Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@19:59:37 GMT

کمک‎های بلاعوض سازمان برنامه‎وبودجه چقدر محقق شد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۷۶۴۶

کمک‎های بلاعوض سازمان برنامه‎وبودجه چقدر محقق شد؟

صراط:

 سازمان برنامه و بودجه در واکنش به گزارش خبرگزاری تسنیم در خصوص نحوه هزینه‌کرد بودجه دریافتی 26 میلیارد تومانی در فروردین ماه سال جاری در یک گزارش کلی اعلام کرد سرانه دریافتی سازمانهای برنامه و بودجه هر استان طی ماه گذشته 830 میلیون تومان بوده است.

به گزارش  تسنیم در این گزارش آمده است، به‌منظور شفاف‌سازی و رفع ابهام از افکار عمومی به‌اطلاع می‌رساند در فروردین‌ماه، سرانه پرداختی به هر استان از محل 26 میلیارد تومان اعلام‌شده توسط خزانه‌، در حدود 830 میلیون تومان بوده که برای پرداخت حقوق کارکنان و اجرای برنامه و فعالیت‌های مصوب قانون هزینه شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته اول در خصوص گزارش سازمان برنامه و بودجه اینکه ابتدا لازم است یک استاندارد کلی برای ارائه هزینه‌کرد هر دستگاه ارائه شود تا در قالب جداول استاندارد، شفافیت درباره نحوه هزینه‌کرد بودجه دستگاههای اجرایی ایجاد شود.

به‌نظر می‌رسد جداول لایحه بودجه دولت مناسب‌ترین استاندارد در خصوص اعلام نحوه هزینه‌کرد مبالغ دریافتی طی هر ماه برای سازمانها و دستگاههای اجرایی می‌باشد. همان‌طور که جدول زیر، بودجه درنظر گرفته‌شده برای یک سال سازمان برنامه و بودجه را به‌تفکیک هزینه‌های حقوق و دستمزد، استفاده از کالاها و خدمات، کمکهای بلاعوض، رفاه اجتماعی و سایر هزینه‌ها مشخص کرده است، لازم است دستگاههای اجرایی نیز به‌تفکیک مطرح‌شده جزییات پرداختیهای ماهیانه خود را به‌اطلاع عموم مردم برسانند.

نکته دوم اینکه، بعد از انتشار جزییات دریافتی‌های نهاد ریاست جمهوری متأسفانه تا این لحظه این دستگاه هیچ گونه واکنشی در خصوص نحوه هزینه‌کرد مبالغ دریافتی خود در فروردین ماه نداشت. به‌نظر می‌رسد این رویکردِ نهاد ریاست جمهوری با ذات فرمایشات رئیس جمهور در خصوص شفاف شدن هزینه‌ها مغایرت داشته باشد. اما حالا که سازمان برنامه و بودجه برای شفاف‌سازی هزینه‌های ماهانه خود پیش‌قدم شده لازم است از ارائه توضیحات کلی مانند اینکه سرانه دریافتی هر استان 830 میلیون تومان بوده اجتناب کند چراکه این نوع گزارش‌دهی کمکی به شفافیت در خصوص نحوه هزینه‌کرد بودجه نمی‌کند.

در واقع به‌نظر می‌رسد در گزارش اخیر سازمان برنامه و بودجه با تقسیم عدد 26 میلیارد تومان دریافتی از سمت خزانه بر تعداد استانهای کشور یعنی عدد 31 مبلغ سرانه 830 میلیون تومان به‌دست آمده که مشخصاً ارائه این عدد نمی‌تواند خیلی جنبه شفاف‌کنندگی داشته باشد.

عبارت سایر هزینه‌ها شفاف نیست

به‌عنوان مثال اگر قرار باشد از روش سرانه استفاده کنیم با تقسیم عدد 1.8 میلیارد تومان بر 12 ماه نتیجه می‌گیرم که سازمان برنامه در فروردین ماه رقمی معادل 150 میلیون تومان در ماه مورد اشاره در قالب "سایر هزینه‌ها" مصرف کرده است که اساساً این نوع ردیفها جزو غیرشفاف‌ترین بخشهای بودجه می‌باشد. اما مشخص است که این روش با اشکال جدی همراه است چراکه ممکن است اساساً رقمی بابت هزینه‌کرد در بخش سایر هزینه‌ها در فروردین ماه به این سازمان تخصیص داده نشده باشد.

اشخاص حقیقی و حقوقی را که کمک بلاعوض دریافت کردند معرفی کنید

اما نکته سوم این است که با مراجعه دوباره به جداول بودجه، در قسمت کمکهای بلاعوض که رقمی معادل 7 میلیارد تومان برای کل سال 97 در نظر گرفته شده است، ابهامات جدید در خصوص هزینه‌های سازمان برنامه و بودجه ایجاد می‌شود، مثلاً اینکه؛ آیا رقمی برای مصرف در حوزه کمکهای بلاعوض در فروردین ماه تخصیص داده شده است؟ اگر این اتفاق افتاده این رقم به چه‌کسانی پرداخت شده است؟ اشخاص حقیقی و حقوقی که در ردیف مذکور آمده است چه‌کسانی هستند و در سال 96 مجموع رقمی که به اشخاص حقیقی و حقوقی از سمت سازمان برنامه و بودجه پرداخت شده چه‌میزان بوده است؟

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: برنامه وبودجه هزینه میلیاردی هزینه های دولت دولت دوازدهم روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۷۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی اینتر برای خرید بازیکنان جدید در تابستان
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟