Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار جماران، در روزهای اخیر ویدئویی از برخورد یکی از مامورین نیروی انتظامی با دختری جوان در شبکه های مجازی منتشر شد که صحنه های زننده ای از شدت برخورد با این دختر را نشان می داد. اما آنچه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، واکنش شهروندان، شخصیت های سیاسی، هنرمندان و وزشکاران به این مسأله بود؛ به نحوی که شدت آن به حدی بود که وزیر کشور را ناچار به پیگیری موضوع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، دبیر جامعه وعاظ و مبلغین کشور نیز معتقد است: اگر واکنش علمای اخلاق را بخواهید، 99 درصد این برخوردها از سوی آنها محکوم است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمجید بنی هاشمی در همین زمینه در گفت و گو با جماران اظهار کرد: می توان به این موضوع، هم از منظر فقه و هم منظر اخلاق پرداخت. زیرا بخشی از قوانین ما برگرفته از فقه و بخش دیگری از آن، برگرفته از بخشنامه ها است. آنچه از منظر قانون مهم خوانده می شود، این است که باید در برخورد با مأمور قانون یا حکومت، شئون مامور قانون را رعایت کرد. اما در  ذیل منابع فقهی نیز آمده است که «مردم را با رفتارتان دعوت به اسلام کنید.»دعوت به اسلام از طریق روش های و منش ها، اخلاقیات، تواضع، ادب، فروتنی، گذشت و حیا امکان پذیر است.

وی افزود: این ها در منابع روایی ما آمده است. که باید مردم نسبت به یکدیگر و هم نسبت به مأمورین شئون را رعایت کنند. در منابع فقهی نیز اگر قرار باشد ضرب وشتمی صورت گیرد باید حتماً با مجوز قضایی یا حاکم شرع اعمال شود.

حجت الاسلام سیدمجید بنی هاشمی در ادامه گفت: اگر همین صحنه ای که امروزه در فضاهای مجازی رواج پیدا کرده و دست به دست شده، مورد توجه قرار گیرد. این صحنه برای مردم و دستگاه های حاکمیتی ضررهایی را به دنبال دارد. یعنی اگر چنانچه ما از روش های خشن برای تبلیغ احکام استفاده کنیم. جوانان، مردم مسلمان و غیرمسلمان را به انقلاب و مبانی انسانی و اسلامی بدبین می کنیم. بنابراین باید اخلاق را به مامورین و به مردم آموزش داد. زیرا اگر تنها روی این قبیل برخوردها، تبلیغاتی گسترده انجام شود و بدون توجه به قبل و بعد آن، فقط به آن صحنه بسنده شود، صددرصد برای فرهنگ اسلامی، ایرانی و انسانی مضر است.

دبیر جامعه وعاظ و مبلغین جهان اسلام بیان کرد: این قبیل برخوردها باعث می شود مردم و جوانانی که از رأفت اسلامی و برخورد و منش های اخلاقی در اسلام اطلاعی ندارند، بدبین شوند. ما نمی توانیم بگذاریم به فرازهای بلندی که نبی مکرم اسلام(س)، ائمه معصومین، علمای اخلاق و مردمی که از آنها تبعیت داشتند، خدشه وارد شود. زیرا با چنین رفتارهایی به مجرد اینکه کسی بخواهد دم از مبانی اسلامی یا انسانی بزند، می گویند چنانچه این برخوردهای شماست، ما نمی خواهیم. این برخوردها می تواند به اسلام خدشه وارد کند و موجبات تبلیغ صحیح را از گویندگان و عمل کنندگان بگیرد.

وی اظهار کرد: من بسیار بسیار متاسفم که در جامعه شاهد چنین برخوردهایی هستیم. هر دوی این ها محکومند. مسئولین باید بیشتر از آنچه در شنیده ها و دیده ها حکایت دارد، اخلاقیات را در برخورد با متخلفین آموزش ببینند. افراد نیز باید خودشان را در برابر یکدیگر، مامورین و یا جامعه طوری قرار دهند که بتوانند از گذشت ها، اخلاقیات، ادب ها و کلمات و الفاظ به گونه ای استفاده کرده که وقتی در معرض نظر مخاطب مسلمان و غیرمسلمان قرار گرفتند، مردم شیفته آن مرام شوند و از آن شیفتگی کارشان به جایی رسد که تمام رذایل را کنار زنند و به سوی فضایل بیایند.

دکتر بنی هاشمی اظهار کرد: در حالت کلی باید نسبت به این مصداق اظهار تأسف و ناراحتی کرد و این ابراز تأسف را به مسئولین محترم  نیروی انتظامی و نظامی و همین طور مردم منتقل کرد. این نوع برخورد هیچ توجیه شرعی ندارد و در سیره امام و معصومین(ع) نیز وجود نداشته است. بدون شک این قبیل رفتارها مردود است و ما در دوران ائمه چنین برخوردهایی نداشتیم. باید گفت که هر دوی این برخوردها، از لحاظ الفاظ و برخوردهای فیزیکی محکوم است و هیچ کدام مجوز شرعی ندارند.

وی گفت: قانونگذار و همین طور سیستم آموزش پلیس، باید برای مراجعی که مورد مراجعه هستند، مراتب قانونی خود را به درستی دیده و اگر خطایی صورت گرفته، نسبت به چنین برخوردهایی واکنش نشان دهند. همچنین مراجعی که در باب فقه، محل مراجعه هستند، باید جدای حاشیه هایی که در فضای مجازی ایجاد می شود، واقعیات را بررسی کرده و ضمن شنیدن نظرات شاکی و متشاکی، اظهار نظر کنند.

وی در پایان گفت: در موضوع اخلاق نیز، اگر به علمای اخلاق مراجعه شود، آنها این نوع برخوردها را مخالف صریح اخلاق اسلامی می دانند. اما متاسفانه کسانی که در فضای مجازی فعالیت دارند، درباره چنین موضوعاتی نظر علمای اخلاق را جویا نمی شوند و آنها را بازتاب نمی دهند. اگر واکنش علمای اخلاق را بخواهید، 99 درصد این برخوردها از سوی آنها محکوم است. لذا اگر بخواهیم به صرف کلیپ منتشر شده نظر دهیم، بدون شک این برخوردها از لحاظ اخلاقی، ملی و در فرهنگ ایرانی و اسلامی شایسته نیست.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 نیروی انتظامی وزیر کشور جامعه وعاظ اخلاق جماران قانون مسلمان انقلاب جامعه جهان اسلام فضای مجازی وزیر کشور شبکه های مجازی گشت ارشاد سیدمجید بنی هاشمی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است

آلفا محمد اوری اندیشمند و محقق مسلمان گینه ای در گفتگو با خبرگزاری تقریب حوادث جنگ غزه را مهم ترین دلیل اثبات این گزاره دانست که وحدت و همبستگی عملی از جهان اسلام رخت بسته است. آلفا محمد اوری اتحاد و همدلی را یک مفهوم بنیادین در دین اسلام دانست و افزود: تقریب و اتحاد یک رویه فکری با تکیه بر دفاع از ارزش های متعالی دین اسلام است  و هدف آن حفظ منافع ملت های مسلمان است.

آلفا محمد اوری با بیان اینکه روند رو به افول قدرت ملت های مسلمان در برابر کشورهای غیر مسلمان، ذیل بی توجهی به اهداف و اصول اسلامی و تمرکز بر گزاره های ساختگی کشورهای غیر اسلامی رخ داده است، افزود: پروردگار در کتاب مقدس قرآن می‌فرماید: «اگر از بیگانگان پیروی کردید، این رمز عقب‌گرد شماست و زیان‌کار هستید». همبستگی و وحدت با تکیه بر اعتقاد به خدا و رسول و پیروی از توصیه های کتاب الهی صورت می گیرد و این امر، دلیل مهم موفقیت مسلمانان در طول تاریخ بوده است.

او در توضیح بیشتر افزود: در کانون توجه نشاندن مفاهیم و فرهنگ بیگانگان، مسلمانان را از درون دچار زوال کرده و از موقعیت و اعتبار واقعی خود دور می کند. از این رو دشمنان به خوبی می دانند برای تحقق اهداف تفرقه اکنانه خود باید وحدت و همبستگی مسلمانان را نشانه بگیرند. این در حالی است که مسلمانان در اصل به خدا، پیامبر و معاد معتقد هستند و باید گرد هم جمع شوند و هدف واحدی داشته باشند.

آلفا محمد اوری در همین راستا گسترش اتحاد میان همه آحاد اسلامی را ضروری دانست و افزود: تعداد مسلمانان جهان از یک میلیارد مسلمان فراتر رفته است و منابع مادی و ثروت خوبی در اختیار دارند و می توانند در کنار یکدیگر بر چالش های مشترک پیروز شوند. در همین راستا همه ملت ها و دول اسلامی باید مسئله فلسطین را به‌ عنوان چالش اصلی در نظر بگیرند و از طریق وحدت مناقشه بر سر  فلسطین را حل کنند؛ زیرا مسئلۀ جنگ میان فلسطین و اسرائیل تنها از طریق هماهنگی مواضع و همگرایی ملت های مسلمان حل می شود.

این پژوهشگر مسلمان همچنین تصریح کرد: در حال حاضر آزادی قدس و فلسطین فوری ترین موضوعی است که باید در صدر فهرست چالش های ملت های مسلمان بنشیند و توجه به مهم ‌ترین مسئله اسلام باید همین امر باشد. در همین زمینه کشورهای مسلمان باید در یک رویکرد همدلانه از دشمن دوری کنند و در یک جبهه قرار گیرند که لازمه دستیابی به این هدف عبور از اختلافات درونی است.
 

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا
  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»