Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@17:28:43 GMT

استراتژی ضاحیه و بی توجهی به جان غیر نظامیان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۱۴۷۵

استراتژی ضاحیه و بی توجهی به جان غیر نظامیان

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، روابط مصر و اسرائیل در بهترین دوران خود به سر می‌بردو این امر بر کسی پوشیده نیست. به عنوان مثال ژنرال " احتیاط آفی بنیاهو" سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه عبری زبان "معاریو" گفت: عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر هدیه مردم این کشور برای اسرائیل بوده چرا که علاوه بر ایجاد استقرار و ثبات در منطقه از برقراری دموکراسی در مصر نیز جلوگیری کرده و این منفعتی استراتژیک برای دولت اسرائیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنیاهو روابط حسنه اسرائیل با کشورهای عربی را منحصر به مصر ندانسته و معتقد است اسرائیل با دیگر کشورهای عربی و اسلامی منطقه نیز از روابط مناسب برخوردار است. وی از تصمیم کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در آوریل سال ۲۰۱۶ در خصوص تروریستی اعلام کردن حزب الله لبنان استقبال و تاکید کرد حزب الله در میان کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی سنی معتدل منزوی است و این از تصمیم اخیر تعدادی از کشورهای خلیج فارس و در رأس آنها عربستان برای وضع تحریم ‌هایی علیه سید حسن نصرالله دبیرکل، شیخ نعیم قاسم جانشین دبیرکل و برخی دیگر از شخصیت های دیگر این گروه قابل استنباط است.

این ژنرال اسرائیلی ادامه داد: شکی نیست که ارتش اسرائیل سیاست «مشت پولادین» را در چند هفته اخیر در مناطق مرزی غزه علیه مردم فلسطین و در جولان علیه حضور ایران در سوریه مورد استفاده قرار داده است. وی همچنین تاکید دارد که علاج هر تهدیدی گزینه نظامی است و هرگونه ایجاد بی ثباتی پیامدهایی در پی خواهد داشت. برای مثال هرکس برای عبور از مرز تلاش کند زندگی خود را به خطر انداخته است.

وی معتقد است در واقع هم اکنون ارتش در حال استفاده از استراتژی «ضاحیه» در جبهه شمالی و جنوبی اسرائیل است. این استراتژی از سوی گادی آیزنکوت رئیس ستاد ارتش اسرائیل پس از جنگ سال ۲۰۰۶ تدوین و ارائه شد که از سوی بسیاری از سیاسیون اسرائیل مانند آویگدور لیبرمن وزیر جنگ و نفتالی بنت وزیر آموزش و پرورش که به افراطی بودن شهرت دارند، مورد تاکید قرار گرفت.

بنیاهو گفت: آیزنکوت ماهیت تغییرات به وجود آمده در میدان جنگ و تأثیر رسانه‌ها و شبکه ‌های اجتماعی و تحولات جهان را درک کرده و می داند که در هر جنگ آینده اسرائیل با حزب الله و حماس جبهه داخلی اسرائیل مورد اصابت حجم بی سابقه ای از موشک های این دو گروه قرار خواهد گرفت، آیزنکوت باید برای کاهش حضور اسرائیلی ها در پناهگاه ها قدرت آتش ارتش اسرائیل در سایت های موشکی خود در مراکز مناطق غیر نظامی اسرائیل را افزایش دهد.

این سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی معتقد است در چنین حالتی ساعت شنی کار خود را آغاز خواهد کرد و هم اکنون انتخاب میان مشروعیت استفاده از قدرتی است که ساکنان اسرائیل به آنها اطمینان دارند و یا روبرو شدن با قدرت دشمنی است که تمایل به استمرار شلیک موشک به داخل اراضی اسرائیل اسرائیل دارد.

وی می‌ گوید: این دقیقاً همان مساله ای است که اخیراً در غزه اتفاق افتاد، هدف جلوگیری از جنگی فرسایشی و ارسال پیامی واضح برای طرف مقابل در خصوص جلوگیری از اقدام فلسطینیان برای عبور از دیوار مرزی بود.

این هدف به سرعت محقق شد اما هزینه آن ده ‌ها کشته فلسطینی بود که البته ژنرال ها و افسران فرماندهی منطقه جنوبی ارتش و ستاد کل می دانستند که هر کشته فلسطینی خدمتی تبلیغاتی به حماس است اما آنها تسلط بر امور نداشتند.

این ژنرال ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار مقاله‌ای در روزنامه معاریو اشاره می کند که جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ و جنگ سال ۲۰۰۸ علیه غزه ارتش را به ایجاد تغییراتی در قواعد جنگی معمول خود سوق داد، پیشنهادات کمیته ویژه رسیدگی به این مسئله که ژنرال عاموس یادلین و پروفسور آسا کاشیر تیز در این آن حضور داشتند به ستاد کل ارتش اسرائیل ارائه شد، پیش از ارائه این پیشنهادات دستورات ارتش بر ضرورت حفاظت از شهروندان اسرائیلی قبل از هر چیز و پس از آن بر حفاظت از غیرنظامیان جبهه دشمن و در نهایت بر حفاظت از نظامیان اسرائیلی تاکید داشت.

اما پس از جنگ ۲۰۰۸ دستورات صادره از سوی ارتش بر سلسله مراتب ذیل تاکید نمود: حفاظت از غیر نظامیان اسرائیلی و بعد از آن حفاظت از نظامیان اسرائیلی و در آخر حفاظت از غیرنظامیان در جبهه دشمن.

در این میان مساله بسیار مهم آن است که بر اساس تغییرات ایجاد شده ارتش پس از جنگ ۲۰۰۸ علیه غزه حمله به از حزب الله در جنوب لبنان در سال 2006 دیگر برای تجاوزات خود نیاز به مشروعیت و توجیه ندارد و بر همین اساس با ادعای نظامی بودن برخی مواضع در سوریه آنها را هدف قرار می دهد، تا کنون اسرائیل نسبت به بیش 60 قطعنامه صادره از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد بی توجهی نموده و از اجرای آنها امتناع کرده است.

اسرائیل مشت پولادین استراتژی ضاحیه غزه جولان سوریه ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اسرائیل غزه جولان سوریه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد

همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات آتش‌بس در جنگ غزه در مصر بدون حضور نمایندگان اسرائیل، گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی در صورت موافقت حماس با پیشنهاد مطرح شده، نهایی کردن آن «چندین روز» طول خواهد کشید.

به گزارش انتخاب، خبرگزاری فرانسه روز شنبه ۱۵ اردیبهشت گزارش داده است که نمایندگان مصر، قطر و آمریکا در حال مذاکره با هیئت نمایندگی حماس هستند تا معامله آتش‌بس ۴۰ روزه در جنگ غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی را به نتیجه برسانند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به این خبرگزاری گفته است این رژیم تنها در صورتی نمایندگان خود را به قاهره می‌فرستند که «پیشرفت مثبتی» در چارچوب مطرح‌شده برای توافق شکل بگیرد.

دوره‌های قبلی مذاکره به دنبال اصرار حماس برای رسیدن به آتش‌بس دائمی و وعده‌های چندباره نخست‌وزیر اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه برای از بین بردن واحد‌های نظامی باقی‌مانده حماس به بن‌بست رسیده بود.

از سوی دیگر، شبکه سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داده است نهایی شدن جزئیات این توافق چندین روز دیگر طول می‌کشد.

بر اساس این گزارش، هرچند جنبه‌های فنی یک «توافق بالقوه» پیشرفت کرده است، اما دو منبع اسرائیلی گفته‌اند رسیدن به خود توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها ممکن است یک هفته برای نهایی شدن زمان لازم داشته باشد.

یک مقام آمریکایی نیز به سی‌ان‌ان گفته است حتی اگر مقام‌های حماس پیشنهاد مطرح‌شده را بپذیرند، «چندین روز» طول می‌کشد تا جزئیات این توافق به نتیجه برسد.

این مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن اظهارنظر کرده است، می‌گوید مذاکره درباره جزئیات می‌تواند دشوار و طولانی باشد.

او به‌رغم ابراز خوش‌بینی محتاطانه درباره پیشرفت مذاکرات فعلی یادآوری کرده است که در دفعات پیشین نیز تلاش برای رسیدن به توافق در «آخرین لحظه» ناکام ماند.

منبع اسرائیلی خبرگزاری فرانسه نیز گفته است که برای رسیدن به «خود توافق» مذاکراتی «دشوار و طولانی» در پیش خواهد بود.

سی‌ان‌ان همچنین به نقل از منایع اسرائیلی اعلام کرد هرچند رئیس موساد هنوز در اسرائیل است، اما اگر حماس چارچوب پیشنهادشده را بپذیرد، او به‌سرعت راهی قاهره خواهد شد.

ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، روز جمعه برای شرکت در این مذاکرات وارد قاهره شد.

در پی تحولات جدید، حماس در بیانیه‌ای گفت: «ما بر روحیه مثبت رهبری حماس به هنگام دریافت پیشنهاد آتش‌بس اخیر تأکید می‌کنیم و با همین روحیه برای دستیابی به توافق عازم قاهره می‌شویم».

این گروه در بیانیه خود تصریح کرده است که به همراه دیگر گروه‌های فلسطینی «برای رسیدن به توافقی که به توقف جنگ، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود منتهی شود» مصمم است.

طاهر النونو، مشاور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، نیز در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، شرط‌های این گروه برای پذیرش توافق را تکرار کرد که علاوه بر موارد یاد شده شامل «مبادله واقعی زندانیان و بازسازی پایان محاصره» نوار غزه می‌شود.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در عین انتقاد از حماس که رسیدن به آتش‌بس را به تأخیر انداخته است، تأکید کرد که آمریکا هنوز نمی‌تواند از حمله اسرائیل به رفح در جنوب غزه حمایت کند.

به گفته بلینکن، دولت بنیامین نتانیاهو هنوز طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان غزه در رفح در صورت حمله به این شهر ارائه نکرده است.

این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال روز جمعه از قول منابع مصری مطلع از مذاکرات آتش‌بس گزارش داد که دولت اسرائیل حماس یک هفته فرصت داده تا پیش‌نویس توافق فعلی را بپذیرد، وگرنه حمله نظامی خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

در همین حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه نسبت به حمله زمینی ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه هشدار داد و گفت چنین عملیاتی می‌تواند به «حمام خون منجر شود».

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل نیز روز جمعه اعلام کرد در صورت حمله نظامی اسرائیل به شهر رفح صد‌ها هزار نفر در معرض «خطر مرگ قریب‌الوقوع» قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • ۴ عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها/ گنبدآهنین هدف قرار گرفت
  • قسام با یاسین ۱۰۵ تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی را به آتش کشید
  • انتشار تصاویری از تانک‌ اسرائیلی در خیابان‌های رفح
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور
  • رژیم صهیونیستی مجددا گذرگاه کرم ابوسالم در غزه را بست
  • لحظه اصابت موشک به پایگاه نظامیان صهیونیست در کرم ابوسالم
  • تصاویری از عملیات موفق حماس علیه پایگاه نظامیان صهیونیست | قدرت موشک‌های کوتاه برد رجوم را ببینید + ویدئو
  • در حمله غیرمنتظره قسام 10 نظامی اسرائیلی زخمی شدند؛ امیدی به زنده ماندن4نفر نیست
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار
  • بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد