Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:27:31 GMT

8 نشانه اختلال وسواس فکری عملی

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۸۴۶۷۶

8 نشانه اختلال وسواس فکری عملی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اختلال وسواس فکری عملی نشانه هایی آشکار دارد که از وجود این بیماری روانی در فرد خبر می دهند. در ادامه به ۸ مورد از برجسته ترین نشانه های این اختلال می پردازیم.

۱- دست هایتان را مداوم می شویید

اغلب ما از لمس کردن دستگیره ی دستشویی های عمومی یا میله های قطارهای مترو به دلیل آلودگی زیادشان منزجر می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر دچار اختلال وسواس فکری عملی باشید، اتفاقی که بعد از لمس کردن چنین وسایلی برایتان می افتد فراتر از احساس انزجار است و ممکن است با خود فکر کنید: «میله ی قطار پر از میکروب است. اگر این میکروب ها روی پوستم قرار بگیرند یا وارد بدنم بشوند ممکن است مریض بشوم. من سه تا بچه دارم و نباید مریض بشوم. اگر نتوانم سر کار بروم چه؟ اگر آنقدر مریض شوم که بمیرم چه؟ بچه هایم چه می شوند؟» همه ی این افکار ناخواسته و تصورات آزار دهنده ذهن شما را پر می کنند و این به معنی آن است که شما دچار وسواس هستید. وسواس ها اغلب زمینه هایی دارند و حالت ذکر شده ریشه در ترسی نامعقول از آلودگی و عموما میکروب ها دارد. برای آنکه نگرانی خود را رفع کنید، دست هایتان را می شویید اما نه یک یا دو بار بلکه ده ها بار. ممکن است کار شستن دست ها به قدری انجام شود که به موقع سر کارتان نرسید یا باعث جدل هایی با خانواده تان شود. این رفتار وسواسی نشان دهنده ی وجود یک اختلال است چون برای خنثی کردن یک وسواس و به شکل افراطی انجام می شود، در زندگی روزمره اخلال ایجاد می کند و اگرچه کمکی به شما نمی کند اما آن را انجام می دهید.

۲- مجبور هستید خانه ی خود را تمیز کنید

نه به خاطر آنکه مهمان فضول و بی ملاحظه ای دارید که از شما ایراد می گیرد یا بچه هایتان خانه را کثیف کرده اند و یا حتی مدت زیادی است که فرصت نکرده اید خانه را تمیز کنید. اگر دچار اختلال وسواس فکری عملی باشید، احساس می کنید که چاره ای جز تمیز کردن خانه ی خود ندارید چون اگر این کار را انجام ندهید باکتری سالمونلا وارد بدن یکی از اعضای خانه می شود و این مسأله تقصیر شما است. نظافت خانه هم مانند شست و شوی دست ها وقتی ناشی از ترس نامعقولی باشد که وقت را هدر می دهد و باعث اضطراب می شود، تبدیل به یک اختلال می شود. شما نباید مجبور باشید تمام روز را صرف نظافت خانه کنید. کار گردگیری و جارو کردن خانه را می توانید در یک یا دو ساعت انجام دهید اما شما برای این کار وسواس به خرج می دهید چون نگران هستید خانواده تان بیمار شوند و اینکه آیا به اندازه ی کافی نظافت کرده اید یا خیر.

۳- بارها و بارها قفل بودن در را چک می کنید

این حالت یکی از شناخته شده ترین نشانه های وسواس های ناشی از این اختلال است، مثل چک کردن مکرر بسته بودن پنجره ها، خاموش بودن گاز و وصل نبودن دو شاخه ی وسایل برقی، تا مطمئن شوید مقصر وقوع دزدی، آتش سوزی یا هر اتفاق بد مشابه دیگری نخواهید بود. این رفتار احتمالا ریشه در ترس از صدمه زدن به دیگران به دلیل کم توجهی دارد. برای مثال، تصور کنید در حین رانندگی با چیزی برخورد می کنید و با خود فکر می کنید شاید با کسی تصادف کرده اید. فردی که دچار اختلال وسواس فکری عملی است قبل از ادامه دادن مسیرش ۱۰ یا ۱۵ بار چک می کند تا مطمئن شود با کسی تصادف نکرده است.

۴- کمال گرا هستید

اینکه استانداردهای بالایی برای خودمان داشته باشیم و یا مایل باشیم کارها را به شیوه ی مشخصی انجام دهیم ایرادی ندارد چون بعضی افراد تنها کمی دقیق تر از بقیه ی مردم هستند. با این حال، کمال گرایی از نوع اختلال وسواس فکری عملی، تبدیل به نمونه ی اغراق شده ی این خصوصیت می شود. برای مثال، پرسشنامه ای را پر می کنید اما از جمله بندی ها و کلماتی که استفاده کرده اید راضی نیستید. آن را خط می زنید و دوباره می نویسید. اما باز هم ناراضی هستید. پس دوباره و چندباره این کار را تکرار می کنید ولی کماکان احساس رضایت نمی کنید. در حقیقت تا زمانی که نتیجه ی کار با استانداردهایتان مطابقت پیدا نکند، نمی توانید دست از تکرار آن بکشید.

۵- نیازمند تأیید مکرر دیگران هستید

داشتن وسواس برای پرسیدن مداوم نظر دیگران ریشه در نداشتن اعتماد به خود و ترس از مرتکب شدن اشتباهی دارد که عواقب وحشتناکی داشته باشد. این نشانه فراتر از یک نظرخواهی ساده از یک دوست یا زمانی است که از همکار خود می خواهید نگاهی به گزارش کارتان بیندازد. در این حالت پیش از آنکه قدم بعدی تان را بردارید، به طور مداوم به دنبال بازخورد دیگران هستید، سوال یکسانی را تکرار می کنید و به دنبال تأیید مکرر دیگران هستید که آیا چیزی درست انجام شده یا خیر.

۶- افکار خشن و ناخواسته ای به ذهن تان خطور می کند

و تصور می کنید این افکار معنی خاصی دارند. این همان نکته ای که به تشخیص افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی از دیگران کمک می کند. تصور کنید در حال رانندگی هستید که متوجه ماشینی می شوید که از رو به رو می آید و این فکر از ذهن تان می گذرد که به ماشین رو به رویی بزنید. اغلب مردم ممکن است با خود بگویند: «عجب فکر مسخره ای!» و به مسیر خود ادامه دهند. اما در مورد کسی که مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی است، همان فکر گذرا سرآغاز نگرانی های زیادی خواهد بود و مثلا با خود می گوید: «چرا این فکر را کردم؟ یعنی مشکلی دارم؟ من میل به خودکشی دارم؟ می توانم خودم را کنترل کنم؟» در آن لحظه و چندین روز نگران این مسأله خواهید بود. به علاوه، ممکن است این افکار ناخواسته در مورد مسائل جنسی یا حتی موضوعات مذهبی باشد و باعث به وجود آمدن وسواس های مختلفی شود، مثل تکرار یک دعا دقیقا به شکلی خاص برای از بین بردن افکار کفرآمیز، دوری از موقعیت هایی که باعث به وجود آمدن این افکار می شوند و نیاز به تأیید مکرر دیگران.

۷- هر کاری را به شکل مجموعه ای چهارتایی انجام می دهید

قبل از سوار شدن به ماشین تان چهار بار در آن را باز و بسته می کنید، قبل از خواب فرم بالش تان را با چهار بار ضربه زدن تنظیم می کنید یا حتما باید چهار عدد از یک جنس را در سوپر مارکت خریداری کنید. البته این عدد می تواند هر چیز دیگری باشد، اما به همین ترتیب انجام می شود و کارهایتان را بر اساس همان عدد انجام می دهید که برایتان حکم «درست» انجام شدن کارها را دارد. عمل نکردن به این الگو احساس بدی به شما می دهد یا تصور می کنید در اینصورت اتفاق بدی خواهد افتاد. بعضی از افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی تصور می کنند که باید همه چیز را بشمارند (مثل تعداد قدم هایی که بر می دارند یا تعداد کاشی های زمین) بدون آنکه به بی اهمیت بودن این کار فکر کنند.

۸- مواد غذایی داخل کابینت های آشپزخانه چیدمان دقیقی دارند

مواد غذایی داخل کابینت ها را بر اساس رنگ یا نوع آن ها می چینید و همگی در یک جهت قرار دارند. اگرچه این حالت کمتر از دیگر نشانه های اختلال وسواس فکری عملی شایع است، اما در اثر نیاز به نظم یا تقارن به وجود می آید. احتمالا تمرکز خود را صرف شیوه ی آویزان کردن لباس ها در کمد، متقارن کردن بند کفش ها و مرتب کردن وسایل میز کار قبل از ترک میز برای خوردن ناهار یا رفتن به یک جلسه می کنید. اگر همه چیز کاملا درست نباشد، عصبی می شوید و ذهن تان را مشغول می کند.

منبع: روزیاتو
انتهای پیام/

نشانه‌های اختلال وسواس فکری عملی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد

وزیر امور خارجه با بیان اینکه چگونگی و کیفیت نقش آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد، قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری را ابزار مهمی در توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین امیرعبداللهیان امروز_ شنبه پانزدهم اردیبهشت_در سخنرانی خود در پانزدهمین نشست سران اسلامی تحت عنوان ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار در بانجول پایتخت گامبیا، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشورهای اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید کرد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصایب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد. بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف است. از دولت‌ها و کشورهای مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام کردند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد. تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشورهای جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استانداردهای دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

امیرعبداللهیان در ادامه خطاب به حاضران جلسه گفت: افکار عمومی جهان و به ویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیروهای نظامی و تجهیزات آنها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

وزیر امور خارجه یادآور شد: جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشورهای اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است. با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند.

وی تاکید کرد: میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشورهای اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیارها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است. در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده‌اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشورهای اسلامی موجود است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار؛

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان بکار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشورهای اسلامی در بستر توافقات و سازوکارهای هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشورها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

امیرعبداللهیان در پایان تاکید کرد: حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نامید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییرناپذیر است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان است. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ماست. بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی اعلام می‌کنم.

کد خبر 750561

دیگر خبرها

  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • اسرائیل: در پاسخ به تصمیم ترکیه اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده‌ایم
  • اختلال در جمع آوری آبگرفتگی ها در اهواز به علت قطع برق
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • نشانه های انسان با کرامت و کریم چیست؟
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است