Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@13:29:31 GMT

ایران در میراث مکتوب جزو اولین ها در تاریخ است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۵۱۱۰۴

ایران در میراث مکتوب جزو اولین ها در تاریخ است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی موسوی صبح چهارشنبه در مراسم معارفه مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران در ساری اظهار داشت: در کتابت و میراث  مکتوب جزو اولین‌ها هستیم و از پنج هزار و ۲۰۰ سال پیش جزو اولین ملت‌هایی بودیم که کتابت را شروع کردیم.

وی افزود: اگر نتوانیم میراث گذشتگان را حفظ و منتقل کنیم درجا خواهیم زد و توسعه امروز درگرو زحمتی است که نیاکان و گذشتگان به‌جا گذاشته‌اند و پیشرفت‌های حوزه‌های معماری و فنی ریشه درگذشته دارد و وظیفه‌داریم آنچه را می‌دانیم برای آیندگان حفظ کنیم و ملتی که با تاریخ بیگانه باشد دچار بحران هویت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی با اشاره به اینکه ایران در خلق تمدن بی‌بدیل بوده است گفت: اگر تمدن و فرهنگ ایران را از تمدن بشری جدا کنیم چیزی زیادی از تمدن باقی نمی‌ماند.

معاون مرکز اسناد و کتابخانه ملی کشور یادآور شد: وظیفه سازمان اسناد جمع‌آوری و بایگان صرف مدارک نیست بلکه پایش و رصد و ارزیابی مدارک ازجمله وظایف است و باید تلاش کنیم داشته‌هایی ملموس و ناملموس را توسعه دهیم.

موسوی با اشاره به برپایی روز مازندران یادآور شد:فرهنگ پایه و هویت محسوب می‌شود و نباید فرزندان با هویت بومی و ملی خود بیگانه شود و تلاش همه دشمنان این است که جوانان را با هویت خود بیگانه کنند.

وی شناسایی مفاخر برجسته و شخصیت‌های استان و توجه به میراث شفاهی را از دیگر وظایف مرکز اسناد برشمرد و گفت: باید مفاخر شناسایی و اندوخته‌ها ثبت و ضبط شود و در مازندران نیز انسان‌های فرهیخته زیادی داریم که باید شناسایی شوند.

معاون مرکز اسناد و کتابخانه ملی همچنین از رسانه‌ها خواست تا در حوزه فرهنگ بیشتر همکاری و کنند و گفت: میراث بزرگ‌ترین سرمایه و اندوخته ما است و در حوزه فرهنگ و داشته‌های تاریخی از بسیاری ملت‌ها جلوتر هستیم و ارزش این سرمایه را باید دانست.

موسوی ادامه داد: اگر زیرساخت‌های فرهنگی و تاریخی ما قوی باشد می‌توانیم درست عمل کنیم و هرکاری در حوزه‌های مختلف باید از طریق فرهنگ انجام شود.

موسوی با تأکید بر رونق گردشگری فرهنگی در جامعه گفت: سرمایه فقط جنگل و دریا محسوب نمی‌شود بلکه میراث فرهنگی نیز سرمایه ارزشمند است.

امین آزادیان به عنوان سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی در مازندران معرفی شد.

کد خبر 4298261

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی سید مهدی موسوی مراسم تودیع و معارفه بوشهر کرمانشاه شیراز گرگان ماه مبارك رمضان شهرکرد خرم آباد بارش باران اشتغال برجام خطبه های نماز جمعه مشهد بیرجند یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۱۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی، در مراسم رونمایی از کتب نقض حقوق بشر در دو کشور کانادا و سوئد، اظهار داشت: بحث حقوق بشر موضوع مهمی است و دارای ۲ بعد در کشور ما است، یک بُعد حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور است و یک بعد دیگر هم این است که از آنجایی که ما کشوری هستیم که در آماج اتهامات و حملات حقوق بشری از سوی برخی کشورها که ادعای حقوق بشری دارند، قرار داریم؛ از این رو وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم آیا واقعاً این کشورها صلاحیت صحبت کردن در حوزه حقوق بشر و گزارش تولید کردن و یا اقدامات سیاسی انجام دادن، هستند یا خیر.

وی ادامه داد: از تحولات اکتبر سال گذشته در نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، به نظر می رسد رویکرد جامعه بین‌المللی و خود ما نسبت به حقوق بشر باید تغییر کند.

غریب آبادی افزود: ما برای اولین بار به صورت مکتوب تصمیم گرفتیم گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران را تدوین و منتشر کنیم و این گزارش را در نیمه اول امسال به افکار عمومی عرضه می‌کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: یکی از کارهایی که ما در ستاد حقوق بشر انجام می دهیم، رصد وضعیت حقوق بشر در بعضی از کشورها است که گاهی اوقات از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود که ممکن است بگویند نگاه ژورنالیستی است، ما آمدیم از گزارشات سازمان های حقوق بشری استفاده کردیم و این گزارشات را مبنا قرار دادیم و از هیچ رسانه‌ای استفاده نکرده ایم.

غریب آبادی افزود: رویکرد ما در حقوق بشر تدافعی نیست اما رویکرد فعالانه و تهاجمی داریم و برای این رویکردها برنامه‌ریزی می کنیم و به زودی ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حقوق بشر را نهایی می کنیم که مبنای دستگاه ها در داخل و خارج کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: این سیاست ابعاد مختلفی دارد قبلاً هم رویکرد تهاجمی داشتیم اما خیلی فعال نبود که امیدواریم تا یک ماه دیگر این رویکرد ابلاغ شود تا پررنگ تر رویکرد تهاجمی پیگیری شود.

غریب آبادی ادامه داد: کتاب هایی از کانادا و سوئد که به عنوان اولین مجموعه منتشر شد، کانادا کشوری است که خود گرفتار نقض حقوق بشر است و حداقل کاری که جمهوری اسلامی می‌تواند بکند این است که کانادا را که مدعی حقوق بشر است را به مردم بشناساند و بگوید که کشوری که خود مدعی حقوق بشر است گرفتار نقص حقوق بشر است. همچنین آنها نگران حقوق بشر نیستند و متاسفانه حقوق بشر تبدیل به یک پدیده سیاسی شده است.

دبیر ستاد حقوث بشر خاطر نشان کرد: اگر حقوق بشر وجود دارد، معاهدات و سازمان حقوق بشری وجود دارد، چرا ما شاهد جنایات حقوق بشری در غزه هستیم و هیچکدام از این سازوکارها موثر نمی‌شود و یک قطعنامه محکومیت جنایات حقوق بشری تصویب نمی‌شود.

کد خبر 6092664

دیگر خبرها

  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است