Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:43:53 GMT

آسیب‌شناسی فعالیت احزاب ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۱۶۷۷

آسیب‌شناسی فعالیت احزاب ضروری است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه آسیب شناسی فعالیت احزاب ضروری است، اظهار داشت: با توجه به زمینه های مساعد و نامساعدی که برای فعالیت احزاب داریم، این آسیب شناسی لازم بود.

خبرگزاری مهر: بهرام سرمست مدیرکل سیاسی وزارت کشور، در نشست خبری همایش علمی «تحزب و توسعه»، «توسعه پایدار در سایه تحزب و گفتگو»، اظهار داشت: همایش یک روزه وزارت کشور با محوریت احزاب، از ساعت ۹:۳۰ دقیقه روز ۲۰ اردیبهشت ماه با سخنرانی جبارزاده معاون سیاسی وزیر کشور آغاز میشود و با سخنرانی رحمانی فضلی وزیر کشور در ساعت ۱۸ به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: رویکرد این همایش علمی است و نگاه ما در دفتر سیاسی به احزاب، حرفه‌ای و تخصصی است. با این رویکرد بر اساس فراخوانی از سوی خبرگان عرصه احزاب، سفارش مقالات و سخنرانی‌ها صورت گرفت. ما فراخوان عمومی نداشته ایم و خواستیم صرفا از نظرات نخبگانی که در این عرصه صاحبنظر شناخته می‌شدند، استفاده کنیم.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: آسیب شناسی از فعالیت احزاب لازم است. با توجه به زمینه‌های مساعد و نامساعدی که برای فعالیت احزاب داریم، این آسیب شناسی لازم بود.

سرمست با اشاره به کارکرد احزاب در نظام سیاسی و نقش احزاب در توسعه و پرداخت به چگونگی تعامل دولت و نهاد‌های مدنی، اظهار داشت: علاقه‌مند بودیم که از نظرات صاحبان اندیشه استفاده کنیم. در این باره، مشورت‌ها و تبادل نظر‌هایی با خانه احزاب و انجمن علوم سیاسی ایران داشتیم و ابعاد همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی گفت: در دولت دوازدهم در راستای آموزش احزاب در حوزه سیاسی وزارت کشور مسئولیت‌هایی داریم که پیگیر آن‌ها هستیم. در دولت دوازدهم با عزم جدی‌تر به این ابعاد پرداخته شده است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: با هدف واقعی کردن کارکرد احزاب، الان حدود ۲۵۰ حزب سیاسی دارای مجوز در کشور داریم بخشی از این احزاب نتوانستند در این یک سال با قانون جدید تطبیق دهند. این نشان می‌دهد که ما نیازمند آسیب شناسی جدی و واقعی کردن کارکرد احزاب هستیم.

سرمست تاکید کرد: امروز می‌توانیم ادعا کنیم که هر درخواستی از احزاب برای دریافت مجوز ارسال می‌شود، با تسهیل فرایند‌ها به سرعت درخواست‌ها در دستور کار کمیسیون ماده ۱۰ احزاب قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به لزوم تعامل وزارت کشور با احزاب سیاسی گفت: پس از وقایع اعتراضی در دی ماه سال گذشته، نشست‌های مشترکی با خانه احزاب داشتیم. این نشست‌ها به پیشنهاد معاونت سیاسی وزارت کشور برگزار و در نهایت، در قالب منشور گفتگوی سیاسی در روز ۲ اسفندماه ابلاغ شد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: گزارش‌های ادواری این منشور، به صورت ۳ ماهه به معاونت سیاسی وزارت کشور ارسال می‌شود.

وی در ادامه، ضرورت تعامل مقامات استانی با احزاب سیاسی، برگزاری نشست‌های هم اندیشی میان احزاب، تقویت خانه احزاب در استان ها، اطلاع رسانی و شفاف سازی عملکرد‌ها برای نخبگان و شخصیت‌های ذی نفوذ در سطح استان و شهرستان و همین طور تاسیس اتاق‌های فکر و مجامع مشورتی با حضور صاحب نظران را از محور‌های منشور گفتگوی سیاسی عنوان کرد.

سرمست اضافه کرد: در اکثر استان ها، اجرای این منشور گزارش شده و تاکید ما این است که در همه استان‌ها اجرا شود. برگزاری همایش ۲۰ اردیبهشت ماه هم در راستای اجرایی شدن همین منشور است.

تعیین مکانی برای تجمع‌های قانونی در دستور کار است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور درباره تهیه لایحه اعاده حقوق مردم در راهپیمایی‌ها و تظاهرات گفت: ما از نظر مبانی حقوقی که برای تجمعات و راهپیمایی داریم، در جا‌هایی خلا داریم. در جا‌های دیگر قانون وجود دارد، اما باید آن را اجرا و حتی اصلاح کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به فعالیت‌هایی که هم در دولت و هم در مجلس در حال پیگیری است، چه بسا با اصلاح آیین نامه‌ها و اصلاح قانون جدید، شاید اصلا نیازمند تدوین لایحه اصل ۲۷ نباشیم.

سرمست گفت: البته ما اقدام عملی برای نوشتن پیش نویس لایحه اصل ۲۷ را آغاز کرده ایم، اما به موازات آن، آیین نامه سال ۸۱ را در دستور کار داریم که مشغول اصلاح آن هستیم تا بتواند پاسخگوی تجمعات و راهپیمایی‌های قانونی باشد. همچنین آیین نامه ماده ۱۳ قانون احزاب را در دستور کار کمیسیون سیاسی دفاعی دولت قرار داده ایم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر، برنامه‌ای را برای مشخص کردن مکان‌های خاص جهت تجمعات اعتراضی که در دستور کار کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت قرار دارد، شروع کرده ایم تا بتوانیم خلا‌های موجود را پر کنیم.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه می‌خواهید از آورده‌های همایش روز ۲۰ اردیبهشت در عمل استفاده کنید، گفت: در تحزب نیازمند اصلاح قوانین هستیم. همچنین موانعی از نظر فرهنگ سیاسی داریم، ما ایرانیان اغلب درکار‌های جمعی چندان موفق نبوده ایم.

سرمست عنوان کرد: ما عادت کرده ایم که بیشتر مسائل فردی را پیگیری کنیم. حتی اغلب احزاب ما قائل به افراد هستند و نهادمند نیستند. حتی کارکرد‌های پنهان احزاب بر کارکرد‌های رسمی آن‌ها تفوق دارد، فعالیت‌های احزاب اکثرا در ایام انتخابات و به صورت فصلی است.

وی افزود: با وجود اینکه ما در صدور پروانه برای فعالیت احزاب آمادگی داریم، اما از سوی دیگر، در کشور ۲۵۰ حزب داریم که این مساله در یک نظام سیاسی که مبتنی بر فعالیت حزبی است، با، اما و اگر مواجه است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تصریح کرد: یکی از اهداف همایش، شناسایی این موانع و ارائه راه حل‌هایی برای برون رفت از آن است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر برخی احزاب تا ۱۴ خرداد نتوانند خود را با قانون جدید احزاب منطبق کنند، چه آینده‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود گفت: ما آرزومندیم که هیچ لغو پروانه‌ای نداشته باشیم، اما اگر احزاب نتوانند خود را تطبیق بدهند، کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بر مبنای اساسنامه و مرامنامه خود احزاب و قانون جدید احزاب، تعیین تکلیف خواهد کرد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Omc

منبع: فردا

کلیدواژه: بهرام سرمست وزارت کشور رحمانی فضلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۱۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی

تین نیوز

بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در این نشست که به مناسبت روز ملی خلیج فارس برگزار می شود قرار است اقدامات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی در مسیر دستیابی به اهداف سیاست های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گیرد. 

همچنین درخواست عضویت های جدید و انتخاب رئیس و دبیر ادواری جدید اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی در این نشست، مورد بررسی قرار می گیرد. 

طبق برنامه نشست، مقرر است توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ظرفیت ها و توانایی های «کاوشگر خلیج فارس» معرفی و گزارشی از گشت های اخیر این کاوشگر و برنامه های تحقیقاتی آتی آن در حوضه های آبی جنوبی کشور، ارایه گردد. 

شایان ذکر است، اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی به منظور هماهنگی و گسترش تعامل آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور و نیز ارتقای سطح علوم دریایی به پیشنهاد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و از آن زمان با برگزاری ۲۱ نشست شورای عالی با حضور روسا یا نمایندگان دانشگاه های عضو، ۱۹ دانشگاه و مرکز پژوهشی را به عضویت پذیرفته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، از مهمترین اقدامات و دستاوردهای اتحادیه تابحال، برگزاری نشست های کارگروه های تخصصی، تدوین اساسنامه و آیین نامه های مرتبط با فعالیت های اتحادیه، دیدار با مقامات و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد دریایی کشور، ورود موضوع اقیانوس شناسی به عنوان یکی از اولویت ها در نقشه جامع علمی کشور، تهیه سند راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی، همکاری در برگزاری کنفرانس های علمی مانند RCOWA-۲۰۱۷ و RCOWA-۲۰۲۰، برگزاری برنامه های مناسبتی مشترک (روز ملی خلیج فارس، روز جهانی دریا و اقیانوس، روز منطقه ای دریای خزر)، توسعه وب سایت محققان دریای خزر (http://caspianexpert.inio.ac.ir/)و مشارکت در حضور محققان دانشگاه ها در برنامه های کاوشگر خلیج فارس بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است
  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • از معلم جان روشن یافتیم‌
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی