Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@23:03:03 GMT

نشانه شناخت حقیقی امام عصر(ع) تبعیت عملی و دلدادگی است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۴۴۹۶۶

جحت الاسلام عبدالرحیم رضاپور مدیرگروه فلسفه و کلام مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم و دکترای مذاهب اسلامی در گفتگو با ایکنا از خوزستان با اشاره به حدیث «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه» عنوان کرد: این حدیث میان شیعه و اهل سنت مشهور است و در منابع معروف آنها نقل شده و معنای آن نیز واضح است: کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد مردنش مانند مرگ جاهلی است؛ یعنی مسلمان نمی‌میرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

م

وی در توضیح مفهوم شناخت(معرفت) در این حدیث و اینکه چه اندازه شناخت لازم است گفت: شناخت دو قسم است؛ گاهی شناخت شناسنامه‌ای است، شناخت‌هایی از قبیل: شناخت پدر و مادر، محل تولد، تاریخ تولد و ... . اما بخش دیگر که مهم تر است شناخت جایگاه و شخصیت است، با شواهدی که وجود دارد مراد از شناخت در این حدیث معنای دوم آن است.

این مدرس حوزه افزود: روایتی از ابونصر خادم در تثبیت این معنا وجود دارد که می گوید خدمت امام(ع) مشرف شدم ایشان پرسید مرا می شناسی گفتم: «انت مولای و بن مولای»: شما مولای ما هستی. فرمود: من خاتم اوصیاء پیامبر(ص) هستم و خداوند به واسطه من بلا را از اهل و شیعه من برطرف می کند.

مدیرگروه فلسفه و کلام مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم ادامه داد: این مطلب کدی به دست ما می دهد و بیان می‌کند شناخت امام این است که جایگاه ایشان را بشناسیم و بدانیم امام کیست، جانشین کیست، صفات او چیست و چه جایگاهی در تکوین و تشریع دارد. پس معرفت شناسنامه ای کافی نیست. شاهد این معنا این است که کسانی که با امام حسین علیه السلام جنگیدند مثلا عمر سعد ایشان را خوب می شناختند، یا خود شمر کسی است که نسبت به خاندان امیرالمومنین(ع) ناآشنا نبود و در جنگ صفین حضور داشت و مجروح شد.

رضاپور افزود:‌ پس می شود کسی نسبت به امام چنین شناختی داشته باشد؛ اما جایگاه حقیقی او را نداند یا بداند و به آن باور نداشته باشد. در جریان غدیر خیلی ها به جایگاه حضرت علی علیه السلام شناخت داشتند اما آن را منکر شدند پس معرفت باید همراه با باور و اعتقاد باشد.

این محقق اظهار کرد: نتیجه اینکه منظور از شناخت در این حدیث شناخت مقام و جایگاه امام است. حضرت علی علیه السلام در سخنی فرمودند: «مَنْ ماتَ مِنْکُمْ عَلی فِراشِهِ وَ هُوَ عَلی مَعْرِفَةِ حَقِّ رَبِّهِ وَ حَقِّ رَسُولِهِ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ ماتَ شَهیداً» هرکس بمیرد و نسبت به حق خدا، حق رسولش و حق اهل بیت او معرفت داشته باشد چنین شخصی شهید می میرد.

مدیرگروه فلسفه و کلام مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: اگر این معرفت حقیقی باشد، عمل می آورد و از آثارش تبعیت و دلدادگی است. چنین کسی می داند امام مظهر اسماء و صفات الهی است. فایده شناخت امام و ویژگی های او این است که باعث می شود به تدریج به رنگ امام درآییم.

وی در پایان برای مطالعه بیشتر و رسیدن به شناخت فراتر از شناخت شناسنامه‌ای امام عصر(ع) این کتاب‌ها و منابع را معرفی کرد: کمال الدین شیخ صدوق، الامامه و التبصره ابن بابویه قمی،  منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر علیه السلام آیت الله صافی، امامت و رهبری استاد مطهری، آماده باش یاران امام زمان (عج) حسین گنجی، مهدی موعود(عج) آیت الله دوانی و آثار دیگری که در این زمینه وجود دارند. نرم افزار «گل نرگس» نیز حاوی 106 سوال و شبهه در امام زمان (عج) از سوی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیئت علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

دیگر خبرها

  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • زائران حج شناخت و معرفت خود را تقویت کنند
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • رجائیان: در جایگاه CIP پرسپولیس را تشویق می‌کردند!
  • به برکت نگاه اسلام، شاهد ارتقای جایگاه کار و کارگر پس از انقلاب هستیم
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند