Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:47:28 GMT

خطراتی که در کمین شب بیدارهاست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۶۲۲۷

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند معمولاً از غذاهای چرب‌تراستفاده می‌کنند و این احتمال هم وجود دارد که از مواد مخدر هم استفاده کنند. ناطقان: محققان به این نتیجه رسیده‌اند افرادی که به شب بیداری علاقه دارند، 10 درصد بیشتر نسبت به دیگر افرادی که صبح‌ها با طلوع خورشید از خواب بر می‌خیزند، در معرض مرگ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین یافته‌های محققان حاکی از این است که افراد شب زنده‌دار بیشتر در معرض ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان هستند.

بیش از 4000 نفر در مطالعه‌ای که در مورد ژن و سلامت در بریتانیا صورت گرفت مورد بررسی قرار گرفتند. در بخشی از پرسشنامه از این افراد سؤال شده بود که آیا دوست دارند شب‌ها تا دیروقت بیدار باشند و یا ترجیح می‌دهند صبح زود با طلوع خورشید از خواب بیدار شوند؟

کریستن ناتسون، دانشیار علوم اعصاب دانشکده پزشکی فینبرگ می‌گوید: ما طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیدیم که احتمال مرگ آن دسته از افرادی که علاقه زیادی به شب بیداری دارند در طی یک دوره 6 تا یک سال و نیمه تا 10 درصد افزایش پیدا خواهد کرد، این در صورتی است  امکان دارد این افراد در سلامت کامل باشند.
 

ناتسون و همکارانش می‌گویند: مشکل از جایی شروع می‌شود که فرد شب زنده دار اکثر اوقات مجبور خواهد بود تا در دنیای افرادی که صبح‌ها با طلوع خورشید بیدار می‌شوند دوام بیاورد. بدن شما انتظار دارد که هر کاری را در زمان مشخص انجام دهید؛ مثلاً خواب به موقع و به اندازه داشته باشید و یا به موقع و در زمان مناسب غذا بخورید. هنگامی‌که شما این کار را در زمان نامناسب انجام می‌دهید فیزیولوژی بدن دچار مشکل می‌شود.

محققان می‌دانند که ساعت بدن اهمیت بالایی دارد. سال گذشته سه دانشمندی که در رابطه با ساعت داخلی بدن مطالعه می‌کردند موفق به کسب جایزه نوبل پزشکی شدند. کاری که این محققان انجام دادند به توضیح اینکه چگونه چرخه زندگی با زمان بیست و چهارساعته سازگار است کمک زیادی کرد.

تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در برابر گرایش‌های طبیعی بدن می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد.


ناتسون و همکارانش پاسخ شرکت‌کنندگان را در مورد علاقه به شب بیداری و صبح زود بیدار شدن را مورد بررسی قرار دادند. تقریباً 27 درصد از شرکت‌کنندگان ترجیحشان این بوده است که صبح زود از خواب بیدار شوند. 35 درصد هم گفته‌اند که دوست دارند صبح‌ها نه خیلی زود، اما به موقع از خواب بیدار شوند. 28 درصد از شرکت‌کنندگان جزو افرادی بودند که به شب زنده داری علاقه داشتند و 9 درصد هم شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌ماندند.

ابتلای شب بیدارها به افسردگی پس از 50 سالگی

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند معمولاً از غذاهای چرب‌تراستفاده می‌کنند و این احتمال هم وجود دارد که از مواد مخدر هم استفاده کنند.

محققان می‌گویند شب زنده داری در افراد بالای 50 سال منجر به افسردگی هم خواهد شد.
سلامت انسان‌هایی که به زندگی شبانه علاقه دارند به دلیل ایجاد اختلال بین ساعت بیولوژیک بدنشان و زمان فعالیت‌های اجتماعی بیشتر به خطر می‌افتد.
 

با شب بیدارها چه کاری باید انجام دهیم؟
ناتسون می‌گوید اینکه شما امشب به طور ناگهانی سه ساعت زودتر به رختخواب بروید فایده‌ای نخواهد داشت.

او می‌گوید افرادی که به زندگی شبانه علاقه دارند باید بسیار مراقب رژیم غذایی و عادت‌های ورزشی خود باشند.

جامعه نیز باید این موضوع را درک کند که برخی از افراد به طور ژنتیکی تمایل دارند که شب‌ها دیرتر به رختخواب بروند.

ناتسون می‌گوید اگر بدانیم که این عادت یک نقص شخصیتی نیست بلکه یک حالت ژنتیکی است آنگاه می‌توانیم انعطاف پذیری بیشتری در ساعات کاری این دسته از افراد داشته باشیم.
این یک مشکل سلامتی عمومی است و نباید بیش از این آن را نادیده گرفت.
باید تغییراتی در ساعات کاری این دسته افراد ایجاد شود تا آن‌ها هم بتوانند بازده بیشتری داشته باشند. همچنین باید تحقیقات بیشتری در راستای کمک به این دسته افراد به منظور هماهنگ کردن ساعت بدنشان با خوشید صورت بگیرد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: شب بیداری ، ساعت بیولوژیک بدن ، غذاهای چرب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شب بیداری ساعت بیولوژیک بدن غذاهای چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!