Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - گروهي از محققان ايراني بدون استفاده از سنسور، رباتي براي جراحي از دور طراحي کردند.
به گزارش ايسنا، دکتر ايمان جم‌نژاد، عضو هيات علمي موسسه آموزش عالي زند شيراز با اشاره به طراحي و ساخت ربات «شبيه‌ساز دست انسان»،‌ گفت: اساس طراحي اين ربات پردازش تصوير حرکات دست انسان است؛ از اين رو بدون دارا بودن سنسورهاي حرکتي بر روي بازو، قادر به تشخيص حرکات دست انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجلات پزشکي در همشهري‌آنلاينوي ادامه داد: اين ربات مي‌تواند از طريق پردازش‌هايي که انجام مي‌دهد، اطلاعات مربوط به حرکات دست انسان را به کنترلري که وظيفه تغيير زاويه بازو را بر عهده دارد، ارسال کند.
جم‌نژاد با تاکيد بر اينکه بازوي اين ربات در محورهاي X، Y و Z قابليت تغيير جهت دارد، اظهار کرد: اين قابليت موجب شده است که اين ربات هر درجه‌اي را به بازوها بدهد و بازو را به آن نقطه مورد نظر حرکت دهد.
اين محقق، هدف اصلي از طراحي و ساخت اين ربات را ساخت بازويي دانست که بتواند از راه دور عمليات جراحي را انجام دهد و يادآور شد: اين امر موجب مي‌شود متخصصان جراح بتوانند بدون حضور در اتاق‌هاي عمل، جراحي‌هاي مورد نياز را اجرايي کنند، ضمن آنکه دانش‌آموختگان اين حوزه نيز از تخصص آنها بهره ببرند.
وي در خصوص عملکرد اين ربات توضيح داد: اين ربات از طريق پردازش تصويري که توسط دوربين‌هاي نصب شده در آن صورت مي‌گيرد و همچنين سنسور IR (مادون قرمز)، حرکت 3 نقطه اصلي دست يک شخص که شامل شانه، آرنج و مچ دست مي‌شود را تشخيص مي‌دهد و با پردازش تصويري که انجام خواهد داد، زاويه‌هايي را که دست نسبت به بدن و موقعيت قبلي دارد، محاسبه و منتقل مي‌کند.
عضو هيات علمي موسسه آموزش عالي زند شيراز ادامه داد: پزشک با ايستادن در برابر دوربين‌هاي اين ربات حرکات را انجام مي‌دهد و اين حرکات از طريق بستر اينترنت به بازوي موجود در اتاق عمل ارسال مي‌شود و از اين طريق عمل جراحي انجام خواهد شد.
اين محقق در خصوص کاربردهاي اين ربات يادآور شد: اين ربات علاوه بر کاربرد در اتاق‌هاي جراحي، در اکثر صنايعي که خطراتي براي انسان به همراه دارد و تاثيرات منفي براي سلامت آنها دارد، قابل بهره‌برداري است.
وي عدم استفاده از سنسور ثابت را از جمله مزاياي اين ربات دانست و گفت‌: اين ويژگي موجب شد هر شخصي مي‌تواند در هر شرايطي از اين بازو استفاده کند.
ايده اصلي طراحي اين ربات از سوي داود جوکار بوده و همکاران اين طرح نيز سمانه شاکري، عليرضا شاکري و دکتر ايمان جم‌نژاد بوده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۰۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید

ایتنا - ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا، اعلام کرد ربات انسان‌نمای جدید تسلا که هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است، ممکن است تا پایان سال آینده آماده فروش شود.
چندین شرکت از جمله تسلا روی ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا کمبود احتمالی نیروی کار را در صنایعی مانند حمل‌ونقل، انبارداری، خرده‌فروشی و تولید که وظایف تکراری در آن‌ها ممکن است خطرناک یا خسته‌کننده باشند، برطرف کنند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماسک در یک کنفرانس آنلابن به سرمایه‌گذاران گفت که حدس می‌زند ربات تسلا به نام اوپتیموس (Optimus) بتواند تا پایان سال جاری چنین وظایفی را در یک کارخانه انجام دهد. 

این نوع ربات‌ها قادر خواهند بود کارهای تکراری را پشت سر هم انجام دهند و جایگزین بخش‌هایی شوند که می‌تواند برای نیروی انسانی خطرناک یا خسته‌کننده باشد، مانند تولید مواد سمی و کار در محیط‌های ناامن برای انسان.

تولید ربات‌هایی در قدوقامت انسان ویژه تسلا نیست. چندین سال است که هوندا ژاپن و هیوندای موتور بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) در حال توسعه فناوری ربات‌های انسان‌نما هستند.

امسال، استارت‌آپ فیگور (Figure) تحت حمایت مایکروسافت و انویدیا اعلام کرد که با شرکت خودروسازی آلمانی بی‌ام‌دبلیو (BMW) برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تاسیسات این خودروسازی در ایالات‌ متحده قرارداد همکاری امضا کرده است.

ماسک قبلا گفته بود که فروش ربات‌ها می‌تواند نسبت به سایر بخش‌ها از جمله خودروسازی، بخش بزرگ‌تری از تجارت تسلا باشد.

تسلا اولین نسل ربات آپتیموس را با نام «زنبور بامبل» (Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ عرضه کرد. امسال این شرکت ویدیویی از نسل دوم این ربات دوپا در حال تا کردن تی‌شرت منتشر کرد.

ویدیو فیگور، شرکت رقیب، که در فوریه منتشر شد، ربات انسان‌نما را در حال درست کردن قهوه نشان داد و ربات بوستون داینامیکس در حال چرخیدن از حالت خوابیده به ایستاده و راه رفتن دیده شد.

 ماسک در جلسه سه‌شنبه با اشاره به توانایی‌های هوش مصنوعی گفت: «فکر می‌کنم تسلا بین سازنده‌های ربات‌ انسان‌نما بهترین موقعیت را دارد».

البته ماسک در ناکام ماندن برخی وعده‌های جسورانه‌ سابقه دارد. او در سال ۲۰۱۹ هم به سرمایه‌گذاران گفته بود که تسلا تا سال ۲۰۲۰ شبکه‌ای از خودروهای خودران به نام «روباتاکسی» راه‌اندازی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • حراج تاریخی ایلان ماسک: خدمتکار خانگی انسان‌نما، زیر ۳۰ هزار دلار
  • حراج تاریخی ایلان ماسک : خدمتکار خانگی انسان‌ نما، زیر ۳۰ هزار دلار
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟