Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در همایش روز جهانی زنبورعسل که با حضور خبرنگاران، اصحاب رسانه، سفیر اسلوونی و روسای زنبورداری سراسر کشور که در سالن نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: صرفنظر از تولید عسل، تولید فرآورده‌های آن شامل گرده، موم، ژله رویال، ساخت مکمل‌های غذایی مورد اهمیت است و کاربردهای فراوان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حیات بدون گرده افشانی زنبور عسل فایده ای ندارد چرا که به اعتقاد بنده این موجود باعث تنوع ژنتیکی به نقاط دور از دسترس و گرده افشانی می‌شود.

رضایی با بیان اینکه ایران در زمینه پرورش و تولید محصولات زنبورعسل جزء رتبه های برتر در دنیا به شمار می رود، خاطرنشان کرد: در زمینه تولید عسل جزء 5 کشور برتر دنیا و از نظر تعداد کلونی های عسل جزء 4 تا 5 کشور اول دنیا هستیم و این امر افتخاری برای کشورمان محسوب می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: با وجود آنکه زنبور عسل موجودی کم نهاده‌ است و برای تولید هزینه کمی در بردارد، اما حیوانی پر توان و دارای ارزش افزوده  بالا در تولید محصولاتی همچون ژله رویال است.

وی با اشاره به ضرورت توجه به برندسازی عسل عنوان کرد: هم اکنون کیفیت عسل موجود در مغازه ها دغدغه معاونت امور دام و خانوارها به شمار می رود که برای ارج نهادن به زحمات زنبورداران، برندسازی و مشخص شدن عسل طبیعی از غیرطبیعی، تقلبی و آب نبات ساختگی امری ضروری است.

وی افزود: با وجود آنکه عسل با قیمت بالایی در کشور به فروش می رسد، اما هنوز مصرف کنندگان نمی توانند به درستی عسل طبیعی را از غیرطبیعی و ساختگی تشخیص دهند در حالی‌که برندسازی و استانداردسازی تولید این محصول باید در دستور کار قرار گیرد هر چند که در این زمینه کارهایی نیز صورت گرفته است.

رضایی با اشاره به تولید عسل‌های سمی تصریح کرد: زمانی که باغات سم پاشی می‌شوند، کندوهای عسل باید به خارج از مزارع انتقال داده شوند، چرا که در این صورت افزون بر از بین رفتن زنبورها، عسل سمی نیز تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا پایان سال گروه پرورش زنبور عسل به یک اداره مستقل تبدیل می‌شود که بدین منظور به روز کردن سیاست‌های کلان باید در دستور کار قرار گیرد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جهاد کشاورزی جهان معاون معاون وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد

مدیر جهاد کشاورزی گناباد از برداشت گل محمدی از سطح ۵۰ هکتار باغات این شهرستان از ایام پایانی فروردین تا اواخر اردیبهشت خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۴۰ تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود. - اخبار استانها -

اسماعیل قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از گناباد بیان کرد: با آغاز فصل برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 140 تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 50 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار اراضی زیر کشت، 48 هکتار بارور و 2 هکتار به صورت نهال است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد افزود: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب‌گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار 3 هزار کیلوگرم است.

قربانی اضافه کرد: 90 درصد محصول برداشت شده در صنعت گلابگیری و باقیمانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برداشت گل محمدی از 25 فروردین شروع و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد،گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی این شهرستان و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی است که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد نیز در این باره گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه توسعه باغات گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی موذنی با اشاره به اینکه در حال حاضر 60 بهره‌بردار در شهرستان به کشت وکار گل محمدی مشغولند، افزود: اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی در کشاورزی شهرستان است.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد با تأکید بر توسعه کشت گل‌ محمدی در اراضی این شهرستان، گفت: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق این شهرستان را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در شهرستان مقرون به صرفه نیست.

موذنی با اشاره به افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته افزود:گل محمدی برداشت شده از سطح باغات این شهرستان توسط 12 کارگاه سنتی فرآوری می‌شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روزکار مشغول به کار هستند.

رئیس تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید، بیان کرد: رویکرد این مدیریت برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • تردد در گردنه ژالانه سروآباد بدون زنجیرچرخ امکان‌پذیر نیست
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است