Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@01:36:43 GMT

نامه نانوایان به وزیر صنعت و رئیس مجلس

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۱۲۱۸

نامه نانوایان به وزیر صنعت و رئیس مجلس

مشکلات موجود برای فعالیت صنف نانوایان از جمله عدم افزایش قیمت نان طی چهار سال گذشته موجب شده که نانوایان دست به قلم شده و به وزیر صنعت و رئیس مجلس نامه بنویسند و بخواهند تورم به چهار سال قبل برگردد.

خبرگزاری فارس: بدون تردید نان از اصلی‌ترین کالا‌های اساسی در سفره و سبد غذایی خانوار‌های ایرانی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ارزش و اهمیت نان در سفره غذایی ایرانی‌ها به قدری است که تا به یاد داریم در زمان‌های قدیم برای یک مهمانی ساده مردم مجبور بودند ساعت‌ها در صف نانوایی بایستند و نان تهیه کنند، اما عمر این صف‌های طولانی نیز مثل هر امر دیگری زیاد نبود و رفته رفته در طول زمان، با کاهش جمعیت، پیشرفت و افزایش نان‌های صنعتی، طول صف‌های نانوایی را کوتاه‌تر کرد.

گویی مردم دیگر حوصله ندارند در صف نانوایی بایستند، همین که ببینند صف شلوغ است، راهشان را می‌گیرند و می‌روند، با این حال مشکلات نانوایان تنها مربوط به کمبود مشتری و رکود بازار نیست و عدم افزایش قیمت نان از چهار سال قبل یکی از عواملی است که مشکلات نانوایان را افزایش داده است.

انگار همین دیروز بود، اواخر سال ۱۳۹۳ زمانی که نان ۳۰ درصد گران شد و از آن زمان تاکنون، تغییری نکرده است، هرچند آبان‌ماه سال گذشته مطالبی درباره افزایش قیمت نان از سوی رئیس اتاق اصناف ایران مبنی بر موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان مطرح شد، ولی مدتی پس از آن با مخالفت دولت منتفی شد.

اما این روز‌ها بازهم خبر‌ها حاکی از آن است که نانوایان زنجانی در اعتراض به وضعیت موجود و رکود نانوایی‌ها با وزیر صنعت، معدن و تجارت و البته رئیس مجلس شورای اسلامی نامه‌نگاری کرده‌اند.

نانوایان زنجانی همچنین جلسات متعددی با چند تن از نمایندگان مجلس استان در مجلس شورای اسلامی برگزار کرده و خواستار وضعیت موجود شده‌اند.

* نامه نانوایان زنجانی به وزیر صنعت و رئیس مجلس

رئیس اتحادیه نانوایان زنجان با اشاره به محتوای نامه نانوایان زنجانی به وزیر صنعت و همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما به دنبال افزایش قیمت نان نیستیم، خواسته ما این است که اگر نان افزایش قیمت نداشته، پس قیمت حامل‌های انرژی، عوامل تورم‌زایی همچون حقوق کارگران، حق بیمه کارگران و ... به قیمت چهار سال قبل برگردد.

کمال الماسی با اشاره به اینکه پیشنهاد نانوایان در نامه ارسالی به وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین رئیس مجلس، برگرداندن حامل‌های انرژی به همان قیمت قبلی به چهار سال قبل بوده است، افزود: واقعیت این است که در طول این مدت میزان تورم حداقل ۶۰ درصد بوده است، اما قیمت نان تغییری نکرده است.

وی با اشاره به اینکه عدم افزایش قیمت نان در طول چهار سال گذشته موجب ضرر و زیان بسیاری از نانوایان شده است و حتی برخی از واحد‌ها در حال تعطیلی نانوایی‌های خود هستند، گفت: با این حال همه تلاش ما حفظ واحد‌های نانوایی‌ها است و به آن‌ها گفته‌ایم که تا پیگیری وزیر صنعت و رئیس مجلس صبر کنند.

*فعالیت ۳۵۰۰ کارگر نانوایی در زنجان

رئیس اتحادیه نانوایان با اشاره به اینکه برخی از واحد‌های نانوایی نیز برای کاهش هزینه‌های خود نسبت به استفاده از دستگاه‌های مکانیزه به جای کارگر کرده‌اند که خود این امر هم آسیب‌زا است و موجب بیکاری کارگران می‌شود، بیان کرد: زنجان ۳ هزار و ۵۰۰ کارگر نانوایی دارد که همین رکود و عدم توجه به مشکلات موجب بیکاری بخشی از این کارگران می‌شود.

الماسی با اشاره به اینکه با شرایط موجود بازهم تعدادی از نانوایان پای کار هستند و به خوبی فعالیت می‌کنند، افزود:، اما در این شرایط از دولت نیز انتظار حمایت داریم.

وی با بیان اینکه دو تن از نمایندگان مجلس نیز قول مساعد در راستای پیگیری مشکلات نانوایان را داده‌اند، اضافه کرد:، اما با این حال هنوز موفق به دیدار با وزیر صنعت و طرح مشکلات نشده‌ایم.

رئیس اتحادیه نانوایان زنجان با اشاره به فعالیت ۸۰۰ نانوایی در شهر زنجان بیان کرد: البته چندین سال است که مجوز نانوایی یارانه‌پز صادر نشده و هرچه بوده مربوط به نانوایی‌های آزادپز است.

* ۴۰ درصد کارگران نانوایی تهران زنجانی هستند

وی با اشاره به مهارت بالای کارگران نانوایی زنجان به لحاظ آموزش‌های ارائه شده تصریح کرد: در نتیجه همین امور نانوایان زنجانی در سایر استان‌ها نیز مشغول به کار نانوایی هستند که از جمله آن تهران است و طبق آمار تقریبا ۴۰ درصد از کارگان نانوایی تهران زنجانی هستند.

رئیس اتحادیه نانوایان زنجان با اشاره به اینکه در حوزه خلیج فارس و البته برخی از کشور‌های خارجی نیز نانوایان زنجانی حضور دارند، گفت: امروز در دبی و گرجستان نیز زنجانی‌ها اقدام به راه‌اندازی نانوایی و پخت نان کرده‌اند.

الماسی همچنین درباره آرد مصرفی نانوایان برای حمایت از کارخانجات تولیدی نیز گفت: در این راستا استفاده از آرد شرکت‌های تولیدی خارج از استان را در نانوایی‌ها قدغن کرده‌ایم و با توجه به فعالیت هفت کارخانه تولیدی آرد در زنجان تاکید کرده‌ایم که نانوایی‌ها باید آرد را از داخل استان تهیه کنند.

وی با اشاره به بازدید‌های مستمر از کارخانجات تولید آرد به لحاظ کنترل کیفیت آن‌ها بیان کرد: خوشبختانه هم آرد تولیدی و هم نان از کیفیت بالایی برخوردار است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QRu

منبع: فردا

کلیدواژه: نانوایان کالاهای اساسی وزیر صنعت رئیس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • نامه وزیر دفاع به قالیباف
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه
  • وزیر صمت: منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم