Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@23:26:05 GMT

(تصاویر) ویرانه‌ای به نام کاخ ناصری

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۰۳۳۲

(تصاویر) ویرانه‌ای به نام کاخ ناصری

اینجا کاخ ناصری روستای شهرستانک استان البرز است، این کاخ ۱۴۰ ساله که روزگاری همچون نگینی در انتهای روستای شهرستانک می‌درخشید با وجود ثبت در فهرست آثار ملی امروز چنین وضعیتی دارد.

یکی از ویژگی‌های این منطقه که نظر ناصرالدین شاه را برای ساخت کاخی ییلاقی جلب کرده بود، وضعیت خاص و امتداد شرق-غربی دره شهرستانک است، این وضعیت باعث شده تا خورشید در اکثر ساعات روز بر فراز دره بتابد، به همین دلیل در فصل بهار و تابستان تابش مداوم خورشید در کنار برف‌های موجود کوه‌های اطراف هوای دلنشینی را در این دره به وجود می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از صدور دستور ناصرالدین شاه تا ساخت کاخ سه سال زمان لازم بود، اما از آن به بعد شاه قاجار هر سال مراسم آشپزان در این کاخ به راه می‌انداخت. «اعتمادالسلطنه» در کتاب خاطرات خود در این‌باره می‌نویسد: هر سال در یک روز معین ناصرالدین شاه به اتفاق وزرا و رجال و شاهزادگان و دیگر نزدیکان خود به شهرستانک می‌آمد و مراسم مخصوص آشپزان را به راه می‌انداخت.   نمای کاخ ناصری که توسط کمال‌الملک به تصویر در آمده است (این تابلو در کاخ گلستان نگهداری می‌شود)   پس از ترور ناصرالدین شاه و پایان سلطنت وی، دیگر به این کاخ توجهی نشد، با انقراض سلسله قاجار، وضعیت کاخ ناصری با مرور زمان به مراتب بدتر شد، زیرا در دوران پهلوی‌ها اهتمامی برای نگهداری کاخ وجود نداشت و طبقه دوم کاخ در همین دوره فروریخت تا اینکه در نهایت کاخ در سال ۴۸ برای اقامت موقت کوهنوردان به سازمان تربیت بدنی واگذار شد تا هر روز ماهیت تاریخی خود را بیشتر از دست بدهد و به یک ویرانه بی ارزش شبیه شود.

حال کاخ ناصری بعد از انقلاب هم روز به روز بدتر می‌شد، قسمت حرمسرای کاخ رفته رفته زیر خاک مدفون شد و قسمت دیوانی نیز فقط یک طبقه آن باقی مانده بود تا اینکه سال ۷۷ در لیست آثار ملی قرار گرفت، ۱۰ سال بعد قسمت حرمسرا از زیر خاک بیرون کشیده شد و در نهایت توسط میراث فرهنگی با امضا یک قرارداد در سال ۹۴ تا سال ۱۴۱۴ به اجاره بخش خصوصی درآمد.

  تصاویر قدیمی از کاخ ناصری

این اثر ملی با توجه به موقعیت مناسبی که دارد می‌تواند در فصول مختلف، سیل زیادی از گردشگران را به خود جلب کند، اما در این مدت فقط چند آلاچیق بدقواره و نامانوس با بافت منطقه در کنار این کاخ جا خوش کرده است و کاخ ناصری که شاه قاجار روزگاری از جاده کالسکه‌رو شاهی و مسیر توچال به آن رفت و آمد داشت در وضعیتی اسفناک رها شده است.

گفتنی است با احداث اتوبان تهران – شمال و تونل منحصر به فرد «تالون»، فاصله ۸۸ کیلومتری این روستا تا تهران (از مسیر جاده چالوس) آن هم با حجم بالای ترافیک در بسیاری از روز‌های مختلف سال، تنها به چند کیلومتر کاهش یافته و در کمتر از ۲۰ دقیقه می‌توان از تهران به این روستا رسید بنابراین این کاخ در صورت رسیدگی می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری البرز تبدیل شود.   عکاس: صمد کردی/ایسنا  

منبع: فرارو

کلیدواژه: کاخ ناصری روستای شهرستانک تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۰۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟

آیت‌الله ناصری(ره) معتقد است انسان برای رسیدن به قرب الهی و دیدن امام زمان(ع) باید یکسری موارد را رعایت کند تا حجاب‌ها برای او کنار زده شود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله ناصری دولت آبادی رحمة الله برای کسانی که خواهان تقرب به خدا و ساحت مقدس امام زمان علیه السلام هستند موارد زیر را که متخذ از روایات هستند، توصیه کرده است.

از منظر این عالم ربانی این موارد در حقیقت، قدم‌های اولیه خودسازی و سلوک معنوی محسوب می‌شوند.

۱-هرکسی اول توبه‌ای از اعمال گذشته بکند و تصمیم بگیرد که در آینده گناه نکند، مبارزه با حق ننماید و شیطان را پیروی نکند.

۲-ملتزم بشود که نمازهایش را اول وقت بخواند.

۳-تسبیح حضرت زهرا علیها السلام را بعد نمازها حتماً بخواند.

۴-هر صبح، دعای عهد را بخواند.

۵-اغلب اوقات با وضو باشد.

۶-همین طوری که در روایت آمده است، روزی صد بار استغفار کند.

۷-روزی پنجاه آیه قرآن بخواند.

۸-موقع خواب، با وضو باشد و مقداری قرآن بخواند.

از منظر آیت‌الله‌ ناصری(ره) انجام این اعمال، بسیار مفید است و سبب زوال یا کم‌رنگ شدن این حجاب‌ها می‌شود و در نتیجه، انسان از انوار قدسی حضرت بیشتر بهره می‌برد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشکسوتان زورخانه استان تجلیل شدند
  • (تصاویر) اقامه نماز جمعه در میان ویرانه‌های مسجد غزه
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • (تصویر) عکس‌هایی از جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل
  • نمایش درخشان دو دروازه‌بان مس مقابل پیکان