Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@21:52:38 GMT

عوامل مصرف خود سرانه آنتی‌بیوتیک‌

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۲۹۴۶

عوامل مصرف خود سرانه آنتی‌بیوتیک‌

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، مژدهی آذر عضو انجمن داروسازان کشور با بیان اینکه آمار مصرف خود سرانه دارو باتوجه به افزایش مواد سلامت و آگاهی مردم نسبت به سال گذشته کمتر شده است، گفت: اما عوامل متعددی زمینه‌ساز مصرف خودسرانه دارو هستند که باید متولیان سلامت و سازمان غذا و دارو در این زمینه تمهیداتی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی اظهار کرد: دسترسی مردم به پزشکان و قرار گرفتن آنها در صف‌های تحویل دارو و معالجه باعث شده تا بیماران در سیکل معیوب درمان قرار بگیرند و مصرف خود سرانه آنتی‌بیوتیک‌ها افزایش دهند.
 
مژدهی‌ آذر اظهار کرد: در شرایط اقتصادی کنونی کشور، مردم نیز اقتصادی فلج دارند و یک کارگر ساده حساب می‌کند که با استفاده از یک کپسول مشکل خود را حل کند و به پزشک معالج و نسخه پزشک توجهی نمی‌کند که در بسیاری از مواقع شاهد این موضوع هستیم.
 
وی گفت: در شرایطی که 5 تا 6 درصد مردم مصرف خودسرانه داروهایی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای نسخه‌ای دارند، باید بحث داروهای نسخه‌ای و نظارت روی آن جدی‌تر مطرح  شود تا به مرور شاهد فرهنگ سازی سلامت و فرهنگ صحیح مصرف دارو باشیم.
نقش کلیدی دارو در روند درمان بیماری افراد
 
مژدهی‌ آذر اظهار کرد: در حوزه پژوهش و تحقیق دارو سرمایه‌گذاری ناچیزی داشتیم و در بسیاری از موارد در بحث رقابت داروها نیز شاهد بی‌توجهی‌هایی بوده‌ایم که این موضوع منجر به عدم نوآوری، کاهش سقف صادرات دارو و افزایش واردات خواهد شد.
 
مژدهی آذر گفت: شرایط اقتصادی کشور و نحوه پرداخت مطالبات از سوی سازمان‌های بیمه‌گر موجب می‌شود، نوسازی تجهیزات برخی از کارخانه‌های داروسازی به تعویق بیافتد و شاهد کاهش تولید دارو باشیم و از آنجا که دارو از ارکان درمان است، بسیاری از بیماران با کمبود و نبود دارو در سیکل معیوب درمان قرار می‌گیرند.
 
مژدهی آذر اظهار کرد: خوشبختانه کیفیت داروهای ایرانی، کارخانه‌های تجهیزات پیشرفته صنعتی و داروسازان در کشور مطلوب است و امید داریم بیمه‌گران با پرداخت به هنگام مطالبات داروخانه‌ها در امر سلامت گام‌های اساسی بردارند.
 
وی خدمات داروسازان کشور و داروخانه‌ها را با توجه به چالش‌های اقتصادی پیش آمده از سوی سازمان‌های بیمه‌گر مطلوب ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم با توجه به نقش کلیدی دارو در روند درمان، مسئولان دولت، سازمان‌های بیمه‌گر و متولیان سلامت با همکاری‌های بین بخشی در جهت رفع مشکلات دارو سازمان و بیماران گام بردارند و شاهد جریانات خوبی در سلامت مردم و نظام سلامت باشیم.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از فرآورده های سلامت را که فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشته اند؛ اعلام کرد.

ایلنا در خبری نوشت: روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده گیاهی قطره تقویت جنسی Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomixو فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی‌تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلان اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام لازم را به عمل آورند.

در پایان، شماره تلفن ۶۶۴۶۲۰۲۶ روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900105

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • اعلام اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • اعلام اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز اعلام شد
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه