Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@14:19:28 GMT

مسیر آزادراه مراغه هشترود مزارع تحقیقاتی را تهدید می کند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۳۷۳۶۸

مسیر آزادراه مراغه هشترود مزارع تحقیقاتی را تهدید می کند

به گزارش ایرنا، صابر گلکاری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران مراغه افزود: با وجود اهمیت ساخت این آزادراه، نحوه اجرا و عبور آن از بخش میانی این ایستگاه مورد اعتراض موسسه بوده و در جلسات مختلف اعتراضات خود را در این زمینه اعلام کرده ایم.
وی گفت: با اجرای واریانت (اولین اقدام برای مشخص کردن مسیر) فعلی آزادراه، قطعات تحقیقاتی و نمونه این موسسه که حدود 100 هکتار است به طول چهار کیلومتر تخریب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گلکاری افزود: با توجه به تعهدات پیش روی این موسسه در تولید بذر و تحقیقات پایه ای، در صورت تخریب بخش تحقیقاتی و تضعیف زیرساخت های آن وزارت جهاد کشاورزی معطل موسسه نشده و امکان انتقال آن را به سایر نقاط کشور فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: با توجه به مخاطرات پیش رو، جلسات متعددی با حضور معاونان وزارت جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی در خصوص عبور آزادراه از این موسسه انجام شده است.
وی اضافه کرد: در این جلسات، واریانت و مسیر جدید آزادراه به وزارت راه و مجری طرح پیشنهاد و با آن موافقت شده است ولی تاکنون اقدام و نتیجه ملموس و قطعی در این خصوص انجام نگرفته است.
گلکاری گفت: در مسیر جدید پیشنهادی، آزادراه از ضلع شمالی این موسسه عبور کرده و با اجرای آن شاهد کاهش هزینه برای مجری طرح و نیز عدم تخریب مزارع تحقیقاتی این موسسه خواهیم بود.
وی ادامه داد: این موسسه با توجه به کم آبی و افزایش مزارع و اراضی دیم در سراسر کشور نقش مهمی در ایجاد بازده بالای محصولات کشاورزی در مناطق خشک و کم آب ایفا می کند.
گلکاری اضافه کرد: از این رو، بسیاری از استان های کشور و شهرستان ها در نقاط مختلف از یافته های تحقیقاتی و پژوهشی این موسسه بهره می گیرند و از این لحاظ موسسه تحقیقات دیم کشور نقش مهمی در آینده کشاورزی این مرز و بوم ایفا می کند.
وی با اشاره به قدمت 25 ساله موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه افزود: هم اکنون این موسسه در قالب پنج ایستگاه اصلی در شهرستان های کرمانشاه، گچساران، شیروان، سنندج و مراغه و 16 مرکز استانی در زمینه تحقیقات و تولید بذر فعالیت می کند.
وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از 480 طرح تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه کشاورزی دیم با نظارت این موسسه در سراسر کشور اجرا شده است.
گلکاری اضافه کرد: هم اکنون نیز سه طرح بین المللی با مشارکت سیمیت (موسسه بین المللی تحقیقات غلات) و 2 طرح نیز با همکاری ایکاردا (مرکز تحقیقات بین المللی کشاورزی در مناطق خشک) توسط این موسسه در زمینه کشاورزی دیم و بذر در حال اجراست.
به گزارش ایرنا، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور وابسته به سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد و ایکاردا فعالیت‌ های تحقیقاتی خود را از سال 1371 در پنج ایستگاه اصلی و 9 ایستگاه فرعی در مناطق مختلف اگروکلیمائی سردسیری، گرمسیری و نیمه سردسیری و معتدل دیم کشور آغاز کرد.
مرکز این موسسه در شهرستان مراغه بوده که افزایش عملکرد محصولات زراعی دیم شامل غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو و تریتیکاله )، حبوبات ( نخود و عدس)، دانه های روغنی ( کلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه از مهمترین اهداف این موسسه است.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/7487/6183
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 آذربایجان شرقی استان های کشور راه و شهرسازی محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۷۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت سن غلات در مزارع

کیومرث اکبری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه یک سن مادر در هر مترمربع می‌تواند ۸۰ کیلو کاهش تولید در واحد سطح را ایجاد کند، گفت : گندم‌ها با ۲ درصد سن‌زدگی خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.

وی ادامه داد: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تأخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های جهانی از حدود ۲۰ اردیبهشت‌ماه به بعد هوا بین ۲ تا سه درجه گرم‌تر از وضعیت معمول می‌شود و مراحل پورگی آفت که سبب سن‌زدگی می‌شود سریع‌تر طی می‌شود، لذا زمان واکنش برای برخی از مناطق از دست خواهد رفت.

وی از کشاورزان درخواست کرد؛ به محض اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی اعلام کردند بلافاصله نسبت به مبارزه اقدام کنند هرگونه تأخیر در انجام مبارزه سبب سن‌زدگی و خسارت به گندم می‌شود.

اکبری تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح استان در سطح زیر کشت کندم دیم و آبی از بهمن‌ماه سال گذشته با دستورالعمل مبارزه جدی آغاز شده و تا به‌امروز به خوبی جلوی خسارت این آفت کلیدی و اصلی گندم گرفته شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ چالوس و هراز قفل شد
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ محورهای چالوس و هراز قفل شد
  • محدودیت تردد در هراز و چالوس/ ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • جاده چالوس یکطرفه شد/بارش باران در جاده‌های ۱۰ استان
  • درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه