Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:23:20 GMT

10 درصد افراد بالای 70 سال در جهان به آلزایمر مبتلا هستند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۱۶۴۸

10 درصد افراد بالای 70 سال در جهان به آلزایمر مبتلا هستند

تهران- ایرنا- دبیر علمی بیست ‌و پنجمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، از ابتلای حدود 10 درصد افراد بالای 70 سال به آ‌لزایمر خبر داد و گفت: به طور کلی 25 میلیون نفر از جمعیت دنیا به اختلالات حافظه مبتلا هستند که 75 درصد از این اختلالات به علت آلزایمر ایجاد می‌شوند.

به گزارش ایرنا از کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، دکتر علی امینی‌هرندی روز چهارشنبه اظهار داشت: اختلالات حافظه به دو گروه قابل درمان و غیرقابل درمان تقسیم می‌شوند و هدف پزشکان بیشتر در راستای تشخیص و درمان موارد قابل درمان است زیرا در سیر پیشرفت بیماری، علائم و طول عمر بیمار نمی توان تغییری ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: اختلالات حافظه قابل درمان گاهی شکل ساده‌ای به خود می‌گیرد؛ برای نمونه کاهش سطح یک ویتامین در بدن می‌تواند علائمی شبیه به بیماری آلزایمر ایجاد کند، اگر این موارد به درستی شناسایی شوند، بیمار با مصرف دارو به سرعت بهبود می یابد. همچنین گاهی بیماری‌هایی مانند اختلالات خلقی و نوروتیک شبیه اختلال حافظه ظاهر می‌شوند که نقش پزشک در تشخیص آنها بسیار حائز اهمیت است.
امینی‌هرندی درباره روش های درمانی نوین بیماری آ‌لزایمر اظهار داشت: برای استفاده از واکسن به منظور جلوگیری از بیماری آلزایمر پیشرفت‌هایی حاصل شده اما هنوز این واکسن وارد بازار نشده است که امیدواریم در سال‌های آینده شاهد درمان‌های جدید بیماری آلزایمر و روش‌های پیشگیری جدید از ابتلا به ‌آن باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری آ‌لزایمر تأکید کرد: این عارضه با واکنش‌های التهابی در مغز ارتباط تنگاتنگی دارد؛ بنابراین اگر بتوان از سیر و پیشرفت این واکنش‌های التهابی جلوگیری کرد، می‌توان مانع از پیشرفت بیماری آلزایمر و حتی ابتلا به آن شد.
امینی ‌هرندی درباره روش‌های پیشگیری از اختلال آلزایمر گفت: داشتن سبک زندگی سالم، دوری از مصرف مواد سمی و فلزات سنگین مانند آلومینیوم و افزایش سطح آمادگی ذهنی و مغزی به ما کمک می‌کند که از ابتلا به آلزایمر در امان باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره طول عمر افرادی که دچار آلزایمر می‌شوند، توضیح داد: طول عمر این بیماران به طور متوسط هشت سال است؛ چراکه این اختلال سیر پیش رونده دارد و نمی‌توان مانع از پیشرفت آن شد همچنین داروهایی که برای درمان این بیماری استفاده می‌شوند، تنها می‌تواند علائم بیمار را در مراحل خفیف و متوسط کنترل کند.
امینی ‌هرندی با بیان اینکه 85 درصد از اختلافات حافظه در سنین بالا مربوط به بیماری آ‌لزایمر است، اظهار داشت: نوع‌ ژنتیکی‌ بیماری آلزایمر در سنین پایین می‌تواند بروز یابد.
وی درخصوص فراموشی ها و برخی اختلالات حافظه در سنین پایین گفت: بیشتر اختلالات حافظه در سنین پایین به علت اختلال در یکی از بخش‌های حافظه ایجاد می‌شود. حافظه سه بخش اصلی دارد؛ بخشی که اطلاعات از طریق آن وارد مغز می‌شود، سپس این اطلاعات در بخش دیگر کدگذاری شده و در نهایت در بخش سوم ذخیره می‌شوند که می‌توان در مواقع نیاز از این اطلاعات ذخیره شده، استفاده کرد.
امینی هرندی اظهار داشت: اگر در هر یک از این سه مرحله اختلال ایجاد شود، فرآیند حافظه مختل می‌شود؛ از این رو علت اختلال حافظه در سنین پایین بیشتر تمرکز نداشتن و اضطراب است.
متخصص مغز و اعصاب افزود: با تغییر سبک زندگی، درمان استرس، انجام ورزش و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانیم از فراموشی‌هایی که در سنین پایین‌تر به سراغ ما می‌آید، جلوگیری کنیم.
بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران در روزهای 11 تا 14 اردیبهشت ماه در تهران درحال برگزاری است.
علمی**1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پزشكي بيماري آلزايمر فراموشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۱۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران