Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبلاگ > نصری، علی - در ۱۷ ژانویه سال ۱۹۶۱ ژنرال دوایت آیزنهاور ( Dwight D. Eisenhower ) - سی و چهارمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا - در آخرین پیام خداحافظی خود سخنانی را به زبان آورد که برخی تحلیل‌گران معاصر آن را مهم‌ترین «هشدار» تاریخی از سوی بالاترین مقام سیاسی آمریکا به شهروندان این کشور نامیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن شب٬ تصویر این ژنرال پنج ستارهء ارتش آمریکا در پشت میز ریاست‌جمهوری از تلویزیون‌های سیاه‌ و سفیدِ آن زمان در تمام خانه‌ها و رستوران‌ها و مغازه‌های کشور پخش می‌شد و صدای او هم‌زمان از دستگاه‌های رایو به گوش شهروندان می‌رسید.

آیزنهاور پس از تاکید بر لزوم حفظ «تعادل» در تمام برنامه‌ها و سیاست‌های ملی؛ میان هزینه‌‌ها و موفقیت‌ها٬ نیاز‌ها و خواسته‌ها٬ حقوق و مسئولیت‌ها٬ عمل‌کرد امروز و تدبیر فردا٬هشدار اصلی خود ر این‌گونه آغاز کرد:

« تا قبل از جنگ‌های اخیر جهانی٬ آمریکا صنعت اسلحه‌سازی نداشت. در هنگام جنگ٬سازندگان وسایل کشاورزی - فعالیت‌های روزمرهء خود را متوقف می‌کردند - و به میزان نیاز شمشیر و وسائل جنگی می‌ساختند..»

«...اما امروز دیگر نمی‌توانیم امنیت‌ملی‌مان را به شیوهء سابق تامین کنیم. به همین دلیل مجبور شدیم یک صنعت نظامی دائمی با ابعادی وسیع بوجود آوریم...»

«...در حال حاضر ۳.۵ میلیون مرد و زن آمریکایی مستقیماً در این صنعت دفاعی مشغول‌اند و ما امروز سالانه تنها در دستگاه نظامی‌مان بیش از ارزش خالص مجموع تمام شرکت‌های آمریکایی خرج می‌کنیم...»

«.. ازدواج میان یک ساختار سترگ نظامی و یک صنعت عظیم اسلحه‌سازی پدیدهء جدیدی در تجربهء تاریخی آمریکاست...»

«...نفوذ کلی آن در تمام حوزه‌های اقتصادی٬سیاسی و حتی معنوی در تمام شهرها و ایالت‌ها و نهادهای دولتی احساس می‌شود. ما اهمیت این مجموعه را درک می‌کنیم اما نباید از مخاطرات بزرگ آن غافل بمانیم...»

«...تمام نیروی کار٬ منابع و معیشت ما به آن وابسته شده و همچنین کل بنیان و ساختار جامعه‌مان. ما امروز در نهادهای دولتی وظیفه داریم که از هرگونه نفوذ ناعادلانه - خواسته یا ناخواستهء - این متجمع‌‌نظامی‌صنعتی (Military Industrial Complex) جلوگیری کنیم...»

«...ما می‌خواهیم دموکراسی برای تمام نسل‌های آینده‌مان باقی بماند٬ نه این‌که روح ورشکستهء فردا شود»

امروز نزدیک به ۶۰ سال از این هشدار می‌گذرد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شده. ترس ِآیزنهاور از تبدیل شدن دموکراسی به «روح ورشکستهء فردا» تحقق یافته.

متجمع‌‌نظامی‌صنعتی آمریکا که در آن زمان ۳.۵ میلیون شهروند در آن شاغل بودند امروز با بوجه سالانهء ۷۰۰ میلیارد دلار بخش عظیمی از منابع ثروت این کشور را به خود اختصاص داده و با ۸۰۰ پایگاه نظامی در سراسر جهان پنجه به قاره‌های دیگر افکنده.

امروز در کشور آمریکا با جمعیت ۳۲۵ میلیون نفر٬ ۳۵۷ میلیون اسلحهء گرم در خیابان‌ها و مدارس و مراکز خرید و خانه‌ها٬ سالانه بیش از ۷۰ هزار قربانی به صورت کشته یا مجروح به‌جا می‌گذارند. و لابی‌های پر نفوذ شرکت‌های اسلحه‌سازی - مانند NRA (انجمن ملی اسلحه) - علیرغم حجم عظیم مطالبات مردمی - از هرگونه تغییر در قوانین در جهت سخت‌گیری در خرید و فروش اسلحه ممانعت می‌کنند.

و در خارج از کشور٬ به اعتراف رئیس‌جمهور کنونی آمریکا٬ تنها در جنگ‌های اخیر خاورمیانه ۷ تریلیون دلار از جیب مالیات‌دهندگان آمریکا و به کام شرکت‌های اسلحه‌سازی هزینه شده است و میلیون‌ها کشته بر زمین‌های سوخته برجا گذاشته است.

امروز مردم جنگ‌زدهء خاورمیانه و مردم خشونت‌زدهء آمریکا و تمام ملت‌هایی که در اضطراب مدام جنگ‌های مستقیم و نیابتی آمریکا زندگی می‌کنند٬ یک دشمن مشترکی دارند: «متجمع‌‌نظامی‌صنعتی» آمریکا که شش دههء قبل آیزنهاور در موردش هشدار داده بود.

در ۲۴ ماه مارس امسال (۲۰۱۸) - در پی آخرین حادثهء تیراندازی در مدرسه‌ای در ایالت فلوریدا - جریانی از دل جامعهء خشونت‌زدهء آمریکا ناگهان برخاست و ابراز وجود کرد: جنبش دانش‌آموزان دبیرستانی.



جنبش دانش‌آموزان دبیرستانی آمریکا که در روز ۲۴ مارس امسال راهپیمایی چندصد هزار نفرهء March For Our Lives را به‌راه انداختند یک شعار دارند «enough is enough» (دیگر کافی است!)

این نوجوانان آمریکایی که اکثراً متولدین هزارهء سوم هستند نه به هیچ جناح سیاسی وصل‌اند و نه تحت نفوذ هیچ لابی قدرتی قرار دارند و نه به هیچ منبع ثروتی وابسته‌اند. آن‌ها از خشونت درون جامعه‌شان به ستوه آمده‌اند. برای حفظ جان‌شان مبارزه می‌کنند. ارزش‌هایشان نوع‌دوستی٬ رواداری٬ عدالت‌خواهی و صلح‌طلبی است. ابزار کارش هشتگ‌های شبکه‌های اجتماعی است. اما عزم‌شان قوی و فریادشان تنین‌انداز است...(ادامه در زیر)

در تظاهرات ۲۴ مارس اِما گُنزالس (Emma Gonzales) - از فعالین نوجوان جنبش دانش‌آموزی - در برابر جمعیت هزاران نفری بر روی سکوی سخنرانی رفت. او سخنان خود را با یادی از دوستان کشته شده‌اش در تیراندازی اخیر آغاز کرد٬ سپس ناگهان صحبت‌هایش را قطع نمود و به مدت ۴ دقیقه در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود در سکوت فرو رفت و با نگاهی نافذ و مصمم و خشمگین به جمعیت خیره شد.

جمعیت نیز در سکوتی مطلق فرو رفته بود و تنها صدایی که شنیده می‌شد نفس‌‌های سنگین و پی‌د‌ر‌پی اِما از پشت بلندگو بود.

امروز این سکوت معنی‌دار جوانان آمریکا و این صدای نفس‌های سنگین‌‌شان که از عزم زنده ماندن در برابر هیولای اسلحه‌ساز حکایت دارد٬ همان سکوت و نفس‌های سنگین ملت‌های خاورمیانه است که در برابر همان هیولا ایستاده‌اند. این‌ها متحدین ما در دل آن جامعه هستند.

 

2/آپریل/2018

کلید واژه‌ها : ایالات متحده آمریکا - صنعت - دونالد ترامپ -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا صنعت دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۵۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهانی از فلسطین «طوفان الاقصی» دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جلیل شریفی نیا در خطبه‌های نماز جمعه این هفته آرادان به میزبانی مسجد صاحب‌الزمان (عج) از حمایت سراسری دانشجویان جهان از فلسطین، به عنوان طوفان الاقصی دوم یاد کرد و بیان داشت: امروز شاهد هستیم که یک جنگ نرم جهانی علیه اسرائیل و صهیونیست‌ها برپا شده است.

وی با بیان اینکه طوفان ضد اسرائیلی از آمریکا شروع شده و کم کم تمام کشورهای غربی را نوردیده و حالا به دانشگاه‌های عربی رسیده است، ابراز کرد: این طوفان شگفت‌انگیز است و از همه جا سیلی‌های محکمی به گوش استکبار گران وارد کرده است.

امام جمعه آرادان با بیان اینکه گسترش دامنه و وسعت جنایت‌های رژیم صهیونیستی سبب ساز این رویداد بزرگ شد، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع معلمان فرمودند که حالا جامعه جهانی به این نقطه رسید که وقتی مردم ایران می‌گویند مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل، برای چه می‌گویند و امروز حقانیت کلام مردم ایران مشخص شده است.

شریفی نیا با طرح این سوال که امروز آمریکا و اسرائیل به چه نقطه ذلت باری رسیده است؟ بیان کرد: امروز اسرائیل دچار نفرین خداوند و انسان‌های دنیا شده است همانطور که خداوند فرمود «تَبَّتۡ یَدَآ أَبِی لَهَبٖ وَتَبَّ»

وی با بیان اینکه حقانیت مرگ بر آمریکا و اسرائیل امروز در تمام دنیا به اثبات رسیده و دانشجویان آگاه و دانا و تحصیل کرده و بامعرفت و با وجدان در تمام دنیا وحشی گری اسرائیل و استکبار را محکوم کرده است، افزود: ۴۰ هزار نفر که نیمی از آنها زنان و کودکان بود به دست این استکبار گران کشته شده‌اند.

امام جمعه آرادان بیان کرد: گورهای دسته جمعی که بعضاً ۱۰۰ الی ۳۰۰ جنازه در آنها وجود دارد، وجدان‌های دنیا را بیدار کرده و دانشجویان غیرتمند لب به اعتراض گشوده‌اند.

شریفی نیا با بیان اینکه علی رغم اعتراضات در آمریکا شاهد هستیم که جریان اعتراضات مسالمت‌آمیز است، تاکید کرد: این موضوع را باید با جریان زن زندگی آزادی مقایسه کرد که مزدوران به تیغ موکت بری گلوی پلیس را می‌بردند و همه جا را آتش می‌زدند و حتی از داعشی ها هم بدتر بودند.

وی افزود: همان استکبارگران و آمریکا که دم از حقوق بشر می‌زنند و خودشان را سردمدار حقوق بشر می‌پندارند به وحشی‌ترین حالت، اعتراضات را سرکوب کرده و یک هزار دانشجو را به زندان برده‌اند آنانی که می‌گویند حرف‌هایتان را بزنند چرا خودشان دانشجویان را دستگیر می‌کنند؟ امروز حتی مشخص نیست دانشجویان زندانی را کجا می‌برند و چه نوع شکنجه‌هایی می‌کنند.

کد خبر 6095741

دیگر خبرها

  • بازدید مدیرکل صمت خراسان رضوی از مجتمع کشت و صنعت جوین
  • ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
  • دانش‌آموزی که داماد معلمش شد! | ویدئو
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • معلمان هویت دینی و ملی را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • حمایت جهانی از فلسطین «طوفان الاقصی» دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل