Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@03:10:08 GMT

عشایر خمین و دلیجان در مناطق ییلاقی مستقر شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۲۰۳۴

عشایر خمین و دلیجان در مناطق ییلاقی مستقر شدند

علی اکبر منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس جدول زمان بندی شده کوچ عشایر از دهه سوم اردیبهشت ماه از مناطق قشلاقی آغاز شده و اکنون در مناطق ییلاقی خمین و دلیجان مستقر شدند.
وی ادامه داد: عشایر خمین از مناطق قشلاقی استان خوزستان و میان بند، مرتع الیگودرز و کوه سفید آب استان لرستان کوچ کردند و در مناطق ییلاقی قره کهریز سکونت یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر امورعشایر استان مرکزی گفت: عشایر دلیجان نیز از ایل زند طایفه راوه ای هستند که مناطق ییلاقی آن ها در منطقه سرخ آب و ابراهیم آباد این شهرستان است.
منصوری ادامه داد: جمعیت عشایر کوچروی شهرستان های خمین و دلیجان بیش از 100 خانوار در قالب 700 نفر است.
وی اظهار کرد: عشایر خمین در منطقه قره کهریز اقدام به ساخت واحدهای مسکونی دائمی کرده اند که در بهار چادر بر پا می کنند.
مدیر امورعشایر استان مرکزی گفت: برای تامین آب عشایر خمین از چشمه تا محل اسکان لوله گذاری به طول 2 هزار متر شده است.
منصوری افزود: با توجه به خشکسالی های پی در پی در این شهرستان قنوات مورد استفاده عشایر به احیا، مرمت و لایروبی نیاز دارند که یک رشته قنات با 150 میلیون ریال اعتبار لایروبی شده است.
منصوری گفت: برای تامین آب بهداشتی عشایر دلیجان نیز یک دهنه چشمه مرمت شده و لوله گذاری آن به طول 500 کیلومتر تا محل استقرار انجام گرفته است.
مدیر امورعشایر استان مرکزی گفت: 17هزار و 227 تن محصولات زراعی و دامی مازاد بر نیاز توسط عشایر این استان پارسال تولید و به روانه بازار مصرف شد.
منصوری افزود: هر سال 20 درصد تولیدات دام سبک استان مرکزی توسط عشاری تولید و به بازار مصرف ارسال می شود.
وی، شمار دام سبک عشایر استان مرکزی را 350 هزار راس بیان کرد و ادامه داد: عشایر این استان علاوه بر تولید محصولات زراعی، باغی و دامی در صنایع دستی نیز فعالیت می کند به طوری که در سال گذشته 290 متر قالی و قالیچه پشمی، 13 متر قالی و قالیچه ابریشمی و یک هزار و 800 سبد توسط عشایر بافته و به بازار مصرف عرضه شده است.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر استان مرکزی یکی از متنوع ترین جمعیت های عشایری کشور است چرا که از سراسر کشور در این استان زیست موقت دارند.
وی بیان کرد: عشایر ایل مغان و شاهسون بغدادی که جایگاه اصلی آنان استان اردبیل است در شهرستان ساوه و زرندیه مستقر هستند.
منصوری بیان کرد: عشایر ایل سنگسری نیز که جایگاه اصلی شان استان های سمنان ،تهران و البرز است در شهرستان زرندیه در منطقه رودشور، چکنه و عباس آبادگوی داغ مستقر می شوند.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر طایفه کله کوهی،جایگاه اصلی آنان استان فارس است نیز در زرندیه و عشایر کردکلهر از بخشی از زیستشان در کرمانشاه است در شهرستان ساوه در منطقه قره چای، گزل دره و شریف آباد ساکن می شوند.
وی گفت: عشایر دیگر استان ایل ذلکی است که جایگاه اصلی آنان استان لرستان و خوزستان است که در شهرستان خمین و روستای قره کهریز زیست موقت دارند.
منصوری افزود: طرح سرشماری جمعیت عشایر استان مرکزی به منظور به روزرسانی داده هاو آمارگیری از کسانی که جدید تشکیل خانواده دادند از 2 هفته آینده آغاز می شود.
بر اساس آخرین آمار جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب یک هزار خانوار است که بیشتر در مناطق مختلف ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.
7277/6013/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 استان اردبیل استان خوزستان جدول خانواده صنایع دستی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۲۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات بارش‌های شدید به عشایر دزپارت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس اداره امور عشایر دزپارت گفت:در پی بارش‌های اخیر در مناطق کوه سفید قارون و دشت بهار این شهرستان چادرسیاه‌های عشایر از بین رفت. 

کوروش بهزادی فر افزود:همچنین بر اثر این بارش‌ها ۷۰ دام سبک عشایر این شهرستان نیز تلف شدند. 

وی ادامه داد: با توجه به خسارات بارش‌های شدید چند روز گذشته عشایر این منطقه نیازمند کمک‌های فوری و اقلام ضروری هستند.

دیگر خبرها

  • بارش باران به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد+فیلم
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • کوچ ییلاقی عشایر زاگرس
  • (تصاویر) کوچ ییلاقی عشایر
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • درخواست عشایر شهرستان اهر برای هموارسازی مسیر‌های ییلاقی
  • خسارات بارش‌های شدید به عشایر دزپارت
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت