Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نگاه محققان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان برای تولید محتوا باید نگاه به داخل، نگاه به مسئله کشور و حل مشکلات مردم باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیأت رئیسه واحد علوم و تحقیقات، گفت: با ترسیم نقشه راه و معماری پژوهش و فناوری، می‌توان علاوه بر استادان و دانشجویان علوم و تحقیقات، سایر محققان کشوری و دنیا را به تمرکز بر روی حل مسئله‌ای که مطرح می‌کنید، ترغیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چارچوب، اگر واحد علوم و تحقیقات به جای ۲ مجله نمایه شده در ISI ، ۱۰۰ مجله در ISI داشته باشد، می‌تواند جریان علمی کشور را مدیریت کند و تأثیر بالایی در هدایت جریان علمی دنیا داشته باشد.

وی تدوین شاخص‌های بومی حوزه علم و فناوری را از اجزای نقشه راه و معماری پژوهش و فناوری دانست و تصریح کرد: تاکید بر بومی‌سازی شاخص‌های حوزه علم و فناوری، به معنای نادیده گرفتن ظرفیت‌ها و قواعد بین‌المللی نیست، بلکه منظور این است که مقهور شاخص‌های طراحی شده رتبه‌بندی‌های بین‌المللی هم نشویم و بدانیم ارزش تولیدات و مقاله‌های علمی در این است که چقدر در راستای حل مشکلات مردم و جامعه مؤثر واقع می‌شوند.

دکتر فرهاد رهبر فاصله رتبه جمهوری اسلامی ایران در تولید علم جهانی و رتبه کشورمان در تولید علم مؤثر در حل مسئله را قابل تأمل دانست و گفت: پایان‌نامه‌های موازی یا بی‌ارتباط با همدیگر، گره‌ای از مسائل کشور باز نمی‌کنند بلکه انتظار این است که پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها مکمل یکدیگر باشند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: ابتدا به دنبال ثروت‌آفرینی از تولیدات علمی برای خودمان باشیم و سپس اگر این تولید علم منجر به تولید یک محتوای بین‌المللی هم شد، در آن زمان گام مهمی برای حفظ یا بهبود موقعیت کشورمان در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی برداشته‌ایم.

وی با تاکید بر تبدیل فکرها و ایده‌ها به برنامه اقدام، عمل و اجرا در دانشگاه و ثروت‌آفرینی از تولیدات علمی، گفت: اگر استاد و دانشجوی ایرانی نتوانسته باشد از ایده و تحقیقی که به مرحله تولید مقاله رسیده، ثروت‌آفرینی کند، آن مقاله برای محققان و بهره‌برداران در سطح بین‌الملل خیلی عالی محسوب می‌شود، ولی برای ایران به آن اندازه که برای دیگران ارزشمند بوده، کارایی نداشته است.

رئیس واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر تشویق استادانی که در جریان تولید علم مشارکت دارند، خطاب به مدیران حوزه پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات گفت: اساتید و دانشجویان را براساس شاخص‌های بومی رتبه‌بندی کنید تا براساس این شاخص‌ها، پژوهشگران و فناوران برتر معرفی شوند.

دکتر فرهاد رهبر در پایان تاکید کرد: برای اینکه هدف را به دیگران نشان دهید باید شاخص‌گذاری حوزه پژوهش و فناوری را براساس شاخص‌های بومی انجام دهید تا بتوانیم راحت‌تر به هدف مورد نظر در داخل - که حل مسائل کشور است - دستیابی پیدا کنیم. اگر فقط همان شاخص‌هایی که امروز در صحنه بین‌الملل مطرح است را کپی کنید و به بومی‌گرایی توجه نداشته باشید، در واقع خود را درگیر مسابقه‌ای کرده‌اید که مجانی دارید در آن می‌دوید، در حالی که انتظار می‌رود قله‌ها هدف گرفته شوند و تیم‌ها از چند جبهه آماده شوند تا در قله به هم دست بدهند.

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان دولت برجام مجلس خبرگزاری شبستان آمریکا ماه مبارک رمضان حسن روحانی فلسطین رمضان فرهاد رهبر دفاع پایان نامه پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۰۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان

علیرضا منظری‌توکلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و مشارکت سه‌جانبه این دانشگاه با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی خبر داد و اظهار کرد:‌ این تفاهم‌نامه به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین برای ارتقا سطح همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی برای استمرار ارتباط سازمان‌یافته بین دانشگاه‌ها به‌منظور برطرف کردن نیاز‌های متقابل و تلاش در شناسایی استعداد‌های درخشان مراکز علمی است.

وی با اشاره به همکاری‌های طرفین توضیح داد: از دیرباز در زمینه‌های مختلف همکاری‌های خوبی وجود داشته؛ اما با این تفاهم‌نامه راه برای استفاده بهتر از ظرفیت‌های طرفین، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی، اشتراک منابع علمی و مراکز اطلاع‌رسانی، مشارکت در تهیه مقالات و پایان‌نامه‌ها و طرح‌های مشترک، تدوین و انتشار کتب، مجلات و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت مشترک هموار کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان هم‌افزایی علمی را هدف والای این تفاهم‌نامه عنوان کرد و گفت: انجام همایش‌های علمی و پژوهشی مشترک، بازدید‌های علمی متقابل و ایجاد شرایط برای فرصت‌های مطالعاتی و پژوهشی پسادکتری، برگزاری ژورنال کلاب و جلسات مشترک برای مبادله نتایج پژوهشی از مواد تفاهم‌نامه مذکور است.

منظری‌توکلی ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم‌نامه در راستای شعار سال و مشارکت مردم برای افزایش تولید کارگشا و مثمر ثمر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رتبه بندی داروخانه‌ها بر اساس شاخص شفافیت
  • اعلام همبستگی دانشگاهیان  دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اساتید و دانشجویان ِ آزادی خواه ِ حامی فلسطین
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران