Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@20:30:16 GMT

بشر؛ عامل فرسايش يک سوم از مناطق حفاظت شده جهان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۷۰۲۸

بشر؛ عامل فرسايش يک سوم از مناطق حفاظت شده جهان

خبرگزاري آريا - يک سوم از مناطق حفاظت شده جهان بر اثر فعاليت‌هاي بشر به شدت دچار فرسايش شده‌اند.
به گزارش ايسنا، محققان با بررسي روي 50 هزار منطقه حفاظت شده در سراسر جهان اظهار داشتند: يک سوم از مناطق حفاظت شده از قبيل پارک‌هاي ملي به دليل فعاليت‌هاي بشر دچار فرسايش شده‌اند.
محققان دريافتند: بيش از 90 درصد مناطق حفاظت شده از قبيل پارک‌هاي ملي، علائمي از فروسايي را در خود نشان داده‌اند که بر اثر فعاليت‌هاي بشر از جمله قطع درختان، گردشگري و توسعه شهرنشيني بوده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنين به گفته محققان، بيشترين آسيب‌ها در بخش‌هاي پر جمعيت اروپا، آسيا و آفريقا بوده‌ است؛ هرچند فرسايش قابل توجهي در تمامي کشورها از جمله کشورهاي با جمعيت کم همچون استراليا مشاهده شده است.
محققان اظهار داشتند: نتايج بدست آمده هشداردهنده است و نشان مي‌دهد که کشورها در حفاظت از تنوع زيستي حتي در مناطقي که به طور خاص براي اين منظور تعيين شده، ناموفق بوده‌اند.
به گفته محققان، برخي از گونه‌هاي پستانداران هستند که زيستگاه آن‌ها تنها به مناطق ناچيزي محدود مي‌شود؛ با اين وجود مشاهده مي‌شود که انسان‌ها اجازه دارند داخل اين مناطق فعاليت داشته باشند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۷۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد

یک پژوهش جدید از کشف مکانیسم جدیدی خبر داده است که می‌تواند یک معمای دیرینه را درباره فرسایش مداری ستاره‌هایی مانند خورشید حل کند.

این پژوهش نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی ستاره‌ای، نقش مهمی را در از بین بردن جزر و مد گرانشی عامل فروپاشی مداری سیارات فراخورشیدی موسوم به «مشتری داغ» (ot Jupiter) دارند.

مشتری‌های داغ، سیارات گازی و پرجرم مشابه مشتری هستند که به طور غیرعادی نزدیک به ستاره‌های مادر خود می‌چرخند و تنها چند روز طول می‌کشد تا یک مدار را کامل کنند. این نزدیکی، هم سیاره و هم ستاره را در معرض جزر و مد‌های گرانشی قوی قرار می‌دهد که انرژی مداری را منتقل می‌کنند و باعث می‌شوند سیارات طی میلیارد‌ها سال به آرامی به سمت داخل حرکت کنند تا در نهایت به پایان برسند.

نظریه‌های جزر و مدی کنونی نمی‌توانند مشاهدات فروپاشی مداری منظومه «WASP-۱۲b» را به طور کامل توضیح دهند. مدار فرسایش‌یافته این مشتری داغ، آن را چند میلیون سال دیگر به سوی ستاره میزبانش موسوم به «WASP-۱۲» می‌فرستد.

گروه پژوهشی شامل دانشمندانی از «دانشگاه دورام» (Durham University)، «دانشگاه لیدز» (University of Leeds) و «دانشگاه نورث‌وسترن» (Northwestern University) به این نتیجه رسیدند که میدان‌های مغناطیسی قوی در ستاره‌های خاص خورشیدمانند می‌توانند جزر و مد گرانشی مشتری‌های داغ را به طور بسیار موثری از بین ببرند.

جزر و مد گرانشی، امواجی را درون ستاره‌ها ایجاد می‌کند. هنگامی که این امواج با میدان‌های مغناطیسی روبه‌رو می‌شوند، به انواع گوناگونی از امواج مغناطیسی تبدیل می‌گردند که به سمت بیرون حرکت می‌کنند و در نهایت ناپدید می‌شوند.

دکتر «کریگ دوگوید» (Craig Duguid) پژوهشگر دانشگاه دورام و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این مکانیسم جدید، پیامد‌های گسترده‌ای را برای بقای سیاره‌های کوتاه‌مدت به ویژه مشتری‌های داغ دارد. این مکانیسم، یک روزنه جدید را از پژوهش پیرامون جزر و مد باز می‌کند و به راهنمایی ستاره‌شناسان رصدی در یافتن اهداف امیدوارکننده و مشاهده فرسایش مداری می‌پردازد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برخی از ستاره‌های نزدیک ممکن است اهداف خوبی برای جستجوی مشتری‌های داغ در مدار‌های در حال فرسایش باشند. اگر ستاره‌های نزدیک پیدا شوند، می‌توانند شواهد بیشتری را درباره چگونگی تأثیرگذاری میدان‌های مغناطیسی بر جزر و مد این جهان‌های بیگانه ارائه کنند. همچنین، این پژوهش می‌تواند نشان دهد که انرژی جزر و مدی پراکنده‌شده در ستاره به کجا می‌رود.

این پژوهش در «The Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

منبع: میراث نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم