Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@20:14:56 GMT

شیوه و برکات روزه داری در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۱۷۰۵

شیوه و برکات روزه داری در فضای مجازی

خبرگزاری شبستان: ماه مبارک رمضان فرصت مغتنم برای روزه داری در فضای مجازی است؛ اساساً تغییراتی که در زندگی عادی رخ می دهد، می تواند زندگی این فضا نیز تحت تاثیر قرار دهد.یعنی همانطور که روزه جسم داریم روح مان هم نسبت برخی خوراک های مجازی امساک کند.

سعید مشهدی، مدیر خانه ناشران دیجیتال اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با بیان اینکه سبک زندگی قبل و بعد از ماه مبارک رمضان با هم تفاوت دارد، اظهار کرد: با توجه به این تفاوت هاست که شخص روزه دار تلاش می کند تا در طول این ایام رویکرد دیگری را در سبک زندگی خود اتخاذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در مورد کیفیت روزه داری در فضای مجازی در این ماه، گفت: بسیاری از فعالیت ها در عرصه شبکه ها و کانال ها، در این ایام می تواند رنگ و بوی دیگری پیدا کند؛ اساساً تغییراتی که در زندگی عادی رخ می دهد خود به خود می تواند زندگی در فضای مجازی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

 

مشهدی افزود: اگر محتوای کانال های حوزه قرآن و معارف را در ایام ماه مبارک رمضان رصد کنیم، عموما تعداد اعضایشان افزایش می یابد ولی با این وجود چند نکته وجود دارد که می توان آنها را علت عدم تسری این فعالیت ها به سایر ایام سال و یا در سطح گسترده تری در ماه مبارک رمضان دانست؛ واقعیت آن است که ما یک سازمان منطقی برای فضای مجازی نداریم به این معنا که بتوانیم جریان سازیِ مشخص در سطح شبکه های مجازی را مدیریت کنیم و در این فضا هر کس به رویه شخصی خود عمل می کند.

 

پژوهشگر فضای مجازی و رسانه تصریح کرد: این به تنهایی یک آسیب است که نتوانیم آن خروجی ای که می خواهیم را داشته باشیم؛ اکنون که فضای عمومی جامعه با گزاره های تبلیغاتی اشباع شده و هر کس که از منزل بیرون می آید بیلبوردهای تبلیغاتی و پوسترهای متعدد تبلیغی را می بیند، دیگر توجه درخوری به گستره تبلیغاتی فضای مجازی ندارد، در واقع چون فضای ذهنیِ جامعه با آنچه که در فضای مجازی وجود دارد، تفاوت چندانی ندارد شاهد این وضعیت هستیم و به درستی نمی توانیم فرهنگسازی کنیم.

 

وی تاکید کرد: اگرچه بسیاری از افراد در قالب گروه ها و کانال های خانوادگی مباحث قرآنی و دینی مثل قرائت روزانه یک صفحه از قرآن و انتشار حدیث و ... را در ایام ماه مبارک دنبال می کنند اما این فعالیت ها به اندازه ای نیست که بتوان گفت فضای مجازی را تحت تاثیر قرار داده است.

 

مشهدی در ادامه بیان کرد: این عدم غلبه باعث می شود افراد علاقمند به کسب معارف دینی در فضای مجازی، نتوانند چنین استفاده ای داشته باشند.

 

مدیر خانه ناشران دیجیتال اسلامی ابراز کرد: راه اندازی کمپین های خاص برای رساندن صدای قرآن به مخاطبان و در معرض قرار دادن قرآن در کانال های مختلف مجازی، حداقل کاری است که می توان در این باره انجام داد.

 

وی با بیان اینکه مطالب فضای مجازی باید آنالیز و بارگذاری شود، گفت: یک اشتباه در گذشته این بود که اساساً فضای مجازی را پدیده ای مذموم می دانستند که در شرایط عادی نباید سراغ آن رفت؛ این نگاه باعث شد فضای فرهیختگی در فضای مجازی تثبیت نشود، به عبارت بهتر، این رویکرد باعث می شد برای مثال من محقق دینی چون فضای مجازی را مختص جوان ها می دانستم، سعی نکردم که به طور جدی و اثرگذار از فضای مجازی در طرح مباحث دینی استفاده کنم.

 

پژوهشگر رسانه و فضای مجازی ادامه داد: قاعدتا  این سبب شد تا جا برای کسانی که در حوزه مسایل دینی کار نکرده اند، باز شود؛ متاسفانه، نوع نگاه به فضای مجازی از ابتدای کار اشتباه بود و باعث شد که تعداد زیادی از محققان از این فضا دور بمانند، البته هنوز هم دیر نیست و می توان حضور اعتقادی در این فضا داشت.

 

مشهدی در پاسخ به پرسش از حال و هوای فضای مجازی اعم از سایت ها و وبلاگ ها و ... در ایام ماه مبارک رمضان در سایر ممالک اسلامی، گفت: بسیاری از کشورهای اسلامی با فرا رسیدن ماه مبارک حال و هوای دیگری دارند و این تغییر حتی در فضای مجازی و سطح وب هایشان نیز دیده می شود، اما در کشور ما کمتر چنین مساله ای اتفاق می افتد، شاید علت آن است که آنها  فضای مجازی را از همان اول ساختاری تعریف و آن را به مثابه فضای عادی زندگی ارایه کردند.  

 

مدیر خانه ناشران دیجیتال اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مشکل بزرگ ما این است که فضای مجازی در سطوح مختلف برای مدیران ما دغدغه نیست و در نتیجه شاهد جو نامناسبی در آن هستیم که نقاط آسیب پذیر را پرتعداد می کند؛ این باعث می شود در حالی که دیگر کشورها از فضای مجازی به نفع اهداف و ارزش هایشان استفاده می کنند، ما در این میدان بیشتر ضرر کنیم.

 

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان دولت برجام مسجد مجلس خبرگزاری شبستان ماه مبارک رمضان فلسطین حسن روحانی رمضان رمضان سبک زندگی اسلامی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۱۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

«افعی تهران» ماجرای قاتلی را تعریف می‌کند که مقتولین خود را مسموم می‌کند و از همین رو به افعی معروف است. نکته جالب، اما در مورد این قاتل این است که تمام مقتولین او، افرادی هستند که سابقه کودک‌آزاری دارند.

منبع: برترین‌ها

tags # سریال افعی تهران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی