Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر رواقی (رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان کرمان) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با اظهار نگرانی از تاثیر نوسانات اقتصادی بر فعالیت واحدهای تولیدی استان کرمان در سال ۹۷، گفت: استان کرمان برای ایجاد سالی ۷۰ هزار شغل به شدت نیازمند جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی است. حتی واحدهایی که فعلا وجود دارند و وظیفه‌شان حفظ اشتغال موجود است، چرخ‌شان به شدت لنگ می‌زند و قطعا برای فعالیت با تمام ظرفیت نیازمند سرمایه‌گذاری و دریافت تسهیلات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درغیر این‌صورت تعدیل کارگران کرمانی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ و سال‌های پیش از آن به مراتب افزایش می‌یابد.

وی افزود: نوسانات اقتصادی که یک علت آن خروج آمریکا از برجام است، امنیت شغلی کارگران را زایل می‌کند. از این رو ما به شدت نگران فرار سرمایه‌ها از حوزه تولید و پناه بردن آنها به بازار ارز و مسکن هستیم.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان کرمان با اشاره به جلسات کمیسیون کارگری استانداری کرمان که مطالبات کارگران واحدهای بحران‌زده را بررسی می‌کند، گفت: بررسی‌های ما در جلسات کمیسیون کارگری نشان می‌دهد ۵۲ واحد بحران‌زده (کوچک و بزرگ) در استان کرمان وجود دارد که با مشکلاتی نظیر نوسانات نرخ ارز، تامین مواد اولیه و معوقات بانکی مواجه هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته در جنوب استان کرمان و شهر محروم «قلعه‌گنج» به عنوان شهر پایلوت اقتصاد مقاومتی، سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گرفت، گفت: با این سرمایه‌گذاری‌ها کارگاه‌های خانوادگی و صنایع دستی راه افتاد ولی بعید است که این روند در سال ۹۷ پایدار باشد. به‌صورت کلی  با شرایط پیش آمده برای برجام و افزایش قیمت ارز  سرمایه‌گذاری در قلعه‌گنج به‌عنوان محروم‌ترین نقطه ایران ادامه دوام نمی‌یابد و اشتغال ایجاد شده هم حفظ نمی‌شود.

این عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور افزود: هم اکنون ۴۲ هزار کارگاه بزرگ و کوچک در استان کرمان وجود دارد که ۲۰۰ عدد از این کارگاه‌ها بالای ۵۰ نفر کارگر دارند. باید اضافه کنم که ۵ کارگاه در یک‌ سال گذشته به‌صورت کامل تعطیل شدند لذا ما به مسئولان می‌گوییم شما اگر بتوانید اشتغال موجود را حفظ کنید، هنر کرده‌اید!

رواقی با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است که راه را به اشتباه می‌رویم و به‌جای تعامل با دنیا، انزوا را برگزیده‌ایم، گفت: انسان به این دنیا پا گذاشته که به‌صورت اجتماعی زیست کند، زندگی بسته و حصار کشیدن به دور خود خلاف آن دلیلی‌ است که به خاطرش پا به دنیا  گذاشته‌ایم. اقتصاد هم از همین قاعده تبعیت می‌کند اگر قواعدش را  دور بزنیم قطعا جزایش را یک جای کار پس می‌دهیم. البته باید بگویم که در استان کرمان به نسبت استانی همانند لرستان که اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی‌اش تعطیل شده‌اند، اوضاع بهتر است اما ما به شدت نگران آینده کار و تولید هستیم.    

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان کرمان با بیان اینکه اگر قرار بر آه و فغان کشیدن باشد این حق کارگران است نه کسانی که اوضاع فعلی را پیش آورده‌اند، گفت: کارگران از عدم توازن در توزیع ثروت و تبعیض در جامعه نالان هستند چراکه این روزها دائم اخباری منتشر می‌شود که فلان آقا در یک اداره حقوق ۱۵ میلیونی و ۲۰ میلیون تومانی می‌گیرد اما وقتی نوبت به کارگر می‌رسد باید با ماهی ۱ میلیون ۵۰۰ هزار تومان بسازد. پرسش این است که این چه عدالتی و انصافی‌ست؟! این چه وجدانی‌ست که تحت فشار گذاشتن طبقات فرودست را می‌خواهد؟!

رواقی با بیان اینکه روزی به امام جمعه کرمان گفتم این استان بهشت معادن است اما کارگرش برای پرداخت ۸ هزار تومان هزینه داروی فرزندش، دنبال پول قرض گرفتن است، گفت: همین حالا کارگر معدن ذغال‌سنگ که در عمق ۳۰۰ متری کار می‌کند، زیر ۲ میلیون تومان دستمزد می‌گیرد. این یعنی از ثروتی که برای گرداندن چرخ اقتصاد تولید می‌کند، بی‌بهره است.

این فعال صنفی کارگری افزود: البته می‌پذیریم که معادن ذغال سنگ به خاطر به‌صرفه نبودن قیمت خرید ذغال‌سنگ با مشکلات اقتصادی مواجه هستند اما وقتی می‌بینیم در همین شرکت که صاحب این معدن است یک نفر تا ۱۰ برابر کارگر دستمزد می‌گیرد، نمی‌توانیم سکوت کنیم. همین حالا حق بیمه‌های کارگران معادن به موقع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود و به‌صورت متوسط دستمزدهایشان با یک ماه تاخیر پرداخت می‌شود.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان کرمان افزود: صنایع معدنی استان کرمان این استعداد را دارند که برای صدها نفر شغل ایجاد کنند، مثلا گل‌گهر سیرجان یا مس کرمان وضعیت خوبی دارد اما کارگاه‌هایی در زیرمجموعه خود دارند که همین حداقل حقوق را هم نمی‌توانند بپردازند که گاه ناشی از شیوه‌های مدیریتی غلط است. 

وی با بیان اینکه شرکت‌ها باید صنایع پایین دستی خود را رونق بدهند و از نیروی کار حمایت کنند، گفت: در غیر این صورت تبعیضی که میان مدیران و کارگران وجود دارد، کارگران را بی‌انگیزه می‌کند. بی‌انگیزگی نیروی کار چالشی بزرگ برای آینده کشور است؛ چراکه کارگر احساس می‌کند در محرومیت نگه داشته شده و سهمی از ثروت نبرده است.

وی در پایان با انتقاد از شرایط کار نیروهای شرکتی استان کرمان، گفت: در حال حاضر در استان کرمان نیروهای کار شرکتی را داریم که با وجود اینکه با نیروهای رسمی زیریک سقف و در یک شرایط کار می‌کنند، نصفِ نیروهای رسمی دستمزد می‌گیرند و از بسیاری از مزایای مزدی آنها هم بی‌بهره هستند، اینها همه باعث نگرانی است. نگرانی از آینده‌ای که روشن نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان کرمان تعطیلی واحدهای تولیدی بیکاری در کرمان شهر قلعه گنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۵۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد و هر جایی که آرامش و امنیت صنعتی باشد در آن‌جا سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد.

حسین فتحی روز جمعه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز اظهار کرد: سال جاری هفته کار و کارگر را در حالی گرامی می‌داریم که به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است.

وی افزود: دشمن به دنبال فروپاشی اقتصادی است و راهبرد ما هم تولید است  که این تولید با مشارکت مردم و کارگران تحقق می‌یابد.

فتحی ادامه داد: اگر امروز دنیا در حمله‌ موشکی ایران به اسرائیل، مات و مبهوت مانده و رژیم صهیونیستی مقابل اقدامات ایران خوار و خفیف شده است در گرو تلاش و محصول همین کارگران این گ است.

وی بیان کرد: حمله‌ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی بحران اقتصادی و نظامی و فضای مایوس کننده‌ای برای ارتش اسرائیل ایجاد کرده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: هر کارخانه‌ای که در کشور ساخته می‌شود نوعی عبادتگاه است که کارگران در آن عبادت می‌کنند و روزی حلال خود را درآورده و چرخ‌های اقتصادی کشور را به حرکت در می‌آوردند.

وی تاکید کرد: ظلم به کارگر فقط عدم پرداخت حقوق مناسب نیست بلکه نبودحفظ کرامت، اقتدار، عزت و امنیت شغلی کارگران نیز ظلم در حق آن‌ها است.  

وی عنوان کرد: علارغم تبلیغات و تحرکات معاندین و بیگانگان که در استان و کشور ما انجام گرفت تا مشکلی برای واحدهای تولیدی صنعتی ایجاد کنند، اما کارگران همواره ما را سربلند کردند و هرگز مطالبات صنفی کارگران هرگز به اغتشاشات تبدیل نشد.

وی اظهار کرد: رکن جهش تولید کارگر است، مقام معظم انقلاب نیز کارگران را به ستون فقرات اقتصاد تشبیه کرده است. شعار سال جاری نیز که به مشارکت مردم اشاره دارد در واقع نشان‌دهنده‌ی اهمیت حضور کارگران در اقتصاد و افزایش تولید در کشور است.

فتحی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه کار انجام گرفت، افزود: اولین اقدام دولت سیزدهم که ریاست جمهوری نیز به آن تاکید کرد، بحث اشتغال است.

وی تاکید کرد: سال گذشته هدفگذاری ایجاد یک میلیون شغل با برنامه‌ریزی موثر و اقدامات انجامی توسط وزارت کار محقق شد، سال جاری نیز این وزارتخانه مصمم است تا با ایجاد اشتغال بالغ بر یک میلیون نفر، نرخ بیکاری را همچنان کاهش دهد و بستر اشتغال فارغ التحصیلان را فراهم کند.

وی بیان کرد: خوشبختانه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در آذربایجان شرقی بحث تعهد اشتغال رشد ۱۴۰ درصدی داشته است در سال گذشته ۴۷ هزار ۱۶۵ هزار تعهد اشتغال توسط واحدهای تولید، صنعتی، تعاونی و بخش‌های خصوصی انجام گرفته است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی افزود: بیش از ۶۱ هزار ۸۶۹ در سال گذشته در سامانه‌ی ملی رصد بر خط و بر اساس کد ملی ثبت شده و سپس برای صحت سازی آن‌ها در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ با ثبت رکورد ۷.۴ درصدی نرخ بیکاری، پایین‌ترین نرخ بیکاری طی ۱۰ سال اخیر را رقم زده و این روند کاهشی هر روز نسبت به دیروز بیشتر به چشم می‌خورد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تعاون بیش از ۳۴ درصد اشتغال جدید یعنی ۹ هزار فرصت شغلی جدید در سال ۱۴۰۲ در استان صورت گرفته است، 

مشاغل خانگی پیشران اقتصادی در آذربایجان شرقی

وی بیان کرد: مشاغل خانگی مزیت‌های زیادی دارد که با اعتبار کم می‌توانند بیشترین سود را داشته باشند و آذربایجان شرقی سهم خوبی را در ایجاد مشاغل خانگی در کشور دارد.

فتحی افزود: اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی استان آذربایجان شرقی در سال گذشته افزون بر ۲۰۴ میلیارد تومان بوده که برای هشت هزار ۸۶۹ نفر پرداخت شده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص رکورد آذربایجان شرقی در صدور مجوز مشاغل خانگی گفت: بیش از ۷۰۰۰ هزار مجوز در سال ۱۴۰۲ برای مشاغل خانگی صدور شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • کارگران یکی از شاخصه‌های توسعه و جهش تولید هستند
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • بیش از ۱۹۰۰۰ واحد کارگری و کارگاه‌ تولیدی در کردستان وجود دارد
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند