Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@22:54:32 GMT

توصیه‌های پیامبراسلام در مورد بهداشت دهان و دندان

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۶۴۵۴۶

توصیه‌های پیامبراسلام در مورد بهداشت دهان و دندان

دکتر سمیه فتعلی متخصص طب سنتی، در خصوص دیدگاه پیامبراکرم (ص) درباره بهداشت دهان و دندان به جام جم آنلاین گفت: مسئله بهداشت دهان و دندان از مواردی بود که دین اسلام، تأکید بسیاری بر آن داشت از جمله در احادیث مختلفی از پیامبر اکرم (ص) بر ضرورت مسواک زدن روزانه تأکید شده است و حتی در برخی از روایات آن حضرت به مسواک حتی نحوه صحیح مسواک زدن نیز آموزش داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حدیثی، پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «وقتی مسواک می‌کنید از عرض، دندان‌ها را مسواک بزنید».

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، احادیثی زیادی از پیغمبر اسلام (ص) درباره سلامت، بیماری، بهداشت و مسایل دیگر مربوط به پزشکی وجود دارد. در گفتگوی زیر توصیه‌های رسول خدا در خصوص بهداشت دهان و دندان را می‌خوانید.

دکتر سمیه فتعلی متخصص طب سنتی، در خصوص دیدگاه پیامبراکرم (ص) درباره بهداشت دهان و دندان گفت: مسئله بهداشت دهان و دندان از مواردی بود که دین اسلام، تأکید بسیاری بر آن داشت از جمله در احادیث مختلفی از پیامبر اکرم (ص) بر ضرورت مسواک زدن روزانه تأکید شده است و حتی در برخی از روایات آن حضرت به مسواک حتی نحوه صحیح مسواک زدن نیز آموزش داده شده است. در حدیثی، پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «وقتی مسواک می‌کنید از عرض، دندان‌ها را مسواک بزنید».

وی ادامه داد: رسول خدا در شبانه روز ۳ بار مسواک می‌کردند، قبل از خواب، بعد از بیدار شدن از خواب و پیش از نماز صبح. آن حضرت با چوب اراک مسواک می‌زدند و جبرئیل او را به این کار سفارش کرده بود. چوب اراک دارای خاصیت‌های فراوانی است که محققین خارجی نیز روی این مسواک تحقیق‌هایی را انجام دادند و به خواص فوق العاده آن پی بردند. تمیز کردن دندان، سفید کردن و جلا دادن دندان، برطرف کردن بیماری و دندان‌درد، رفع بوی بد دهان، تقویت لثه، از بین بردن جرم دندان از جمله خواص مسواک زدن با چوب اراک ذکر است.

به گفته این متخصص، رسول خدا به خلال کردن دندان‌ها (نخ دندان) اهمیت زیادی می‌دادند و می‌فرمود: خلال کردن دندان‌ها موجب بهداشت دهان و سبب جلب روزی است. همچنین پیامبر بسیار بر عدم مصرف غذا‌های گرم و سرد به صورت همزمان تاکید داشتند چرا که این کار آسیب جدی به دندان‌ها و سیستم گوارشی فرد وارد می‌کند.

فتعلی در خصوص نگاه پیامبر بر بهداشت دهان و دندان گفت:: پیامبرخدا مسواک زدن را یکی از سنت‌های پیامبران می‌دانستند همچنین می‌فرمایند «مسواک کنید که مسواک زدن لثه را محکم می‌کند، بوی دهان را می‌برد، معده را اصلاح می‌کند، درجات بهشت را می‌افزاید، پروردگار را خشنود می‌کند.»

منبع:مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۴۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود