Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم» آمده است: منظور «سید حسن نصرالله» از این‌که گفت نتایج انتخابات پارلمانی لبنان بر هویت عربی و مقاوم لبنان تأکید کرد، چیست؟ چگونه «سعد الحریری» یک سوم از کرسی‌هایش در پارلمان را از دست؟ موانع جدید در روند تشکیل دولت جدید لبنان چیست؟
 
نویسنده این مقاله نوشته است: موضوع قابل توجه این بود که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی‌اش پس از مشخص شدن نتایج انتخابات پارلمانی لبنان، تأکید کرد که هویت عربی و مقاوم بیروت در سایه این نتایج مورد تأکید قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین، به طور غیرمستقیم، به از دست رفتن یک سوم کرسی‌های جریان «المستقبل» به رهبری سعد الحریری، اشاره کرد.
 
پیروزی قاطعانه حزب‌الله و همپیمانانش در این انتخابات به معنای تقویت حمایت بخش اعظمی از لبنانی‌ها از محور مقاومت و تغییر معادله سنتی است که می‌خواست لبنان هویت تسلیم شده داشته باشد و در محور «اعتدال عربی» همپیمان اصلی ایالات متحده آمریکا و طرح‌های حمایتی آن از اشغالگری اسرائیل قرار گیرد.
 
ما با سید حسن نصرالله در این مساله هم‌ نظر هستیم که برخی طرف‌ها در داخل لبنان و خارج از آن می‌خواستند ضمن ایجاد شکاف در ائتلاف نیروهای مقاومت، حضور این ائتلاف در پارلمان لبنان را تضعیف کنند و آنها در این روند میلیارها دلار تزریق کردند ولی تلاش‌های‌شان روی صخره آگاهی لبنانی‌ها متلاشی شد.
 
سعد الحریری یک‌سوم از کرسی‌های فراکسیون خود در پارلمان را از دست داد؛ زیرا او در اردوگاه بازداشت‌کنندگان خود ایستاد، تسلیم دیکته‌های آنها شد و دشمنی‌اش با جریان مقاومت را علنی و هر‌گونه ائتلاف با حزب‌الله را رد کرد. این وضعیت به وضوح خوانش اشتباه وی از نقشه سیاسی و مزاج عمومی افکار عمومی لبنان را بازتاب می‌دهد. الحریری با این رویکردش محبوبیت بزرگی، که به دلیل همبستگی لبنانی‌ها با وی در محنتش در جریان بازداشت( در عربستان) کسب کرده بود را قربانی کرد.
 
چالش‌های فرا روی نخبگان سیاسی لبنان همچنان بزرگ و دشوار است. این منطقه اکنون در لبه پرتگاه جنگ است و تمامی دولت‌های سابق لبنان در برآورده کردن مطالبات مردمی، که ارائه خدمات اجتماعی خوب، حل بحران اقتصادی، اشتغال‌زایی برای بیکاران و کاهش قرض‌های عمومی، که حدود یک‌صد میلیارد دلار است، شکست خوردند.
 
جای هیچ بحث و جدلی در این امر نیست که قوای سه‌گانه لبنان موفقیت بزرگی در برگزاری این انتخابات در سایه اوضاع منطقه‌ای دشوار و فشارهای فزاینده داخلی، به دست آوردند. از سوی دیگر، گرایش اکثریت قاطع لبنانی‌ها به دموکراسی شفاف، که مبتنی بر همزیستی، به حاشیه رانده نشدن و روی آوردن به صندوق‌های رای است، در این امر سهیم بود.
 
سید حسن نصرالله پوشش سیاسی برای محور مقاومت، در سایه تهدیدهای اسرائیلی و نیز فشارها و توطئه‌های آمریکایی، می‌خواست و رای‌دهندگان لبنانی به این ندا لبیک گفتند و خواسته وی محقق شد. همین مساله تأکید می‌کند که بخش اعظم و مهم لبنانی‌ها از برنامه جریان وابسته به سید حسن نصرالله و در عین حال از رهبری وی حمایت می‌کنند.
 
دولت ائتلافی لبنان، که ناظر برگزاری این انتخابات بود و برای آن فضای آزاد، شفاف و امن مهیا کرد، مستحق تبریک است و امید می‌رود که دولت بعدی نیز به همین اندازه مسئولیت‌پذیر باشد و بایستی وزرایی شایسته و توانا برای حل تمامی مشکلات و از بین بردن ناکامی‌ها، داشته باشد و بالاخره این‌که لبنان را به ساحل امن سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هدایت کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۵۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی

بر اساس نتایج اولیه انتخابات محلی در انگلستان و ولز که امروز جمعه توسط رسانه‌ها گزارش شد، حزب حاکم محافظه‌کار در حال از دست دادن کرسی‌های شوراهای محلی و واگذاری آنها به مخالفان است.

به گزارش ایسنا، با شمارش بیش از نیمی از آرا، محافظه‌کاران تاکنون ۲۵۹ کرسی را از دست داده‌اند، در حالی که حزب کارگر ۱۰۹ کرسی را به دست آورده است.

به گزارش اسپوتنیک، در همین حال لیبرال دموکرات‌ها ۳۸ کرسی را کسب کردند، در حالی که سبزها توانستند ۲۸ کرسی دیگر را به دست آورند و ۸۰ کرسی به نامزدهای مستقل تعلق گرفت.

علاوه بر این، محافظه‌کاران اکثریت را در شش شورای محلی از دست دادند و حزب کارگر اکثریت را در هفت شورا به دست آورد. حزب کارگر همچنین در انتخابات میان‌دوره‌ای بلکپول جنوبی بر محافظه‌کاران پیروز شد و کرسی در پارلمان بریتانیا به دست آورد و «کریس وب» نامزد حزب کارگر ۵۸.۹ درصد آرا را در مقایسه با رقیب محافظه‌کار (۱۷.۵ درصد) خود کسب کرد.

انتخابات محلی در انگلستان و ولز روز پنجشنبه برگزار شد. شهروندان باید به ترکیب ۱۰۷ شورا و مجمع لندن رأی می‌دادند و ۱۱ شهردار از جمله شهردار لندن و ۳۷ کمیسر پلیس را انتخاب می‌کردند. در همین روز، انتخابات میان دوره‌ای برای کرسی حوزه انتخابیه بلکپول جنوبی هم برگزار شد.

قبل از انتخابات، محافظه‌کاران ۹۸۹ کرسی از ۲۶۰۰ کرسی و حزب کارگر ۹۷۳ کرسی داشتند. نتایج نهایی قرار است روز شنبه اعلام شود.

در همین حال در پی شکست حزب حاکم محافظه‌کار در انتخابات محلی امید «صادق خان»، شهردار کنونی لندن از حزب کارگر برای ابقا در سمتش بیشتر شده است. نتیجه انتخاب شهرداری‌ها از جمله شهرداری لندن که مهمترین رقابت این دوره است، قرار است روز شنبه اعلام شود.

رقابت اصلی در شهر لندن بین سوزان هال از حزب حاکم محافظه‌کار و صادق خان، شهردار کنونی از حزب کارگر است.

صادق خان که از سال ۲۰۱۶ شهردار لندن است، برای سومین دوره نامزد شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • واکنش حزب‌الله به حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه روستاهای لبنانی
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • شهروندان تونسی و لبنانی در حمایت از غزه به خیابان‌ها آمدند
  • آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟