای قاچاقچی‌ها است و باعث ازدست رفتن بازار صادرکنندگان می شود.

وی افزود: یکی از مبادی ورودی قاچاق کالا مناطق آزاد است چون واردات پوشاک و کفش به مناطق آزاد ممنوع نیست باید مناطق آزاد صادراتی و نه وارداتی باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به توضیحات بانک رئیس مناطق آزاد اقتصادی گفت آقای بانک در این جلسه مطرح کرد که مناطق آزاد قانون دارد و با اهداف مشخص ایجاد شده است. اینکه مناطق آزاد را متهم به مبادی ورود قاچاق کالا کنیم درست نیست. باید بپرسیم از حدود ۵۴ میلیارد دلار واردات کشور چقدر مناطق آزاد وارد می شود. آیا باید این مناطق را به مبادی قاچاق کالا متهم کنیم؟ آن هم مناطق آزادی که با هدف توسعه پیرامونی تاسیس شده‌اند؟

وی افزود: رئیس مناطق آزاد تاکید کرد که مناطق آزاد به طور جدی به دنبال قانونمند کردن واردات و صادرات است ولی نباید واردات مناطق آزاد وارد بازار داخلی شود و اگر وارد بازار می شود باید تابع قوانین و مقررات باشد و ثبت آن به عهده گمرکات است. محدودسازی واردات پوشاک به مناطقه آزاد یکی از راه‌های کنترل قاچاق کالا است که در دستور کار مناطق آزاد قرار دارد.

ادامه دارد

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۷۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

سردار جواد تقوی افزود: در تداوم اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحله جدید این طرح سراسری امسال با اولویت نظارت و پایش انبار‌ها و محل دپو کالای قاچاق، با حداکثر توان و بهره مندی از امکانات و تجهیزات نیروی انتظامی در استان اردبیل اجرا شد.

او با اشاره به تلاش مسئولانه و جهادی پلیس استان اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سلب تحرک از قاچاقچیان و ناامن کنندگان اقتصاد کشور، اظهار کرد: در این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس استان اردبیل موفق شد، ۲ هزار و ۵۵۵ قلم انواع دارو، چهار هزار متر پارچه، ۲۵ تن گندم و هفت تن و ۵۶۰ کیلوگرم آرد کشف و ضبط کند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل کشف ۶ تن انواع چوب آلات جنگلی، چهار تن و ۷۵۰ کیلوگرم کود شیمیایی، ۸۰ هزار بسته قهوه، یک دستگاه موتورسیکلت، ۱۲۰ قوطی نوشابه خارجی، ۲۸۰ لیتر سوخت و ۱۲ هزار و ۸۷۰ قلم انواع دیگر کالای قاچاق را از جمله دیگر کشفیات ماموران نیروی انتظامی استان اردبیل در این طرح عنوان کرد.

سردار تقوی اظهار کرد: کارشناسان ارزش این کشفیات را در مجموع ۵۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال اعلام کردند.

او بیان کرد: با اجرای این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان اردبیل ۱۳ نفر دستگیر و ۱۰ دستگاه خودرو چاقچیان توقیف شد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به پلمب ۲ انبار در این طرح با دستور مراجع قضایی، اضافه کرد: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل دستگاه قضایی شدند.

سردار تقوی ادامه داد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

او پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و افزود: برخورد با فرصت‌طلبان و سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید به برخورد قاطع و قانونی پلیس با قاچاقچیان، سودجویان و محتکران از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص احتکار و قاچاق کالا را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • کشف محموله میلیاردی پوشاک قاچاق در بستک
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • جریمه قاچاقچی پوشاک در شیراز
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • کشف کالای خارجی قاچاق در یک منزل مسکونی در امیدیه
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا