Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار جماران، در روزهای اخیر ویدئویی از برخورد یکی از مامورین نیروی انتظامی با دختری جوان در شبکه های مجازی منتشر شد که صحنه های زننده ای از شدت برخورد با این دختر را نشان می داد. اما آنچه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، واکنش شهروندان، شخصیت های سیاسی، هنرمندان و وزشکاران به این مسأله بود؛ به نحوی که شدت آن به حدی بود که وزیر کشور را ناچار به پیگیری موضوع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، دبیر جامعه وعاظ و مبلغین کشور نیز معتقد است: اگر واکنش علمای اخلاق را بخواهید، 99 درصد این برخوردها از سوی آنها محکوم است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمجید بنی هاشمی در همین زمینه در گفت و گو با جماران اظهار کرد: می توان به این موضوع، هم از منظر فقه و هم منظر اخلاق پرداخت. زیرا بخشی از قوانین ما برگرفته از فقه و بخش دیگری از آن، برگرفته از بخشنامه ها است. آنچه از منظر قانون مهم خوانده می شود، این است که باید در برخورد با مأمور قانون یا حکومت، شئون مامور قانون را رعایت کرد. اما در  ذیل منابع فقهی نیز آمده است که «مردم را با رفتارتان دعوت به اسلام کنید.»دعوت به اسلام از طریق روش های و منش ها، اخلاقیات، تواضع، ادب، فروتنی، گذشت و حیا امکان پذیر است.

وی افزود: این ها در منابع روایی ما آمده است. که باید مردم نسبت به یکدیگر و هم نسبت به مأمورین شئون را رعایت کنند. در منابع فقهی نیز اگر قرار باشد ضرب وشتمی صورت گیرد باید حتماً با مجوز قضایی یا حاکم شرع اعمال شود.

حجت الاسلام سیدمجید بنی هاشمی در ادامه گفت: اگر همین صحنه ای که امروزه در فضاهای مجازی رواج پیدا کرده و دست به دست شده، مورد توجه قرار گیرد. این صحنه برای مردم و دستگاه های حاکمیتی ضررهایی را به دنبال دارد. یعنی اگر چنانچه ما از روش های خشن برای تبلیغ احکام استفاده کنیم. جوانان، مردم مسلمان و غیرمسلمان را به انقلاب و مبانی انسانی و اسلامی بدبین می کنیم. بنابراین باید اخلاق را به مامورین و به مردم آموزش داد. زیرا اگر تنها روی این قبیل برخوردها، تبلیغاتی گسترده انجام شود و بدون توجه به قبل و بعد آن، فقط به آن صحنه بسنده شود، صددرصد برای فرهنگ اسلامی، ایرانی و انسانی مضر است.

دبیر جامعه وعاظ و مبلغین جهان اسلام بیان کرد: این قبیل برخوردها باعث می شود مردم و جوانانی که از رأفت اسلامی و برخورد و منش های اخلاقی در اسلام اطلاعی ندارند، بدبین شوند. ما نمی توانیم بگذاریم به فرازهای بلندی که نبی مکرم اسلام(س)، ائمه معصومین، علمای اخلاق و مردمی که از آنها تبعیت داشتند، خدشه وارد شود. زیرا با چنین رفتارهایی به مجرد اینکه کسی بخواهد دم از مبانی اسلامی یا انسانی بزند، می گویند چنانچه این برخوردهای شماست، ما نمی خواهیم. این برخوردها می تواند به اسلام خدشه وارد کند و موجبات تبلیغ صحیح را از گویندگان و عمل کنندگان بگیرد.

وی اظهار کرد: من بسیار بسیار متاسفم که در جامعه شاهد چنین برخوردهایی هستیم. هر دوی این ها محکومند. مسئولین باید بیشتر از آنچه در شنیده ها و دیده ها حکایت دارد، اخلاقیات را در برخورد با متخلفین آموزش ببینند. افراد نیز باید خودشان را در برابر یکدیگر، مامورین و یا جامعه طوری قرار دهند که بتوانند از گذشت ها، اخلاقیات، ادب ها و کلمات و الفاظ به گونه ای استفاده کرده که وقتی در معرض نظر مخاطب مسلمان و غیرمسلمان قرار گرفتند، مردم شیفته آن مرام شوند و از آن شیفتگی کارشان به جایی رسد که تمام رذایل را کنار زنند و به سوی فضایل بیایند.

دکتر بنی هاشمی اظهار کرد: در حالت کلی باید نسبت به این مصداق اظهار تأسف و ناراحتی کرد و این ابراز تأسف را به مسئولین محترم  نیروی انتظامی و نظامی و همین طور مردم منتقل کرد. این نوع برخورد هیچ توجیه شرعی ندارد و در سیره امام و معصومین(ع) نیز وجود نداشته است. بدون شک این قبیل رفتارها مردود است و ما در دوران ائمه چنین برخوردهایی نداشتیم. باید گفت که هر دوی این برخوردها، از لحاظ الفاظ و برخوردهای فیزیکی محکوم است و هیچ کدام مجوز شرعی ندارند.

وی گفت: قانونگذار و همین طور سیستم آموزش پلیس، باید برای مراجعی که مورد مراجعه هستند، مراتب قانونی خود را به درستی دیده و اگر خطایی صورت گرفته، نسبت به چنین برخوردهایی واکنش نشان دهند. همچنین مراجعی که در باب فقه، محل مراجعه هستند، باید جدای حاشیه هایی که در فضای مجازی ایجاد می شود، واقعیات را بررسی کرده و ضمن شنیدن نظرات شاکی و متشاکی، اظهار نظر کنند.

وی در پایان گفت: در موضوع اخلاق نیز، اگر به علمای اخلاق مراجعه شود، آنها این نوع برخوردها را مخالف صریح اخلاق اسلامی می دانند. اما متاسفانه کسانی که در فضای مجازی فعالیت دارند، درباره چنین موضوعاتی نظر علمای اخلاق را جویا نمی شوند و آنها را بازتاب نمی دهند. اگر واکنش علمای اخلاق را بخواهید، 99 درصد این برخوردها از سوی آنها محکوم است. لذا اگر بخواهیم به صرف کلیپ منتشر شده نظر دهیم، بدون شک این برخوردها از لحاظ اخلاقی، ملی و در فرهنگ ایرانی و اسلامی شایسته نیست.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 نیروی انتظامی وزیر کشور جامعه وعاظ اخلاق جماران قانون مسلمان انقلاب جامعه جهان اسلام فضای مجازی وزیر کشور شبکه های مجازی گشت ارشاد سیدمجید بنی هاشمی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، ضمن خیر مقدم به مناسبت حضور نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی و مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ماموستا ایوب احمدپور در نماز جمعه دهگلان؛ بیان داشت: وعده غلبه اسلام بر همه ادیان بارها در قرآن کریم بیان شده است، غلبه از جهت علمی، منطقی واستدلال که امروز شاهد امواج اسلامگرایی در جهان هستیم و همچنین اشاره بر تاریخ اسلام جهان اسلام و فراگیر شدن دین اسلام است.
 
وی تصریح کرد: آیه ۲۸ سوره مبارکه فتح بر فراگیر شدن دین اسلام اشاره دارد (هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا ) خدا است که پیغمبر خود را همراه با رهنمون و آئین راستین (اسلام به سوی جملگی مردمان) روانه کرده است تا آن را بر همه‌ی آئینها پیروز گرداند. کافی است که خدا گواه (این چنین سخن و مسأله‌ای) باشد. این آیه شریفه دلالت بر چند موضوع دارد از جمله؛
۱_ محتوای بعثت انبیای الهی اعتلای کلمه الله بوده وانبیای الهی از دو ابزار هدایت مردم و حقانیت اعتقاد و عمل بهره برده اند.
۲_ لیظهره _ قدرت استدلال و برهان_ قدرت نظامی_ سلطه حکومتی.
۳_ مراد از شاهد بودن خداوند متعال به معنای شهادت بر حقانیت اهل ایمان، پیروزی ایمان بر کفر، و نصرت ویاری اهل ایمان است.
 
ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه به جان باختن مرحوم فرهاد ویسی اشاره کرد و بیان داشت: در چند روز اخیر یکی از جوانان کامیوندار شهرستان دهگلان به شیوه ای بسیار مظلومانه که در پی کسب رزق و روزی خانواده در مناطق شرقی کشور توسط اشرار مسلح به شهادت رسید، مطالبه خانواده آن مرحوم و مردم شهرستان و کامیونداران این شهرستان پیگیری و برخورد قاطعانه با عاملین این جنایت است، تعدادی از کامیونداران منطقه دهگلان بعد از این حادثه دلخراش اظهار ناراحتی نموده و مطالبه حفظ امنیت جاده های آن منطقه و حفظ جان و مال خود را دارند که می طلبد مسؤلین امنیتی و انتظامی در این زمینه  هم پیگیری و هم برخورد قاطعانه داشته باشند.
 
امام جمعه دهگلان افزود: امنیت به عنوان یک نعمت بزرگ در هر جامعه ای نشانگر توسعه آن جامعه می باشد، در اوایل انقلاب در استان کردستان شاهد جولان گروهک های معاند و تجزیه طلب بودیم که با اذیت و آزار مردم و بستن راه ها وایجاد ناامنی و دست دارازی به جان و مال مردم سبب ایجاد رعب و وحشت شدند که الحمدلله با مجاهدت های نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاهد امنیت پایدار در منطقه هستیم؛ در سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری به استان  شاهد عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی بودیم که این مهم با مجاهدت و خون های پاک بسیاری از نیروهای امنیتی و انتظامی به ثمر نشسته است.
 
ماموستا محمدی ابراز داشت: مشارکت مردم در باب امنیتی و ارتباط و اعتماد حسنه مردم با نهادهای امنیتی و انتظامی زمینه ساز امنیت در استان کردستان است، این مهم با روشنگری علما و اندیشمندان و متنفذان و هدایت مردم به سوی آرامش و امنیت سبب امنیت پایدار در منطقه شده است.
 
علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: از علمای بزرگوار مناطق شرقی هم خواهشمندیم با روشنگری و ایجاد امنیت روانی و اجتماعی در مواضع و خطبه های خود و تعامل بیشتر و بهتر با نیروهای انتظامی و امنیتی بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند؛ زیرا طبق رصد و اخبار و رسانه ها متأسفانه هرچند روز اخباری مبنی بر شهادت نیروهای امنیتی، نظامی و مرزبانی مخابره می شود که جا دارد این علمای بزرگوار در این زمینه بسیار مهم در جهت توسعه منطقه خود کوشا باشند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب حذف می‌شود؟
  • گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب حذف شده است؟
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب