Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای هیئات مذهبی خراسان‌رضوی از قدیمی‌ترین هیئات مذهبی فعال در مشهدمقدس و قدمت آنها نام برد. ۰۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۷ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سیدمهدی طباطبایی؛ رئیس شورای هیئات مذهبی خراسان رضوی، با حضور در تحریریه تسنیم خراسان رضوی در مورد برنامه‌های هیئات مذهبی، توضیحاتی را ارائه کرد که مشروح آن را در متن زیر می‌خوانید:

تسنیم: چه فعالیت‌هایی در بحث آموزشی برای فعالان هیئت‌های مذهبی خراسان رضوی انجام می‌شود؟

طباطبایی: امسال باید کارگاه‌های آموزشی در هیئات مذهبی از لحاظ کیفیت و کمیت نسبت به سال گذشته پیشرفت کنند و این کارگاه‌ها با کمک اداره‌ کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی همراه باشد، در این راستا، سایر دستگاه‌های فرهنگی نیز برای پیشرفت هیئات مذهبی تلاش کنند و در برنامه‌های این هیئات مشارکت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم: هیئات‌ مذهبی در خراسان رضوی چگونه تشکیل شده و یا به ثبت می‌رسند؟

طباطبایی: هیئات مذهبی در خراسان رضوی از سال‌های اخیر تاکنون ثبت شده‌اند و دارای پرونده فیزیکی هستند، البته با توجه به قانون مصوب شده جدید، هر هیئتی باید هر ساله امور خود را پیگیری کرده و به دلیل الزام ثبت هیئات در سامانه طوبی به تازگی و به تبع الزام صدور مجوز تاسیس آنها، باید هر ساله مجوز آنها تمدید شود.

تسنیم: دستگاه‌های فرهنگی در خراسان رضوی به چه میزان از فعالیت‌های هیئات مذهبی استان حمایت می‌کنند؟

طباطبایی: دستگاه‌های فرهنگی در استان در مقایسه با ظرفیت هیئات، به شورای هیئات مذهبی استان کم‌توجهی می‌کنند و تمامی امور توسط شورا مدیریت و اجرا می‌شود، یکی از وظایف اداره‌ کل تبلیغات اسلامی نیز نظارت، هدایت و حمایت به اندازه توان است، همچنین در صورت پرداخت ردیف بودجه تشکل‌های دینی تصویب شده در مجلس توسط دولت، شرایط از وضعیت کنونی بهتر می‌شود.

اعتقاد دارم هیئت‌های مذهبی ظرفیت بسیار بالایی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی دارند در حالی که تاکنون دستگاه‌های دولتی هیچ وقت در این حوزه موفق نبودند، در صورت واگذاری این بخش به عموم و سازمان‌های مردم‌نهاد، موفقیت چشمگیری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و موضوعاتی مانند اعتیاد و طلاق مشاهده می‌شود، بنابراین دستگاه‌های دولتی باید جای خود را به سایرین دهند.

تسنیم: سایر دستگاه‌ها به چه میزان در بصیرت‌افزایی هیئات مذهبی خراسان رضوی تاثیرگذارند؟

طباطبایی: سایر دستگاه‌ها می‌توانند تاثیر چشمگیری در بصیرت‌افزایی هیئات مذهبی خراسان رضوی داشته باشند، به طوری که در صورت تحقق این امر، شاهد جلوگیری از نفوذ بیگانگان به دین و ملت ایرانیان می‌شویم، در این راستا دستگاه‌های فرهنگی خراسان رضوی باید بصیرت‌افزایی را در قالب کارگاه‌های آموزشی به عموم تدریس کند.

تسنیم: از نظر فیزیکی هیئت‌های مذهبی باید در چه مکان‌هایی و با چه مشخصاتی تشکیل شوند؟

طباطبایی: به دلیل این که هیئات مذهبی یک مجموعه مردمی بوده و توسط آنها اداره می‌شود، باید پاتوق فعالیت‌های فرهنگی در حسینیه‌ها و مساجد برگزار شود، به گفته امام راحل، مسجد سنگر است و باید این سنگرها حفظ شود، هیئات مذهبی سیستم اداری نبوده بنابراین بهترین مکان برای هیئات مذهبی، مساجد و حسینیه‌ها است.

امام‌جمعه‌ها باید برای پیوند هیئت با مسجد برنامه‌ریزی کنند تا محل فعالیت هیئات از منازل و سایر مکان‌ها به مساجد و در کنار نمازگزاران باشد، به این شکل فرهنگ مسجد نیز تقویت می‌شود و عموم مردم، نمازگزاران و حاضران مساجد از هیئات مذهبی نیز بی‌بهره نمی‌مانند.

تسنیم: چه هیئاتی از سایر هیئات مذهبی خراسان رضوی قدیمی‌تر هستند؟

طباطبایی: هیئات مذهبی قدیمی بسیاری در مشهد مقدس و در استان وجود دارد که برخی از آنها به 100 سال می‌رسد، تاکنون حدود 400 هیئت مذهبی در استان، به عنوان هیئت مذهبی قدیمی شناخته شده و با توجه به فوت برخی از پیشکسوتان هیئات، پیروان و اطرافیان آنها این مسیر را ادامه داده و اجازه قطع این زنجیره را ندادند.

از قدیمی‌ترین هیئات مذهبی در مشهد مقدس می‌توان به حسینیه نایینی‌ها اشاره کرد، هیئت شهدا نیز یکی دیگر از قدیمی‌ترین هیئات مشهد بوده که هنوز در شب‌های پنجشنبه فعالیت دارند، تکیه کرمانی‌ها، هیئت نوغان و نظایر آن با عنوان قدیمی‌ترین هیئات مذهبی مشهد، هنوز فعالیت خود را ادامه می‌دهند. برخی از هیئات خراسان رضوی در شورای هیئات مذهبی استان ثبت‌نام نکرده‌اند البته تعداد این هیئات بسیار کم است.

انتهای پیام/‌ز/ش

R41347/P1011199/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۹۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی

مهدی توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد ظرفیت مهم توسعه و رونق اقتصادی در جنوب استان خراسان رضوی و شمال استان خراسان جنوبی را دارا است.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این فرودگاه بستری برای حمل‌ و نقل هوایی و جابجایی مسافر در ۱۵ شهر پیرامونی آن فراهم آمده است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اظهار کرد: با راه‌اندازی فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد که بعد از ۳۰ سال با پیگیری‌های مجدانه دولت سیزدهم به سرانجام رسید، زمان سفر به تهران به حدود یک ساعت کاهش یافت و آرزوی دیرینه مردم منطقه محقق شد.

وی بیان کرد: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد بعد از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد و فرودگاه شهدای سبزوار به‌ عنوان سومین فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در خراسان رضوی با ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان در خردادماه پارسال افتتاح و از مهرماه به بهره‌برداری رسید.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اذعان کرد: شرکت هواپیمایی وارش با برقراری پروازهای منظم هفتگی در مسیر تهران ـ گناباد ـ تهران طی ۴۰ پرواز بیش از ۳۹۰۰ نفر مسافر را تاکنون جابجا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری فرودگاه گناباد، ساکنین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی از جمله گناباد، بجستان، بردسکن، خلیل‏‌آباد، قائن، فردوس، خضری و دشت بیاض، سرایان، خواف و... در زمان کمتر از ۲ ساعت می‌توانند به فرودگاه دسترسی داشته باشند، همچنین این زمان برای ساکنان شهرستان کاشمر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری گناباد حدود ۷۵ دقیقه است.

توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در ۶ کیلومتری شمال این شهر و در حاشیه بزرگراه گناباد به تربت‌حیدریه احداث شده که دسترسی سریع و آسان و بدون بار ترافیکی یکی از مزیت‌های نسبی آن است.

وی افزود: از جمله امکانات در این فرودگاه برای مسافران، پارکینگ شبانه‌روزی و ساعتی، تاکسی درون‏‎ شهری و برون‏ شهری با قیمت مناسب، اتاق کودک -کافی شاپ و غرفه عرضه سوغاتی و صنایع دستی شهرستان است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد بیان کرد: افزایش تقاضای سفر هوایی و حمایت مردمی، شرط لازم جهت افزایش تعداد پروازها در هفته است که در صورت تحقق آن، با زیرساخت فعلی ظرفیت برقراری پروازها به‌صورت همه‌روزه در مسیرهای مختلف هوایی را دارد.

وی با بیان اینکه مسافران می‌توانند برای خرید بلیت از سایت‌‏های معتبر اقدام کنند، گفت: راه‌اندازی این فرودگاه بستر توسعه و رونق منطقه در زمینه‌های مختلف را افزایش داده است.

مرحله نخست بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی چهارم خردادماه سال گذشته با حضور رییس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. برای تکمیل و بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

فرودگاه شهدای گناباد دارای زمینی به وسعت ۲۵۰۰ هکتار و ۲۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر تا سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و اکنون به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و  سبزوار، در منطقه جنوب خراسان رضوی فعالیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • تشکیل ۳ پرونده جرایم انتخاباتی خراسان رضوی در دور اول
  • ثبت ۵۰۰ فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • ۸۲ مصدوم در تصادفات مشهد
  • تصادفات مشهد ۸۲ مصدوم بر جا گذاشت
  • هوای گرم در خراسان رضوی ماندگار است
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد «سالم» است
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • تصادفات در مشهد یک کشته و ۴۳ مصدوم بر جای گذاشت