Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: ۲۵۰۰ واحد روستایی توسط بنیاد مسکن در روستاهای استان مرکزی احداث شد. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۳ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، روستا به عنوان بخش بزرگی از نظام اجتماعی و جمعیتی کشور که در آن تعداد زیادی از عوامل انسانی مولد سکونت دارند محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روستاها عوامل و منابع ارزشمندی همچون عوامل انسانی و منابع طبیعی و اقتصادی به عنوان ذخایر استراتژیک کشور وجود دارند که در پیشرفت جامعه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

برای جامعه اقتصادی ما بسیاری از دستاوردهای روستاییان نقش استراتژیک داشته و اهرم قابل اتکایی در پشتیبانی از نظام اقتصادی کشور در عرصه جهانی از طریق صادرات و ورود کالاهای ملی به بازارهای پرظرفیت جهانی بوده، یعنی درحقیقت شناسه قدرت اقتصادی کشور در نزد جهانیان تلقی گردیده که علاوه بر این تکیه براقتصاد تک محصولی نفتی را تقلیل می‌دهد.

با توجه به اهمیت نقش روستاها در اقتصاد و توسعه کشور خبرنگاران تسنیم استان مرکزی در مصاحبه‌ای تفصیلی با "سعید فائض‌پور" مدیرکل دفتر روستایی استانداری مرکزی موضوعات مختلف همچون اشتغال، تسهیلات و مشکلات موجود در بخش روستایی را به گفت‌و‌گو نشستند.

مشروح صحبت‌های "سعید فائض‌پور" مدیرکل دفتر روستایی استانداری مرکزی در زیر می‌آید:

تسنیم: با توجه به قابلیت‌های مختلف روستاهای استان مرکزی درراستای بهره‌برداری چه اقداماتی انجام گرفته و به‌ویژه در زمینه اشتغال در چه وضعیتی هستند؟

فائض‌پور: در بحث اشتغال روستایی برای نخستین بار تسهیلات ویژه‌ای با شرایط مطلوب برای حوزه روستایی درنظر گرفته شده که به دو شکل تسهیلات با نرخ 8 درصد با همکاری بانک‌های عامل درحال پرداخت است، با هماهنگی فرمانداران و بخشداران از روستاها، بازدید به عمل آمده و موقعیت هرکدام با توجه به قابلیت‌ها و نقاط ضعفشان بررسی شده و در تلاش هستیم که تسهیلات با توجه به امکانات هر روستا هم‌سو با توانایی آن پرداخت شود.

درحال حاضر مشکلی در این زمینه به غیر از خود متقاضی وجود ندارد، زیرا متقاضیان برای دریافت تسهیلات 8 درصدی مراجعه نمی‌کنند و همچنان درصدد رفع موانع و توجیه روستاییان با هدایت و حمایت آنها هستیم.

تسهیلات نوع دوم از منابع صندوق توسعه ملی با نرخ 6 درصد است که با حمایت همه‌جانبه از سوی مجلس و دولت، مبلغ 12 هزار میلیارد تومان در سطح کشور مصوب شده که مرحله نخست آن در سطح استان و شهرستان‌ها تقسیم و توزیع شده و با مدیریت دستگاه‌های ذی‌ربط مقدمات آن درحال انجام است و تاکنون با پرداخت تسهیلات به برخی از متقاضیان روند قابل قبولی را دارد.

تسنیم: با وجود این امکانات و ارائه تسهیلات در سال گذشته چه میزان اشتغال در روستاهای استان مرکزی ایجاد شده است؟

فائض‌پور: اشتغال در سطح روستاها بر چند نوع تبیین شده، برخی از اشتغال‌ها از طریق پرداخت تسهیلات 8 درصد بوده و برخی دیگر از طریق اشتغال پایدار بوده که در این زمینه رئیس جمهور برای توسعه مناطق محروم، برخی از دستگاه‌های اجرایی که 8 دستگاه هستند مانند بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، پایانه‌ها، بنیاد شهید و بسیج سازندگی را مکلف می‌کند که هر سال تعداد سهمیه مشخصی شغل درمناطق محروم ایجاد کنند.

کمیته امداد امام خمینی(ره) در زمینه اشتغال پایدار عملکرد مطلوبی داشته و بنیاد مسکن هم در سال گذشته حدود دو هزار و 500 واحد خانه روستایی در روستاها احداث کرده که اگر هر 90 متر خانه مسکونی بنا شده را به حساب 1.5 کارگر احتساب کنیم در نتیجه آمار خوبی از اشتغال در این حوزه به دست می‌آوریم که در سال جدید این فعالیت ادامه دارد.

درحال حاضر روستاها مشکلی در حوزه تسهیلات و تامین منابع مالی و حمایت دولتی ندارند، بلکه بزرگترین مشکل ما در زمینه اشتغال روستایی، عدم وجود ایده و فکرهای جدید شغلی است که باید در سطح روستایی ایجاد شود، یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده استان مرکزی گردشگری روستایی است.

تسنیم: صنعت گردشگری در دنیا اهمیت زیادی دارد، آیا تاکنون ظرفیت‌های گردشگری روستایی در استان مرکزی شناسایی شده‌اند؟

فائض‌پور: یکی از مشکلاتی که در سطح روستا وجود دارد و روستائیان در این زمینه اعلام نارضایتی دارند طرح هادی است، هر 10 سال یک‌‌بار طرح‌ها در روستاها باید بازنگری شود که متاسفانه در برخی از روستاها بیشتر از دو دهه طرح بازنگری نشده است.

مردم روستا را به ماندن در روستاها تشویق می‌کنیم، ولی در زمان ایجاد بنای مسکونی با آنان برخورد می‌کنیم و پای کمیسیون ماده 99 را وسط می‌کشیم و جریمه ساخت خارج از محدوده را به آنان تسلیم می‌کنیم که تخریب خانه، عوارض و تبعات اجتماعی در پی دارد.

از سویی اگر قرار باشد که روستاها به داخل محدوده بیایند باید طرح آنها بازنگری شود، طبق روال کنونی در هر شهرستان منطبق با کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و اختیارات فرماندار تنها مختار است که درنهایت حدود 5 روستا را تامین منابع کند، و اگر این اعتبارات به شکل مستمر با طرح هادی تخصیص داده شود، امکان دارد در مدت 3 دهه مشکلات روستاها برطرف شود.

طرح هادی روستاها هر10 سال یک‌بار نیازمند بازنگری بوده که این اتفاق تاکنون محقق نشده و در تلاش هستیم که بازنگری طرح هادی را به شکل بسیجی و جهادی با همکاری دستگاه‌هایی مانند بنیاد مسکن و دهیاری‌ها دنبال کنیم که بر این مبنا جلساتی هم با حوزه‌های مذکور برگزار شد و امیدواریم با حمایت معاون فنی استانداری به راهکارهای مناسبی دست یابیم.

تسنیم: به نظر شما عامل مهاجرت افراد از روستا و خالی شدن روستا از سکنه چیست؟

فائض‌پور: عدم اشتغال، کمبود آب و خشکسالی برخی از دلایل مهم مهاجرت روستاییان است، که اگر طرح هادی به نتیجه مطلوب و خروجی قابل قبولی برسد، می‌توانیم زندگی روستایی را تا حدود زیادی زنده نگه داشته و رونق در روستا را تضمین کنیم.

اعتقاد داریم که شوراها تنها مسئولیت عمرانی نداشته و توجه به موضوعات فرهنگی و اجتماعی هم باید در اولویت کارها قرار گیرند و در این راستا انتظار می‌رود که بیشتر از گذشته به این موضوع و ارتقاء حوزه فرهنگی، اجتماعی توجه شده تا در نتیجه به این شکل می‌توانیم موضوع مهم گردشگری روستایی را هم پوشش دهیم.

انتهای پیام/ش

R41371/P1361/S6,73/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید