Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@17:41:29 GMT

توسعه گردشگری عشایری در سمنان نیازمند سرمایه گذاری است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۷۴۰۰

توسعه گردشگری عشایری در سمنان نیازمند سرمایه گذاری است

سمنان -ایرنا- گردشگری عشایری در استان سمنان یکی از ظرفیتهایی است که متاسفانه ناشناخته مانده است در حالی که این بخش با سرمایه گذاری و برنامه ریزی اصولی در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی استان نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، عشایر سمنان به عنوان یک جامعه پویا و مولد، نقش انکارناپذی در جغرافیای استان داشته و به خاطر دارا بودن ویژگی های خاص از غنای فرهنگی بیشتری برخوردار بوده و در قرون متمادی ارزش و جایگاه ویژه ای در استان داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جاذبه های مختلف و متنوع محیطی، چشم اندازهای زیبا ، نوع زندگی (کوچ)، صنایع دستی، تولیدات لبنی و مجموع جاذبه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی عشایر در یک مکان، دارای جایگاه ویژه ای برای جذب گردشگران است که در صورت توجه به آن می تواند به عنوان یکی از مراکز و کانون های بزرگ گردشگری در ایران تبدیل و سبب جذب ایرانگردان و جهانگردان شود.
به گفته کارشناسان، احداث دهکده گردشگری عشایری می تواند راهکار مناسبی برای حفظ فرهنگ جامعه عشایری سمنان و هم چنین منبع در آمد برای عشایر و دیگر اقشار گوناگون در استان باشد.
سه هزار و 181 خانوار عشایر با جمعیت 15 هزار نفر 65 درصد دام سبک استان سمنان به تعداد یک میلیون و 70 هزار راس را در اختیار دارند و سالانه 9 هزار و 330 تن گوشت قرمز به ارزش سه هزار و 600 میلیارد ریال تولید می کنند.
نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: گردشگری یکی از ظرفیت‌های عشایر است که استفاده از آن مغفول به نظر می‌رسد و بوم گردی در مناطق عشایر نشین استان که جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارند می‌تواند به رونق گردشگری عشایر منجر شود.
احمد همتی بابیان این که گردشگری به اقتصادی عشایر کمک شایانی خواهد کرد، افزود : جذب گردشگران داخلی و خارجی به استفاده از ظرفیت‌های فراوان عشایر مانند طبیعت بکر، آداب ‌و رسوم، فرهنگ عشیره‌ای مقدور است.
وی اظهارداشت : نزدیکی به پایتخت ویژگی مهم عشایر استان است و وقتی گردشگری از تهران قصد حضور در مناطق بکر طبیعی را دارد، می‌تواند در مناطق جنوبی رشته کوه البرز تنها با چند ساعت رانندگی حضور یافته و در بوم گردی های عشایر اقامت کند و باید بر روی ظرفیت‌های گردشگری عشایر سرمایه‌گذاری کرد.
وی خاطرنشان کرد : مهمترین نیاز تولیدات عشایر استان معرفی محصولات لبنی و تولیدات دستی است تا بتواند برای این تولیدات بازار کسب کند و توسعه بخش گردشگری یکی از راهکارهای توسعه اقتصادی در بین این قشر از جامعه است.
همتی با بیان این که سالانه میلیون ها مسافر از سمنان عبور می کنند، ادامه داد : با توسعه گردشگی عشایری همچون ایجاد دست انداز،می توانیم ماندگاری مسافران در این استان را افزایش دهیم و به صنعت گردشگری و توسعه سمنان کمک کنیم.
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : حفظ آثار فرهنگی، سنتی، قومی و ایلی عشایر و بخشی از میراث فرهنگی تاریخ سمنان، توسعه فعالیت های اشتغال زا و ایجاد درآمد، ایجاد جاذبه برای توسعه گردشگری و جلب گردشگر خارجی و داخلی و فراهم آوردن زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله ویژگی توسعه گردشگری عشایری در استان است.
بر اساس آمار موجود سالانه 15 هزار تن گردشگر خارجی از استان سمنان دیدن می کنند که این رقم به تاکید کارشناسان با فراهم کردن زیرساخت های صنعت گردشگری باید افزایش یابد.
660 کیلومتر از بزرگراه بیش از 850 کیلومتری تهران- مشهد در استان سمنان واقع شده است.
سالانه دستکم 15 میلیون مسافر و گردشگر از محورهای ارتباطی استان سمنان عبور می کنند.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد گردشگري عشايري توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۷۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند

محمد رحمانی فرماندار آبدانان در بازدید از مناطق عشایری آبدانان اظهار کرد: عشایر شهرستان آبدانان با دارا بودن ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری استان در قالب یک هزار و ۵۶۰ خانوار و جمعیت هشت هزار و ۷۰۰ نفری در رتبه اول نسبت به سایر شهرستان استان ایلام قرار دارد.

وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سبک از نوع گوسفند و بز شهرستان آبدانان را به قطب دامپروری استان تبدیل کرده است.

رحمانی بیان کرد: در این بازدید مشکلاتی که متوجه جامعه عشایری شهرستان آبدانان در شرایط فعلی است، دسته بندی و تصمیمات لازم برای حل مشکلات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فرماندار آبدانان با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به عشایر شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۲ لغایت پایان فروردین ۱۴۰۳ توزیع ماهیانه ۲ هزار کیسه آرد سفید، خرید و توزیع آب شرب سالم رایگان به کی هزذر و ۱۰۰ خانوار کوچرو به ارزش ریالی ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، مرمت، نگهداری و بازگشایی راه‌های عشایری شهرستان با ادوات راه سازی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، توزیع ۳۸۰ هزار لیتر نفت سفید به عشایر کوچرو شهرستان، تخصیص توزیع ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ توسعه شغل دامداری بین ۸۴ نفر و.. برای عشایر شهرستان خدمات انجام شده است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است