Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی قنبری مطلق رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت  با اشاره به برگزاری هفته سلامت با شعار سلامت برای همه و موضوع هفته سلامت که " پوشش همگانی سلامت: برای همه و در همه جا " معرفی شده است، درخصوص اقدامات حوزه مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان گفت: مراقبت های بعداز ابتلا به بیماری سرطان، به مجموعه اقداماتی اطلاق می شود که به موازات روند پروسه بیماری به بیماران داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تامین نیروی انسانی، مهم‌ترین فاکتور توسعه مراقبت‌های تسکینی و حمایتی در کشور است، ادامه داد: پزشک عمومی و پرستار، نیرو‌های انسانی مورد نیاز در حیطه مراقبت‌های تسکینی و حمایتی هستند، اما پزشک و پرستاری که آموزش مراقبت‌های حمایتی و تسکینی را دیده باشند، وجود نداشت، لذا اقدام به برگزاری دوره‌های مهارتی حرفه‌ای مراقبت‌های حمایتی و تسکینی حوزه سرطان کردیم که خوشبختانه مورد پذیرش معاونت آموزشی قرار گرفت و بعد با دانشگاه‌ها مکاتبه کردیم، تا نیرو‌هایی انسانی خود را در این حیطه معرفی کنند تا با شرکت در این دوره ها، آموزش‌های موردنیاز را دریافت کنند.

مشاور معاون درمان در امور سرطان و رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، افزود: بنابراین در حوزه آموزش، آموزش پرستار و پزشک عمومی در اولویت است و برای ارائه خدمات با کیفیت، تیم درمانی مشتمل بر پزشک عمومی و پرستار توسط یک پزشک انکولوژیست و یک پرستار آموزش دیده، هماهنگ خواهند شد و در آینده روانشناس، کارشناس تغذیه و گرو‌های دیگر نیز به این گروه اضافه می‌شوند.

وی همچنین درخصوص دوره‌های آموزشی و مهارتی حمایتی و تسکینی خاطرنشان کرد: پس از برگزاری دوره مهارتی و حرفه‌ای مراقبت‌های حمایتی و تسکینی در اردیبهشت و خرداد ٩٧ برای پزشکان عمومی و پرستاران معرفی شده، از تیر ماه ٩٧ این مراقبت‌ها در مرحله اول در بیش از ١٥ مرکز سرطان کشور آغاز و سپس در سایر مراکز ارائه خواهد شد.

قنبری مطلق با بیان اینکه با کسب مجوز‌های لازم می‌توان خدمات مراقبتی و تسکینی سرطان را برمبنای خدمات استاندارد و نظام‌مند در مراکز دولتی راه انداری کرد، اظهارداشت: مراقبت‌های تسکینی و حمایتی می‌تواند در شرایط مختلف به بیماران ارائه شود، مثلا در بیمارستان و مراکز درمانی، منزل و یا شبکه‌های بهداشتی.

وی با بیان اینکه دستورالعمل این خدمات تدوین شده و براساس آن دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود، گفت: مساله بعدی ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت است و یکی از این زیرساخت ها، توسعه مراکز سرپایی است که خوشبختانه آیین نامه این مراکز تدوین شده تا طبق آن، مراکز دولتی و خصوصی براساس استاندارد بتوانند خدمات تسکینی و حمایتی را ارائه دهند.

قنبری مطلق گفت: در حوزه ارائه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی نظام‌مند و استاندارد در ابتدای راه قرار داریم و امیداست با برنامه‌هایی که دردست داریم، ظرف سه سال آینده، نظام ارائه خدمات حمایتی و تسکینی مدونی در کشور داشته باشیم.

مشاور معاون درمان در امور سرطان و رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت درخصوص وظایف تیم حمایتی و تسکینی گفت: ارزیابی بیمار و خانواده شامل برنامه ریزی و تصمیم گیری برای مراقبت‌های مورد نیاز بیماران، ارائه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان، تجویز و تزریق دارو‌های مورد استفاده در مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان، پیگیری وضعیت بیماران و مشاوره تلفنی ۲۴ ساعته، مدیریت مراقبت در خانه بیماران نیازمند این نوع مراقبت، ارائه آموزش‌های لازم به بیمار، خانواده و مراقبین بیمار، ثبت مراقبت‌های حمایتی و تسکینی در سامانه مربوطه از جمله وظایف تیم مراقبت‌های حمایتی و تسکینی است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، روح الله صالحی با ارائه گزارشی از فعالیت گروه جهادی الکفیل در زنجان اظهار کرد: ارائه خدمات پزشکی توسط با محوریت کمیته امداد؛ هماهنگی گروه جهادی حاج عبداله والی کمیته امداد به عنوان بانی اصلی و همراهی تنگاتنگ ورزش و جوانان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه خدمات در قالب پزشکی و دندانپزشکی و بینایی سنجی و عینک و سایر خدمات تخصصی و اعصاب ارائه شد، اضافه کرد: حدود ۲ هزار خدمت در این مدت ارائه شد.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان افزود: هزینه کمیته امداد برای بحث ارائه خدمات دندانپزشکی و عینک قریب به ۶ میلیارد ریال بود.

صالحی همچنین با قدردانی از همکاری مراکز نیکوکاری در اجرای این طرح گفت: خوشبختانه مثل همیشه مراکز نیکوکاری در اجرای این طرح پای کار بودند.

وی ادامه داد: در کنار ارائه این خدمات غرفه‌های مشاوره برای ارائه مشاوره‌های شغلی، مشاوره خانواده از طریق کلینیک رز، مشاوره گروهی از طریق بسیج حقوقدانان و وکلای همکار کمیته امداد انجام و غرفه حجاب و عفاف نیز دایر شد.

کد خبر 6097810

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • ۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • حدود ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند