Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعات پهنه‌بندی محققان واحد علوم و تحقیقات در زمینه حوضه آب‌ریز "رودک" استان تهران نشان داد در صورت وقوع سیلاب، قسمت‌هایی از جاده کنار این رودخانه خساراتی وارد خواهد شد..

به گزارش ایسنا، ‌مهدی شمس‌زهرایی با اشاره به اهمیت پیش‌بینی و تخمین وقوع سیلاب‌ها در مدیریت شهرسازی، گفت: تخمین وقوع سیلاب‌ها می‌تواند از بروز خسارات احتمالی ناشی از وقوع سیلاب‌ها جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از روش‌های مدیریت مواجهه با وقوع سیل را پهنه‌بندی آن دانست و افزود: نقشه‌های پهنه‌بندی سیل، اطلاعات ارزشمندی را در مورد طبیعت سیلاب‌ها، اثرات آن بر اراضی دشت تحت تأثیر سیلاب‌ها و تعیین حریم رودخانه ارائه می‌دهد، این امر در ارسال هشدارهای مناسب در مواقع خطر وقوع سیل و تسهیل عملیات امداد و نجات نقش مهمی دارد.

شمس‌زهرایی با بیان اینکه در پهنه‌بندی سیل برای کنترل سیلاب در کاربری و توسعه اراضی، مناطق سیل‌خیز به قسمت‌هایی با خطرپذیری‌های متفاوت تقسیم می‌شوند، خاطر نشان کرد: نتایج حاصل از مطالعات پهنه‌بندی‌ها، نقشی کلیدی در تعیین میزان خطرپذیری سیلاب‌ها دارد؛ چراکه با توجه به نتایج حاصل می‌توان مناطق با ریسک بالا در سیل‌خیزی را شناسایی و نسبت عدم توسعه و ساخت‌ و ساز در این مناطق اقدام کرد و یا در صورت نیاز به توسعه و ساخت‌وساز، راهکارهای مدیریتی برای جلوگیری از خسارات احتمالی ارائه داد.

مجری طرح با بیان اینکه در این طرح اقدام به شبیه‌سازی هیدرودینامیکی سیلاب رودخانه‌ای در مناطق شمال تهران شد، ادامه داد: در این تحقیق با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای بر اساس روش سنجش از راه دور و استفاده از GIS ، متوسط بارش محتمل حوضه رودک محاسبه و مقایسه‌ای نیز بین متوسط بارش ایستگاه‌های باران‌سنجی حوضه "رودک" و میزان متوسط بارش انجام شد.

به گفته این محقق، محاسبات انجام شده بر روی حوضه رودک در سه بازه زمانی ۲۲ تا ۲۳ فروردین سال ۹۴، ۲۱ تا ۲۳ فروردین سال ۹۵ و ۵ تا ۶ دی ماه ۹۵ انجام شده است.

وی اظهار کرد: با استفاده از نرم افزار HEC-HMS از میزان بارش، میزان روان‌آب حاصل از بارش در منطقه استخراج شد. سپس بوسیله نرم‌افزار Mike11 نسبت به مدل‌سازی دینامیکی روان‌آب در منطقه در بازه‌های زمانی ۲۳ فروردین ۹۴ تعیین شد. در نهایت با استفاده از HEC-RAS پهنه‌بندی سیلاب حوضه "رودک" تخمین و پس از انتقال به محیط GIS نقشه پهنه‌بندی سیلاب ۲۳ فرودین ۹۴ تعیین شد.

زهرایی با اشاره به نتایج به دست آمده یادآور شد: پهنه‌بندی سیلاب انجام شده نشان داد سیلاب قسمت‌هایی از جاده کنار رودخانه را در حوضه رودک در برگرفته و باعث خسارت خواهد شد. همچنین در صورت اتفاق افتادن سیلاب، هتل چند طبقه در مجاورت ایستگاه هیدرومتری رودک در معرض خطرات احتمالی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت وجود نقشه Real time بارش، به کمک روش پیشنهادی تلفیق تصاویر ماهواره‌ای با شبیه سازی هیدرودینامیکی، می‌توان میزان خسارت و مناطق پر خطر را مشخص کرد.

این تحقیق در قالب پایان نامه از سوی مهدی شمس زهرایی با عنوان «تلفیق RS و مدل MIKE11 برای شبیه‌سازی هیدرودینامیکی سیلاب رودخانه‌ای» به راهنمایی دکتر سید عباس حسینی از اعضای هیات علمی واحد علوم و تحقیقات اجرایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام پهنه بندی جاده دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۷۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران و جاری شدن سیلاب ۴ نفر را در مرودشت اسیر مرگ کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی وقوع باران و راه افتادن سیلاب و پر شدن کانال‌های آب و سدهای این شهر و پرآب شدن رودخانه کر، ۴ نفر در نقاط مختلف مرودشت جان باختند.

ابتدا سرهنگ فرشید زینلی عصر یکشنبه بیان کرد: عصر ۱۴ اردیبهشت در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر غرق شدن ۳ نفر در کانال آب‌رسانی، بلافاصله مأموران انتظامی به همراه عوامل امدادی به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد که ۳ کودک در کنار کانال مشغول بازی بوده‌اند که به دلیل بی‌احتیاطی به درون آب سقوط و غرق می‌شوند.

فرمانده انتظامی مرودشت با بیان اینکه اجساد متوفیان توسط عوامل امدادی از آب خارج شد، با ابراز تأسف از این حادثه دلخراش، از خانواده‌ها خواست به منظور پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخی همواره مراقب فرزندان خود باشند.

در حادثه‌ای دیگر و در کامفیروز نیز پسر ۹ ساله ساکن شهر خانیمن کامفیروز جمعه حین توپ‌بازی در کنار رودخانه کر در تلاش برای بیرون آوردن توپ خود از درون رود کر به داخل رودخانه می‌افتد و آب وی را می‌برد.

بنا به اعلام مقامات محلی و درمانی پس از بیرون آوردن پیکر وی از آب، تیم درمانگاه و اورژانس کامفیروز در پی احیا ریوی وی برمی‌آید اما پسر ۹ ساله به دلیل افت شدید ضریب هوشی فوت می‌کند.

کد خبر 6097575

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی به رانندگان: جاده‌ های ۱۱ استان بارانی است
  • بارش باران و جاری شدن سیلاب ۴ نفر را در مرودشت اسیر مرگ کرد
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس