Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@22:06:58 GMT

با رونق مساجد، فساد از بین می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۷۸۳۵

با رونق مساجد، فساد از بین می‌رود

خبرگزاری شبستان: خطیب موقت نماز جمعه تهران در مورد سنت دهه تکریم و غباروبی مساجد، گفت: این دهه یکی از آن فرهنگ‌سازی‌های بسیار با ارزشی است که هم ترویج فرهنگ مبارزه و جهاد را دارد و هم چهره نفاق در مساجد را افشاء می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام کاظم صدیقی همزمان با دهه تکریم و غباروبی مساجد با حضور در مسجد نور ولایت سوهانک با اشاره به اینکه پرودگار سعادت بشر را در جمع قرار داده است و از این رو زندگی بشر فردی نخواهد بود، اظهار کرد: در اسلام فردگرایی و انزوا محکوم است، نمازگزاران هم در نماز خود خداوند را به صورت جمعی به زبان می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان کرد: خداوند متعال کانونی را از روز اول برای تامین این جمعیت و تشویق به این اجتماع و برای سامان دادن به جدایی از تفرقه ساخت و اسم آن را «مسجد» گذاشت، آنجایی که انسان شب را می‌گذارند و به آن پناه می‌آورد بیتوته است و خداوند برای قرار جمعی و آرامش اجتماعی و ارتباط جمعی با سرچشمه هستی؛ اول بیتی که قرار داد خانه کعبه در مکه بود.

 

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: بعد از ساخت خانه کعبه خداوند از مردم خواست از همه جای عالم در آنجا جمع بشوند و این بزرگترین اجتماع در بیت‌الله خداوند است، خداوند می‌فرمایند« من این خانه را ساختم تا مردم در کنار هم جمع شوند، این محیط برای قشر خاصی نیست و برای هیچ گروه سنی و رنگ خاصی نیست و هرکسی با هرسلیقه و قشری می‌توانند در این خانه جمع شود زیرا اینجا خانه خود مردم است».

 

وی افزود: این خانه مردم باید خانه پاکیزگی باشد، تا مردم به آن بیایند تا پاکیزه شوند و از این رو افراد پاک به جامعه بروند، بنابراین پاکیزگی مسجد از منظر معنوی جریانی به پا می‌کند، ما نباید مسجد را به چپ و راست یا اشرافی و ساده تقسیم کنیم زیرا مسجد پناهگاه همه است، این محل آنقدر مقدس است و در پاکی اوج دارد که طهارت آن کار هر کسی نیست.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه کسی که می‌توانست مسجد را مطهر کند حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسماعیل (ع) بودند، خاطرنشان کرد: کسی که به خداوند نزدیک‌تر است بیشتر خادم مردم خواهد بود، این شأن این مسجد است که عالمان و استادان دانشگاه‌ها بیایند و مسجد را تمیز کنند، نباید هر چندبار به صورت نمادین در سال مسجد را تمیز کنیم بلکه باید همانند حرم مطهر امام رضا (ع) همه شخصیت‌ها برای خدمت کردن به آن سر و دست بشکنند و برای طهارت آن مسابقه بگذارند، با این کار مساجد شلوغ خواهند شد.

 

صدیقی با اشاره به اینکه خداوند در زمین خانه خود را مسجد معرفی می‌کند، اظهار کرد: ما در دیدار با ائمه (ع) به زیارت آنها در حرمین شریفین می‌رویم اما اگر می‌خواهیم خود خدا را زیارت کنیم باید به مسجد برویم، ما برای زائران حرم ائمه احترام قائل هستیم پس چرا به زائر خداوند این دید را نداشته باشیم، در مسجد کسی با آلودگی‌های معنوی، لباس ناآراسته و زشتی‌ها و بدون توبه نمی‌آید بلکه از خانه خود را آراسته می‌کند، در قرآن کریم آمده است «کسانی حق و شایستگی دارند که مسجد را رونق داده و آباد کنند که خصیصه‌هایی چون توحید، پایبندی به معاد، اهمیت به نماز و  توجه به دیگران را داشته باشند».

 

وی بیان کرد: ما باید به مساجد رونق بدهیم و برای خداوند بازاریابی کنیم زیرا با رونق مسجد فساد از بین می‌رود و نشر پیدا نمی‌کند، امام حسین (ع) خون خود را داد تا نماز پایدار بماند، کسی مسجد را رونق می‌دهد که از حال خانواده شهداء، مدافعین حرم، فقراء و اطرافیانش باخبر باشد و به داد آنان برسد.

 

وی گفت: نماز نمی‌گذارد انسان از دیگران غافل شود، همین نماز و مسجد بخشی از ایجاد اجتماع است، لازمه مسجدی بودن، شجاعت و جان به کف بودن است و در واقع فرد باید شهادت‌طلب باشد و در مقابله یاوه‌گویی‌ها بیگانه بایستد، باید دست نفوذی‌ها را افشاء کند.

 

بنابرگزارش ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد، خطیب موقت نماز جمعه تهران در مورد کارکرد انسان‌سازی مسجد، توضیح داد: انسان خداترس همیشه از سوی خداوند حفاظت می‎شود، کسانی که شربت شهادت نوشیدند خداوند تاب شهادت را به آنان ارزانی داد و اگر این افراد به جبهه نمی‌رفتند هم بیش از این عمر نمی‌کردند، با این وجود خداوند آنان را با سعادت به آخرت برد و با مهر پرافتخار شهید جان آنان را گرفت، کسانی که مسجدی باشند به این مقام می‌رسند، مسجدی‌ها هزاران کار خیر انجام می‌دهند.

 

وی با اشاره به سنت دهه تکریم و غباروبی مساجد، گفت: دهه تکریم و غباروبی مساجد یک فرهنگ‌سازی‌ بسیار با ارزشی است که در خود هم ترویج فرهنگ مبارزه و جهاد را دارد و هم چهره نفاق در مساجد را افشاء می‌کند، اقتدار و مقابله با استکبار و نترسیدن از تحریم‌ها در همین مساجد شکل می‌گیرد.

 

یادآور می شود،زدهه تکریم و غبارروبی مساجد از تاریخ ۲۰ شعبان آغاز می‌شود و مساجد استان تهران امسال با شعار «مسجد؛ پایگاه همه کارهای نیک» در آستانه ماه مبارک رمضان غبارروبی و تکریم می‌شوند.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران برجام نمایشگاه کتاب مجلس کتاب مهدویت شورای شهر تهران کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی آیت الله مکارم شیرازی مصلی امام خمینی ره دهه تکریم و غبارروبی مساجد آیت الله صدیقی مساجد کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۷۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند