Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-آیا بخشی از تاریخ و گذشته ایران در «موریس» جزیره موریس در شرق قاره آفریقا به فروش خواهد رفت؟ / رضا شاه، که دیگر شاه نبود در 16 مهر 1320، با کشتی انگلیسی ها به موریس تبعید شد و در این جزیره اقامت گزید  زنی در همسایگی ویلای متروک رضا شاه تا فهمید ما ایرانی هستیم گلایه کرد که آنجا تبدیل شده است به محل زندگی انواع حشرات موذی و موش هایی که روز به روز هم بزرگ تر می شوند و امان مان را بریده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

 

 ایرانی هایی که به جزیره موریس در شرق قاره آفریقا سفر می کنند، معمولاً ساعتی را وقت می گذرانند تا در انتهای کوچه ای زیبا در منطقه "موکا"، باغ ویلایی بزرگ به نام کاخ "والری"، را از پشت نرده ها تماشا کنند و چند عکس هم به یادگار از آن بگیرند. 

موریس، هر چند در فاصله ای بسیار دور از ایران واقع شده است، اما بی آن که اراده دو ملت ایران و موریس در کار باشد، به حکم انگلیسی ها، تاریخ معاصر ایران با نام این جزیره کوچک گره خورده است.

در شهریور 1320، نیروهای انگلیسی وارد ایران شدند و ماه به آخر نرسیده، شاه ایران را خلع و تبعید کردند. رضا شاه، که البته دیگر شاه نبود در 16 مهر همان سال، با کشتی انگلیسی ها به موریس رسید و در ویلایی بزرگ در این جزیره اقامت گزید تا "موریس"، به قاموس لغات تاریخ ایران راه یابد.

هم از این روست که توریست های ایرانی که به موریس می روند، بخشی از تاریخ کشورشان را در انتهای آن کوچه به نظاره می نشینند و البته باید گلایه های اهالی محل را نیز بشنوند که از وجود باغ ویلایی بزرگ و رها شده در همسایگی شان ناراضی اند.
یکی از ایرانی هایی که به موریس رفته است، در این باره به خبرنگار عصر ایران چنین می گوید: همسایه ها تا فهمیدند از ایران آمده ایم، سراغ مان آمدند و با اشاره به وضعیت نامطلوب این باغ ویلا از ما خواستند به دولت مان خبر دهیم سرو سامانی به وضعیت این ملک بدهد. زنی در همسایگی ویلای متروک رضا شاه می گفت که آنجا تبدیل شده است به محل زندگی انواع حشرات موذی و موش هایی که روز به روز هم بزرگ تر می شوند و امان مان را بریده اند... .

حق با همسایگان است؛ ویلا دهها سال است که به حال خود رها شده و شاید حتی کسی نداند کلید قفل بزرگی که بر در نرده ای رنگ و رو رفته باغ ویلا زده اند، کجاست.

                                            رضا شاه در دوران تبعید

اینک خبر رسیده است که وزارت خارجه تقاضا نامه ای به هیات دولت داده تا بتواند بر اساس مجوز دولت، این باغ ویلا را بفروشد. آن طور که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت خبر داده، قرار است درآمدهای ناشی از فروش این ملک پس از واریز به حساب خزانه عمومی کشور، صرف تکمیل برخی پروژه‌های مد‌نظر وزارت خارجه شود.

قطعاً همسایه های باغ ویلای رضا شاه با شنیدن این خبر امیدوار خواهند شد که بعد از سال ها، از شر موش ها و حشرات موذیِ آن خانه متروک، نجات  می یابند اما برای مردم ایران، خبر خوبی نیست.

موریس، جزیره ای زیبا و خوش آب و هواست بدان حد که مارک تواین نویسنده شهیر آمریکایی، موریس را "بهشت روی زمین" خوانده و سازمان جهانی گردشگری آن را در فهرست برترین مقاصد گردشگری قرار داده است. هم از این روست که سالانه گردشگران زیادی از سراسر دنیا به موریس می روند تا تعطیلاتی رویایی را در آن گوشه دنج دنیا بگذرانند.

وجود ملکی ارزشمند و جای پایی محکم در این جزیره توریستی، فرصتی ارزشمند برای ایران است که بتواند این باغ ویلای تاریخی را به یک کاخ موزه یا نمایشگاه ایران شناسی تبدیل کند و سالانه هزاران نفر از سراسر جهان را با تاریخ و تمدن ایران و جاذبه های توریستی آن آشنا سازد.

فروش یک ملک، درآمدی آن چنان شگرف ایجاد نمی کند که نتوان از آن چشم پوشید ولی اگر بتوان استفاده بهینه ای از آن کرد و پایگاهی فرهنگی و توریستی در جنوب اقیانوس هند و شرق آفریقا برای کشور ساخت، قطعاً عواید مادی و معنوی مستمرش بسیار فراتر از فروش یک باره ساختمانی است که اینک، نه فقط یک ملک معمولی، که بخشی از تاریخ معاصر ایران است.

عاقلانه نیست اگر امروز، طرحی برای استفاده بهینه از این سرمایه ملی نداریم، آن را بفروشیم و برای همیشه از آن محروم شویم و دیگر نتوانیم کاری انجام دهیم. 
آنجا، فقط زمانی کوتاه، اقامتگاه رضای پهلوی بود ولی امروز، بخشی از سرمایه های ملی و تاریخی ایران است.

وزات خارجه بهتر است ملک را نگه دارد تا زمانی که فکری برای بهره برداری ملی از آن شود. فقط قبل از هر کاری، سر و سامانی به ملک بدهند تا همسایه ها بیش از این، آزار نبینند./ 

 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۰۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد

به گزارش خبرآنلاین ،رئیس شورای روستا در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران، دوستداران محیط‌زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهده می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواداولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رئیس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد. او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. از میان روستاهای اطراف تالاب، لک‌لک‌ها در ‌ روستای کپرجودکی لانه می‌سازند؛ چرا که این سهم از زمین‌های تالابی با اراده اهالی همین روستا تالابی مانده است. جعفر کرمی‌پور، رئیس شورای روستای کپرجودکی در گفت‌وگو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید ‌که « می‌خواهیم ‌تالاب را برای لک‌لک‌ها حفظ کنیم.»

چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

به گزارش همشهری، سیل سال۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و ۲سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هرکدام ۳تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌های بالغ به روستا برگشتند.

عید۱۴۰۱ ‌ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. از دوستان محیط‌زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. آنها ده‌ها بار چوب سرلاستیک‌ها آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. یکی از فعالان محیط‌زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل، کمی پایین‌تر بیاورد.

عید۱۴۰۱ نخستین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط‌زیست ۶لانه ساخته ایم.
مردم چطور کمک می‌کنند؟
وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای لک‌لکی آشیانه بسازیم، مردم به‌صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901044

دیگر خبرها

  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • شکسته شدن یک سد در آفریقا جان ۴۲ نفر را گرفت (فیلم)
  • بالاتر از فرگوسن، مورینیو و کلوپ؛ رکورد تاریخی گواردیولا در لیگ برتر انگلیس!
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • سه تاریخی که خواب را از امباپه گرفته‌اند