Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- سفير اسلووني در تهران همزمان با روز جهاني زنبور از آمادگي اين کشور براي واردات عسل از ايران خبر داد و گفت: توليد يک چهارم مواد غذايي در جهان حاصل تلاش جانوران و حشرات گرده‌افشان همچون زنبور است.

« کريستينا رادي» روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به اقدامات انجام شده از سوي اين کشور براي ثبت روز جهاني زنبور اشاره کرد و افزود: يک فرآيند سه ساله ديپلماتيک براي ثبت اين روز در سازمان ملل طي شد؛ در واقع اين ايده، ناشي از سابقه طولاني زنبورداري در اسلووني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: پيش از آنکه روز جهاني زنبور در سازمان ملل متحد ثبت شود رئيس انجمن زنبورداران اسلووني اين ايده را با فائو (سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد) مطرح کرده بود.
وي ادامه داد: نتيجه اين پيگيري ها سبب شد پس از طرح در کميته اقتصادي سازمان ملل، بيستم دسامبر 2017 (29 آذرماه 96) با حضور نمايندگان 115 کشور از جمله ايران در سازمان ملل ثبت شود.
سفير اسلووني افزود: با ثبت اين رخداد بين المللي، 20 مي هر سال، صيانت و حفاظت از موجودات گرده افشان در جهان بويژه زنبور بيشتر مورد توجه کشورها قرار مي گيرد.
رادي يکي از مشکلات کنوني را نابودي زنبورهاي عسل در جهان برشمرد و گفت: متاسفانه در سال هاي اخير به علت استفاده زياد از آفت‌کش‌هاي قوي در کشاورزي، نسل زنبورهاي عسل و بسياري از گرده افشانان در خطر انقراض قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه در قرآن کريم، آياتي درباره عسل و زنبور عسل نيز وجود دارد، خاطرنشان ساخت: امروز عسل به عنوان يکي از مواد غذايي پرتقاضا در جهان شناخته شده است.
** 1.5 کيلوگرم، مصرف سرانه عسل در اسلووني
سفير اسلووني با بيان اينکه زنبورداري و توليد عسل در کشورمان همانند ايران سابقه ديرينه دارد، گفت: هر اسلوونيايي ساليانه 1.5 کيلوگرم عسل مصرف مي کند.
وي به توليد عسل در ايران نيز اشاره کرد و گفت: در سال 2017 بيش از 88 هزار تن و در سال 2016 بيش از 77 هزار تن عسل در ايران توليد شد.
وي در ادامه به تشکيل نخستين آکادمي بين المللي آموزش زنبورداري در اسلووني نيز اشاره کرد و گفت: پيش از اين، چنين آکادمي بين المللي وجود در جهان نداشت؛ قرار است اين آکادمي با استفاده از تجارب جهاني در زمينه آموزش زنبورداري، در سال 2018 به طور رسمي کار تخصصي و علمي خود را آغاز کند.
سفير اسلووني با اعلام اينکه اين کشور يکي از مناطق متخصص در امور زنبورداري جهان مطرح است، افزود: اکنون يک پروژه آزمايشي با همکاري متخصصان زنبورداري اسلووني در بنگلادش آغاز شده تا با آموزش هاي لازم، به رفع قحطعي و گرسنگي در اين کشور کمک شود.
وي به جمعيت 2 ميليون نفري اسلووني اشاره کرد و گفت: از هر يک هزار نفر، چهار اسلوونيايي به زنبورداري و توليد عسل مشغولند.
به گفته رادي، در اين کشور از عسل براي توليد لوازم آرايشي، بهداشتي و دارويي استفاده مي شود که نشان از جايگاه ويژه اين محصول در اسلووني است.
وي اضافه کرد: برخي از زنبورداران اسلوونيايي فقط به جنبه هاي پزشکي و دارويي عسل توجه دارند، اما شماري نيز با توليد عسل کيفي، به دنبال صادرات اند.
** آمادگي اسلووني براي واردات عسل از ايران
وي با اعلام اينکه اسلووني آمادگي واردات عسل از ايران را دارد، گفت: اکنون بخش زيادي از عسل مورد نياز مصرفي اسلووني از آلمان، اتريش و شيلي وارد مي شود.
سفير اسلووني ابراز اميدواري کرد با برگزاري نشست اقتصادي مشترک با ايران و امضاي تفاهم نامه همکاري هاي اقتصادي، امسال شاهد صادرات عسل کيفي ايران به اين کشور باشيم.
وي در ادامه به همکاري خوب اسلووني با انجمن‌ها و اتحاديه‌هاي زنبورداران ايران اشاره کرد و افزود: تلاش داريم ايراني ها از تجربه زنبورداران اسلوونيايي در بخش گردشگري استفاده کنند.
به گفته رادي، يکي از زنبورداران اسلوونيايي مکاني را براي توليد صدا با استفاده از زنبور براي مقابله با استرس آماده کرده که با استقبال گردشگران همراه بوده است.
به گزارش ايرنا، قرار است امروز(يکشنبه 30 ارديبشهت ماه) مراسم روز جهاني زنبور با حضور «رائو ماتا» نماينده موقت سازمان خوابار و کشاورزي ملل متحد ( فائو) در تهران و با حضور نمايندگان برخي از کشورهاي جهان در ايران با سخنراني «کريستيانا رادي» در سفارت اسلووني برگزار شود.
اقتصام**1108** 2023
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراه پرخرج

  واردات تلفن همراه در فروردین
آمارهای گمرک گویای آن است که تا پایان فروردین سال جاری۴۹۴هزار و۴۹۵دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری واردکشور شده که ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه واردشده به کشور درمدت یادشده۱۲۲میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بوده است.به طوری که از این میزان ۴۶۶هزار و۱۹۳دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار مربوط به واردات تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶میلیون و۳۰۱هزار دلار مربوط به واردات مسافری بوده است.
 
راه‌های کاهش ارزبری 
یکی از راه‌های کاهش ارزبری تلفن همراه، تولید داخلی این محصول است که البته نمی‌توان خیلی به آن دل بست، به طوری که در  سالیان قبل ازتجربه ساخت برخی تلفن‌های داخلی و تبلیغات آنها خود پیدا بود که تنها قابلیت‌شان به این امر برمی‌گشت که به راحتی درجیب جا می‌شدند. با این حال برخی دیگر ازتولیدکنندگان داخلی نظراتی دیگردارند ومعتقدند تولید داخلی از طریق مافیای واردات زمین خورده است.دراین خصوص مهدی بهوندی، مدیر یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده تلفن همراه می‌گوید: مافیای بزرگ و قدرتمندی در حوزه واردات گوشی‌های همراه وجود دارد و سه میلیارد دلار درسال ارزبری در حوزه گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد و اراده‌ای برای تولید گوشی در کشور وجود ندارد!همچنین فعالان بازار معتقدند که به‌دلیل فقدان فناوری برای ساخت تجهیزات تخصصی، بسیاری از قطعات باید وارد کشور شوند و تولید داخلی ارزبری بالایی خواهد داشت. همین امر نیز سبب شده نمایندگان مجلس پیگیر وضعیت واردات موبایل‌های تحریم‌شده و تولید موبایل‌های بومی باشند.به طوری که چندی پیش رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با ارسال نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور اعلام کرد مجلس به‌طور جدی رانت‌های واردات و تولید تلفن همراه بومی را پیگیری می‌کند.یکی دیگر از راه‌های کاهش ارزبری که کمی منطقی‌تر به نظر می‌رسد این است که بتوانیم از تقاضای مصرفی غیرواقعی جلوگیری کنیم به طوری که می‌توان با افزایش خدمات پس از فروش به طرز قابل توجهی آن را محقق کرد. پرواضح است که وقتی هزینه‌ مصرف‌کنندگان در ازای خدمات پس از فروش کاهش یابد، می‌تواند کمک زیادی به افزایش تقاضای مصرفی جامعه ‌شود.همچنین به نظر می‌رسد با الزام واردکنندگان به واردات کالاهای با‌کیفیت شاهد آن باشیم که عمر متوسط تلفن همراه بیشتر شود. بد نیست بدانیم هم اکنون عمر مفید این تلفن‌ها در کشورمان از دو سال تجاوز نمی‌کند،بنابراین به نظر می‌رسد از طرفی با افزایش خدمات پس از فروش و واردات کالاهای باکیفیت شاهد افزایش متوسط عمر تلفن‌های همراه به پنج سال باشیم و بتوانیم حداقل کاهش ۲۰ درصدی واردات این محصول را شاهد باشیم.از طرف دیگر برخی کارشناسان معتقدند در کنار خدمات پس از فروش باید تبلیغات آشکار و پنهان تلفن همراه‌های لوکس را به طرز قابل توجهی کاهش داد یا بتوان حداقل جلوی رشد فزاینده آن را گرفت.آنچه که پیداست این که با کاهش تبلیغات،تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کرده و احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم خواهد کرد.برخی کارشناسان نیز معتقدند که باید از گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار حقوق ورودی زیادی توسط گمرک اخذ شود و میزان ۱۲ درصد فعلی نمی‌تواند در وضعیت فعلی راهگشا باشد به طوری که میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی در همین باره گفته بود: برای فردی که گوشی لوکس خریداری می‌کند، افزایش ۵۰۰ هزار تومانی قیمت آن گوشی، تأثیری ندارد و ضروری است، تعرفه آن تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند تا بتوان حتی‌المقدور از میزان واردات این گوشی به کشور و هدر رفت ارزی کاست. در سه سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد دلار تلفن همراه وارد کشور شده است. 

واردات ۳.۲میلیارد دلاری تلفن همراه در سال گذشته 
واردات گوشی تلفن همراه ازطریق گمرکات کشوربه دو شیوه تجاری ومسافری سال گذشته به ۱۴میلیون و۶۸۸هزارو۵۸۰ دستگاه رسید. ۴.۵درصد از ارزش کل واردات کشور درسال۱۴۰۲به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص داشت.به طوری که سال گذشته ۱۴میلیون و ۲۲۲هزار و۳۰۶دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش‌ ۲ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار به شیوه تجاری وارد و از گمرکات کشور ترخیص شد. همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که در مدت یادشده ۴۶۶هزار و ۲۷۴ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار به شیوه مسافری وارد کشور شده است.

دیگر خبرها

  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • همراه پرخرج
  • گزینه‌های خارجی هدایت تیم ملی بسکتبال
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!