Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@03:23:12 GMT

بیکاری یکی از دلایل وقوع جرم در جامعه است

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۸۳۸۷۴

خرداد: رییس سازمان زندان‌ها گفت: امروز مساله بیکاری یکی از دلایل وقوع جرم در جامعه است بطوری که هشتاد درصد زندانیان را افراد فقیر و نیازمند تشکیل می دهند.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در مراسم افتتاح کارخانه گلاب‌گیری و بسته بندی آب معدنی در شهر بردسیر کرمان گفت: پدیده جرم یکی از مهمترین معضلات جوامع است که قدمت دیرینه  دارد و در هر برهه‌ای راه‌های مختلفی برای مقابله با آن توسط بشر اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: یکی از شیوه های مهار جرم در جوامع بحث زندان است تا از انتقام کور و فردی جلوگیری شود و امنیت جوامع تامین شود.
رئیس سازمان زندان ها تصریح کرد: اگر چه حبس مجرمین و ناامن کنندگان جامعه یکی از راه های مقابله با پدیده جرم است اما به طبع خود مشکلاتی را برای زندانی و خانواده او نیز فراهم می نماید.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضائیه اظهار داشت: زندانی با ورود به زندان نقش های خود در جامعه و خانواده از جمله نقش همسری، پدری و … را از دست می دهد. از دست دادن نقش ها برای یک فرد، زمینه را برای بروز جرم فراهم می نماید بنابراین بحث مجازات های جایگزین برای کاهش آسیب های زندان مطرح شده است.
این مقام ارشد قضایی ادامه داد: تلاش می کنیم تا جمعیت کیفری را کاهش دهیم که این مهم دغدغه مسئولین عالی نظام از جمله مقام معظم رهبری می باشد.
وی در ادامه گفت: در کنار زندانیان، مساله خانواده آنان است که هیچ نقشی در  وقوع جرم ندارند.
جهانگیر افزود: این ها کسانی هستند که در جامعه دچار بحران می شوند از جمله در حوزه تحصیل فرزندان و نحوه برخورد جامعه با آنان که متاسفانه به تدریج در بعضی از خانواده ها زمینه بزهکاری را فراهم می نماید.
وی گفت: یکی از مسئولیت های ما برای جلوگیری از توسعه چرخه جرم حمایت از این خانواده ها است.
رئیس سازمان زندان ها بیان داشت: اگر در همسایگی ما کسی از خانواده زندانیان وجود دارد باید از آنان حمایت کنیم چرا که این حمایت کمک به توسعه امنیت اجتماعی است.
جهانگیر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال ۸۸ با پیگیری های سازمان زندان ها، روز پنجم خرداد به عنوان روز ملی نسیم مهر نامگذاری شد.
وی بیان داشت: برای گرامیداشت این روز باید موضوع حمایت از خانواده زندانیان را به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه کنیم تا این خانواده ها آسیب های مضاعف پیدا نکنند.
جهانگیر گفت: در طول تاریخ گرانبهای انقلاب اسلامی هر جا که مردم در صحنه حضور داشتند حماسه آفریدند. حضور مردم می تواند گره های بزرگ را باز کند.
وی ادامه داد: با کمک به خانواده زندانیان نشاط معنوی در افراد جامعه زیاد می شود و در نهایت آثار آن را در زندگی می بینیم.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه ادامه داد: خداوند خیر مطلق است و هر قدمی که به سوی او بر می داریم خداگونه تر می شویم و ماه رمضان فرصت مغتنمی برای این کار است.
وی تصریح کرد: کمک ها صرفاً مادی نیست بلکه با حمایت های معنوی نیز می توانیم در کاهش آلام نیازمندان جامعه مشارکت کنیم.
جهانگیر ادامه داد: امروز مساله بیکاری یکی از دلایل وقوع جرم در جامعه است بطوری که می بینیم هشتاد درصد زندانیان افراد فقیر و نیازمند و اغلب بیکار هستند.
وی افزود: وقتی خانواده ای با وجود سرپرست دچار مشکلات زیاد است با ورود سرپرست به زندان این مشکلات برای آنان دو چندان می شود.
جهانگیر اظهار داشت: میانگین زندانیان متاهل در استان کرمان هفتاد درصد است و اولین جرم استان مواد مخدر است که بخش زیادی از زندانیان را به خود اختصاص داده است.
وی بیان داشت: شش درصد زندانیان استان را زنان تشکیل می دهند که نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
رئیس سازمان زندان ها ادامه داد:ورود یک زن به زندان آسیب های بیشتری را متوجه خانواده و در نهایت جامعه می کند.
جهانگیر در پایان از تمامی خیرین که در حمایت از خانواده های زندانیان تلاش می کنند تقدیر نمود.
گفتنی است در این مراسم جمعی از مقامات ارشد استانی و شهرستان بردسیر کرمان حضور داشتند.
در پایان این مراسم از تعدادی از نیکوکاران و خیرین قدردانی بعمل آمد.
انتهای پیام برچسب ها: سازمان زندان‌ ها ، جرم ، جامعه

منبع: خرداد

کلیدواژه: سازمان زندان ها جرم جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۳۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش مهمترین عامل کاهش داوطلبان پسر در کنکور امسال به میزان ۳۴، را انگیزشی عنوان کرد و گفت: جوانان به خصوص پسران به دنبال آینده ای روشن به ویژه در حوزه مسایل معشیتی هستند و وقتی افرادی را در اطراف خود می بینند که از رشته تحصیلی شان بهره‌‌وری مناسبی ندارند از آنها الگو می‌گیرند، به عنوان مثال اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته فنی باشد اما در حرفه ای غیرمرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول باشد، جوانان از او الگو گرفته و ترجیح می‌دهند به جای ادامه تحصیل در بازار کار مشغول حرفه‌ای شوند.

وی با اشاره به ورود پسران به دانشگاه‌های غیردولتی آن هم با ثبت نام بدون حضور در کنکور، ادامه داد: آسان بودن تحصیل در دانشگاه‌های غیردولتی بدون کنکور و کسب مدرک تحصیلی با ارزش یکسان نسبت به دانشگاه‌های دولتی شاید علت دیگری برای کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور باشد.

به گفته این کارشناس،  تحصیل در خارج از کشور به دلیل سهولت علتی شده تا بیشتر خانواده‌ها ترجیح دهند پسران خود را برای تحصیل و اقامت به کشورهای خارجی بفرستند.

اسدی افزود: از سوی دیگر، دختران در گذشته در سنین کمتر ازدواج می‌کردند و ممکن بود از دبیرستان بازمانند، اما اکنون اینگونه نیست و این موضوع باعث شده حجم عظیمی از دختران به سمت کنکور آمده، سهمی از صندلی‌های دانشگاه‌ها را بگیرند، از این رو پسران انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نداشته باشند. 

وی در خصوص آسیب‌های احتمالی کاهش تحصیل پسران در جامعه بیان کرد: بی‌تردید آن گروه از تحصیل کردگانی که تحصیلات خوبی دارند بهتر می‌اندیشند و بهتر زندگی می‌کنند، همچنین، کمتر در برابر آسیب‌ها قرار می‌گیرند، اما به طور کلی این موضوع آسیب جدی به جامعه وارد نمی‌کند، زیرا جامعه نیاز دارد پسران به سمت حوزه کار بروند.

اسدی یادآور شد: البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که اگر پسران با هوش بالا و استعداد نتوانند ادامه تحصیل دهند ممکن است وارد شبکه‌های بزهکاری شوند و از هوش خود در این عرصه استفاده کنند، یا ممکن است دچار سرخوردگی شده یا از خشونت استفاده کنند، همچنین این موضوع ممکن است سن ازدواج افزایش پیدا می‌کند. 

این کارشناس آموزش و پرورش اضافه کرد: دانش آموز مستعد اگر در رشته‌های خوب و پرمخاطب نتواند تحصیل کند، بدنه علمی ما دچار آسیب می‌شود، به عنوان مثال در گذشته شاهد بودیم که دانش آموزان باهوش و استعداد بالا در رشته‌های علوم انسانی تحصیل نکردند و متاسفانه افراد ضعیف مدیر یا وکیل شدند و این موضوع مشکلات مختلفی را ایجاد کرده است.

گفت‌و‌گو از: مهدیه قمری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استان ۲ میلیون نفری هرمزگان فقط ۱۵۶ زندانی دارد
  • کمک انجمن حمایت از زندانیان اصفهان به خانواده ۱۸۰۰ زندانی
  • اشتغال زندانیان از مهم‌ترین کارهای امنیت‌ساز است
  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال