Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معتقد است ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری سازگار با مزیت‌های بومی شهرستان می‌تواند با تکیه به نیروی انسانی خلاق و تحصیل‌کرده زمینه شکوفایی اقتصادی را فراهم آورد.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در جمع دانشگاهیان، فعالان فناور و مسئولان اجرایی شهرستان تربیت حیدریه گفت: «تلاش‌های فعالان فناوری و اجرایی شهرستان تربیت حیدریه فراتر از تصور من بوده و رشد فناوری در این شهرستان با سرعت و شتاب قابل‌توجهی در حال حرکت است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، افزود: «راهکارهای پیشین توسعه مانند شکل دادن صنایع مخرب و ایجاد کارخانه‌های الاینده محیط اکنون روش کارآمدی برای توسعه اقتصادی نیست و روش‌هایی که به مزیت‌های ذاتی توجه نکردند، ضمن اضافه کردن آلاینده‌ها و مصرف منابع زیست‌محیطی، حاصل قابل‌اعتنایی درزمینه اشتغال و ایجاد ارزش‌افزوده نداشته‌اند».
ستاری، عدم توجه به مزیت‌های بومی مناطق را مهم‌ترین مشکل در توسعه صنعتی کارآمد دانست و افزود: «استانی مانند اصفهان و یا موارد مشابه که می‌توانست قطب گردشگری، فرهنگ و هنر باشد، صنایعی را تحمل کرده است که اگرچه با نیات خیر اما در مسیری اشتباه و به دور از مزیت‌های بومی استان توسعه یافته‌اند».
رئیس بنیاد ملی نخبگان ارزشمندترین سرمایه کشور را نیروی انسانی خلاق و تحصیل‌کرده عنوان کرد و افزود: «مهم‌ترین سرمایه این شهرستان 11 هزار دانشجو، بیش از هشت هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی و همچنین 40 هزار دانش‌آموز است که باید محیط شهرستان را برای ماندگاری، بروز خلاقیت‌ها و رشد این ظرفیت انسانی و نوآور فراهم کرد».
نماینده هیات دولت در شهرستان تربت حیدریه با بیان این‌که ظرفیت‌های بومی تربیت حیدریه با توسعه صنایع تبدیلی و پیوند فناوری به این تولیدات شکوفا می‌شود افزود: «در حال حاضر 96 درصد زعفران دنیا توسط ایران تولید می‌شود و گردش مالی هشت و نیم میلیارد دلاری ماحصل صنعت زعفران دنیا است. این در حالی است که در بهترین حالت کشور ما 400 میلیون دلار از این صنعت را به خود اختصاص می‌دهد».
وی ادامه داد: «باید تمام تلاش‌ها در این راستا به کار گرفته شود که با توسعه صنایع تبدیلی و ورود دانش و فناوری به این عرصه، سهم بیشتری از گردش مالی محصولات ارزشمندی چون زعفران به کشورمان اختصاص بیابد. دانش و فناوری از جمله تولید، فرآوری، بسته‌بندی و برندسازی می‌تواند ارزش‌افزوده حاصل از این تولیدات را به شکل چشم‌گیری افزایش دهد».
ستاری توسعه استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان سازگار با زیست‌بوم استان را راهکار توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد ارزش‌افزوده دانست و افزود: «شرکت‌هایی که در حوزه‌های سازگار با ذات و بوم شهرستان فعالیت می‌کنند می‌توانند در تلفیق با فناوری، اطلاعات و ارتباطات به نوآوری‌هایی دست پیدا کنند که ضمن ایجاد ارزش‌افزوده قابل‌توجه، اشتغال تحصیل‌کردگان و نخبگان بومی استان را فراهم می‌سازد».
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که ساختار دولتی از ساختار دانش‌بنیان و استارتاپی جداست، اعلام کرد: «در طول سال‌های اخیر با تلاش برای تفکیک این دو حوزه، ضمن اصلاح فرهنگ کارآفرینی، نسل جدیدی از کارآفرینان جوان و تحصیل‌کرده شکل‌گرفته است که به زودی با استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان خود در جای بزرگ‌ترین شرکت‌ها و کسب‌وکارهای حضور پیدا می‌کنند».
وی با تاکید بر ایجاد زیرساخت‌های رشد و توسعه کسب‌وکارهای فناور افزود: مراکز رشد، شتابدهنده‌ها و مراکز نواوری نقش مهمی در ایجاد زیرساخت لازم برای توسعه شرکت‌های جوان و خلاق شهرستان ایفا می‌کنند.
رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، عنوان کرد: «شرایط فرهنگی کنونی نسبت به گذشته متحول شده است و برای حمایت از کسب‌وکارهای فناور مهیا است. همچنین با اصلاح نگرش و جهت‌گیری دانشگاه‌ها که به‌تازگی با اصول و قواعد حوزه دانش‌بنیان آشنا شده‌اند، زمینه برای رشد نیروی انسانی کارآفرین موردنیاز استان فراهم شده است».
ستاری تصریح کرد: «دانشگاه‌ها باید نیروی تخصصی خلاق و نوآور موردنیاز برای آینده‌ی شهرستان را تربیت و به جامعه تحویل دهند».
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر عزم جدی مسئولین استانی برای ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری افزود: «باید با گزار از روش‌های پیشین مانند ساختار سنتی تولید فرآوری زعفران، این شهرستان به قطب دانش و فناوری تولید، فرآوری و بسته بندی محصول راهبردی زعفران بدل شود. این مهم تنها با جهت گیری جدی استان به سوی یک شهر خلاق و فناور ممکن می‌شود».


بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور تربیت حیدریه
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین با حضور در پژوهشکده زعفران تربیت حیدریه، از واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مرکز، دیدن کرد. بیش از 33 شرکت فناور در شهرستان تربیت حیدریه در حوزه‌هایی چون تولید، بسته‌بندی، فرآوری و توزیع محصولاتی چون زعفران، ابریشم و تولیدات کشاورزی و دامی فعالیت می‌کنند.
همچنین تعدادی از این شرکت‌ها موفق شده‌اند محصولات خود را به بازارهای جهانی عرضه کرده است و ضمن ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری، اشتغال جوانان متخصص و بومی شهرستان را فراهم کنند.
در این بازدید مهندس موهبتی فرماندار تربت‌حیدریه، سعید باستانی نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، قادری‌فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و معاون حقوقی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، ستاری را همراهی کردند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان را در راستای دسترسی به آمارهای مهاجرت نخبگان دانست و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه‌ «وعده صادق» دارای دو بال علم و فناوری بومی و شجاعت و تدبیر در استفاده صحیح از علم و فناوری است، گفت: هر انسان آزاده‌ای که این عملیات را مشاهده کرد، دریافت که ایران توان ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی را دارد.

وی ادامه داد: امسال و سال قبل از سوی مقام معظم رهبری بر مردمی‌سازی اقتصاد تاکید شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان مصداق مردمی‌سازی اقتصاد به شمار می‌روند.

ایجاد فراجا در بنیاد ملی نخبگان

دهقانی فیروزآبادی در خصوص سؤال ایسنا مبنی بر ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان برای رصد نخبگان با تاکید بر اینکه همه کشورهای دنیا ورود و خروج افراد به کشورشان را رصد می‌کنند، افزود: بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و غیره به کشور دو برابر شده است.

وی ادامه داد: محققان همه کشورهای دنیا یا از کشورشان خارج شده و یا محققانی به کشورشان وارد می‌شود و کشور چین بزرگترین مهاجر فرست دنیا به شمار می‌رود، ولی رویکرد این کشور آن است که هر محققی که از کشور خارج می‌شود، سفیران علم و فناوری آن کشور به شمار می‌رود.

معاون علمی رئیس‌جمهور، وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری ذکر کرد و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

وی  با تاکید بر اینکه مساله کشورها باید رصد شود، خاطر نشان کرد: هر فردی که از کشور خارج می‌شود، یک سرمایه است؛ ولی ما آمارهای دقیقی از مهاجرت در اختیار نداریم و قصد تصمیم‌گیری‌های کیفی داریم و ابن در حالی است که یکی از اساسی‌ترین پارامترهای تصمیم‌گیری در اختیار بودن عدد و ارقام درست لست.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، اضافه کرد: تمام کسانی که آمارهای مهاجرت‌ها را ارائه می‌دهند، مرجع و عدد و ارقامی در اختیار ندارند و بهترین مرجعی که می‌تواند در این زمینه آمارها را ارائه دهد، پلیس گذرنامه است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در خصوص ترجمه مدارک، یادآور شد: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که جزء اطلاعات محرمانه است، در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به آمارهای مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.

وی با اشاره به فرموده پیامبر اسلام مبنی بر این‌که علم را بیاموزید ولو در چین، گفت: پیامبر اسلام نیز با مهاجرت نخبگان مخالف نبوده است و باید یاد بگیریم، آن کسی که از کشور خارج می‌شود، دشمنی با کشور ندارد.

تعطیلی کسب و کارها

دهقانی‌ فیروزآبادی درخصوص رویکرد معاونت علمی درباره تعطیلی پلتفرم‌ها و کسب و کارها، گفت: ما تاکید کرده‌ایم کسب و کارهایی که تعطیلی آنها منجر به آسیب رساندن به مردم می‌شود، اقدام درستی نیست.

وی افزود: ما بر این باوریم که اگر تشخیص داده می‌شود که مدیریت کسب و کارها و فرهنگ حاکم بر آنها مشکل دارند، جریان‌هایی چون بسیج دانشجویی و غیر را حمایت و تقویت کنید تا قضای رقابت ایجاد شود.

هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، درباره آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر پیگیری می‌شود، گفت: از این پروژه بازدید کردیم، پروژه خوبی است؛ اما از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد. این پروژه در ٧-٨ جلسه بررسی شد و مشخص شد که به دلایل متعدد، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی باشد. 

وی ادامه داد: تصمیم بر این شد شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در این حوزه به سراغ ساخت و طراحی بخش‌های مختلفی از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت، ابزارهای موتور بروند و همچنین با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در صنعت هوایی کنسرسیوم تشکیل دهیم. در نهایت جمع‌بندی شد که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم در ساخت یک هواپیمای جدید روسیه مشارکت داشته باشیم.

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴