Web Analytics Made Easy - Statcounter


حسین عبدالهی دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران درباره بخش مناطق این دوره از جشنواره و توجه به مباحث آموزشی و پژوهشی این رویداد سخن گفت.

حسین عبدالهی دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران درباره برگزاری بخش مناطق این دوره از جشنواره به امتداد نیوز گفت: بعد از وقفه چندساله ای که در برگزاری بخش مناطق جشنواره تئاتر دانشگاهی داشتیم امسال این بخش در بوشهر برگزار می شود و شامل آثاری از سراسر کشور به غیر از استان های تهران و البرز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین بار این بخش در دوره هجدهمین و در شهر کیش برگزار شده بود و در طول ۲ سل اخیر بخش مناطق را در جشنواره تئاتر دانشگاهی نداشتیم.

وی ادامه داد: تلاش ما این بود که بخش مناطق در چند شهر برگزار شود اما به دلیل کمبود وقت این بخش تنها در شهر بوشهر و از دوم تا هفتم اردیبهشت ماه برپا خواهد شد. بعد از اینکه اعلام کردیم امسال بخش مناطق را خواهیم داشت از استان های مختلفی مثل تبریز، ارومیه، زنجان، اصفهان و رشت برای میزبانی پیشنهاد داشتیم که با توجه به امکانات، زیرساخت ها و نیروهای انسانی موجود، شهر بوشهر را برای میزبانی این بخش انتخاب کردیم چون بوشهر جزو استان هایی است که بخش مناطق جشنواره تئاتر فجر را بسیار خوب و با کیفیت برگزار می کند و نیروهای انسانی‌شان آشنایی کاملی به برگزاری چنین جشنواره هایی دارند و ۴ سالن تئاتر متمرکز نیز در یک مجموعه تئاتری در این شهر وجود دارد و خوشبختانه مسئولان و مدیران این شهر نیز همکاری بسیار خوبی در این زمینه با ما داشتند.

عبدالهی متذکر شد: بعد از ارزیابی و بازبینی آثار این بخش ۱۵۳ اثر مورد بازبینی قرار گرفتند که از این میان ۹ اثر نمایشی برای حضور در بخش مناطق جشنواره انتخاب شدند. بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی از ۱۶ تا ۲۵ اردیبهشت ماه خواهد بود و از ۸ تا ۱۴ اردیبهشت ماه نیز هفته آموزش و پژوهش را خواهیم داشت. اختتامیه این بخش ۷ اردیبهشت ماه همزمان با ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان در بوشهر برگزار می شود.

دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران تصریح کرد: امسال نام این بخش را «خلیج فارس» گذاشته ایم و چون روز ۱۰ اردیبهشت ماه نیز روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است تلاش کردیم که برنامه های جنبی متفاوتی برای بزرگداشت نام خلیج فارس در کنار بخش اصلی داشته باشیم که شامل نمایش های خیابانی، محیطی و تعدادی پرفورمنس می شود و در اختتامیه این بخش هم در راستای همین نامگذاری برنامه های مختلفی تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به جدا شدن بخش پژوهشی از اجراهای صحنه ای گفت: در سال های گذشته همه بخش ها همزمان با هم برگزار می شدند اما به دلیل اینکه معمولا اجراهای صحنه ای بیشتر از سایر بخش ها مورد توجه قرار می گرفتند و بخش پژوهش و نمایشنامه خوانی تبدیل به یک اتفاق درجه ۲ می شد تلاش کردیم امسال نمایشنامه ها خوانی ها و بخش پژوهش و نمایشگاه ها را به صورت متمرکز از ۸ تا ۱۴ اردیبهشت داشته باشیم که البته برخی از این بخش ها نیز در زمان جشنواره نیز ادامه خواهد داشت اما همین متمرکز بودن و جدا بودن از تئاتر صحنه ای باعث می شود تا دانشجویان از این بخش ها استقبال بهتر و بیشتری داشته باشند.

عبدالهی در پایان یادآور شد: با توجه به ساحت جشنواره که رویدادی دانشگاهی محسوب می شود امسال توجه به بخش های آموزشی و پژوهشی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. در همین راستا بخش آموزش و پژوهش را به صورت مجزا برگزار می کنیم که البته خروجی کارگاه های آموزشی و پژوهشی در دل جشنواره اجرا خواهند داشت و همچنین حاصل درسگفتارها و سمینارها را هم در زمان برگزاری جشنواره شاهد خواهیم بود. قرار است مباحث آموزشی و پژوهشی جشنواره تا آغاز جشنواره بیست و دوم ادامه داشته باشد تا شاهد برنامه هایی گذرا و کوتاه مدت نباشیم و برنامه ریزی طولانی مدتی در این بخش داشته باشیم. در این دوره ۱۰ یا ۱۲ کارگاه بین المللی و ملی خواهیم داشت که کارگاه های بین المللی یا با حضور اساتید خارجی و یا ترکیبی از مجموعه اساتید و دانشجویان ایرانی و خارجی خواهند بود.

true برچسب ها : تئاتر ایران جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران حسین عبدالهی true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: تئاتر ایران جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران حسین عبدالهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۱۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان