Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@13:29:35 GMT

ایجاد معامله مشترک با چین، روسیه و اروپا

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۹۲۷۹۹

ایجاد معامله مشترک با چین، روسیه و اروپا

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مرکزی برای ایجاد هماهنگی در برابر تحریم نداریم،گفت:دانش فنی برای ایجاد این مرکز وجود داردو می‌توانیم ساختاری برای معامله مشترک باچین،روسیه واروپا ایجاد کنیم.

به گزارش مشرق،​ مجید شاکری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تاکید بر اینکه اروپایی ها به تنهایی نمی توانند برجام را ادامه دهند، گفت: میزان مبادلات بانکی پس از برجام تفاوت چندانی با قبل از آن نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ایران تحریم شده ترین کشور در طول تاریخ است اما عملاً مرکزی برای هماهنگی در برابر این تحریم ها نداریم در حالی که دانش فنی برای ایجاد این مرکز وجود دارد. 

وی تصریح کرد: صرف نظر از تعامل صرف با اروپا می توانیم ساختاری را برای معاملات مشترک با چین، روسیه و اروپا ایجاد کرد. 

شاکری افزود: جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته تحریم های مختلفی را تجربه کرده و این مزیتی برای عبور از تحریم های جدید است. 

وی گفت: باید در مذاکرات با اروپایی ها ما پیشنهاداتمان را ارائه کنیم و تضمین هایی را از آنان بگیریم که بدون اجازه از آمریکا محقق شود. 

شاکری افزود: تعداد زیادی طرح های مبتنی بر ریال در کشور وجود دارد که با استفاده از مفهوم هدایت و اعتبار می توان آنها را مدیریت کرد.

نیازمند بسیج ملی در عرصه اقتصاد هستیم

علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این برنامه  با بیان اینکه برای عبور از تحریم های جدید نیازمند اعلام بسیج ملی اقتصادی در کشور هستیم، اظهار کرد:  ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور نیازی به تجارت خارجی ندارد و منتظر ماندن در آن برای حصول مذاکرات با اروپایی ها درست نیست. 

وی گفت: نباید به اقدامات مبتنی بر توافق اروپایی معطل بمانیم بلکه باید به فکر رونق تجارتمان با شرق باشیم. 

آقامحمدی افزود: چه با اروپایی ها به توافق برسیم و چه نرسیم باید جهت تولیدمان را تغییر دهیم. 

وی گفت: علاوه بر واگذاری امور به بخش خصوصی باید شرکت ها و طرف هایی را که همراه با ملت نیستند کنار گذاشته شوند. 

آقامحمدی تصریح کرد: عبور از این مرحله برای اقتصاد ایران کار مشکلی نیست ولی لازمه اش آن است که نگاهمان را تغییر دهیم. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جنگ کنونی جنگ نامنظم پارتیزانی اقتصادی است ضمن اینکه تحریم های جدید با گذشته متفاوت است و برای مقابله با آن نیاز به اتاق فکر مشترک داریم.

وی تصریح کرد: حتماً در این مرحله باید بخش خصوصی به کار گرفته شود و آنها مأموریت محور عمل کنند. 

آقامحمدی گفت: اگر بتوانیم از تحریم های آمریکا علیه کشورمان استفاده کنیم اقتصادمان را سامان خواهیم داد.

وی با اشاره به قابلیت های زنجیره ای مختلف تولید پوشاک، مبل، طلا و جواهرات، محصولات ارگانیک، دارو و میکروالکترونیک افزود: باید تلاش کنیم تا تولید این محصولات به صرفه شود و برای افزایش تولید قوانین مان را به نفع تولیدکنندگان اصلاح کنیم.

آقامحمدی گفت: دولت باید روی موارد کلیدی هدفگذاری شده در اقتصاد تمرکز کند. 

امکان رسیدن به توافق با اروپا صفر است

حجت اللّه عبدالملکی کارشناس اقتصادی هم در این برنامه گفت: اتحادیه اروپا اعلام کرد تضمین سیاسی به ایران نمی تواند بدهد و تنها به منافعش فکر می کند. 

وی افزود: امکان رسیدن به توافق مناسب با اروپا نزدیک به صفر است. 

عبدالملکی گفت: در قضیه برجام اقتصاد کشور دستکم پنج سال معطل ماند و نباید با مذاکرات جدید با اروپا اتفاقات گذشته برای اقتصادمان تکرار شود. 

وی افزود: با وجود تحریم های گسترده در سالیان متمادی حتی یک واحد اقتصاد تحریم در دانشگاه های کشور تدریس نمی شود. 

عبدالملکی گفت: بیش از نیمی از اقتصاد کشور هیچ ربطی به مبادلات خارجی ندارد و مابقی هم به خوبی با ۱۵ کشور همسایه مان قابل انجام است. 

وی افزود: برای عبور از این مرحله و اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی باید از ۱۰ میلیون جوان تحصیلکرده و یک میلیون نخبه مان استفاده کنیم. 

عبدالملکی گفت: حوزه تولیدات دانش بنیان تحلیل پذیر نیست و می توان روی آنها تمرکز کرد زیرا سه و نیم برابر مجموعه تولید ناخالص ملی کشور ظرفیت اقتصاد دانش بنیانمان است. 

وی افزود: مشکل اصلی در کشور در مسیر تحقق واقعی اقتصاد مقاومتی، بخشی از یک جریان سیاسی است که تفکرشان ارتباط و وابستگی به اقتصاد غرب است در حالی که این تصور درست نیست.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی 2018 روسیه خروج آمریکا از برجام حمایت از کالای ایرانی اتحادیه اروپا اروپا ایران برجام تحریم ایران تحریم ها چین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۲۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، اين نشست با حضور مهرداد بذرپاش ، وزير راه و شهرسازي کشورمان و رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات، برگزار شد.

وزير راه و شهرسازي گفت: بعد از 10 سال کمیسیون مشترک دو کشور را برگزار ميکنیم که فرصتی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است. امارات به عنوان دومین کشور شریک ایران، اهميت استراتژیک زيادي براي ما دارد.

بذرپاش ا اشاره به حضور ایران و امارات در مسیر کریدور شمال و جنوب گفت: دسترسی به بازارهای شمال و جنوب میتواند باعث بوجود آمدن فرصت بای دو کشور باشد.

رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در ادامه افزود: توانمندی های فناوری نو و دانش بنیان میتواند فرصت برای توسعه روابط بر پايه نکنولوژی را فراهم کند. تشریفات گمرکی و حمل و نقل از مشکلات تجاری دو کشور بوده که لازم است این موضوع را برای گسترش روابط تجاری حل و فصل کنیم.

بذرپاش درباره مراودات بندري دو کشور گفت: در حال حاضر حمل و نقل از بندر شهید بهشتی و گمرک بازرگان در حال اجراست. تسهیل برای خروخ در ترانزیت کالا در حوزه جاده ای و ریلی بايستي گسترش یابد.

وزير راه و شهرسازي در پايان بر حل مشکل بانکی و مالی براي تسهيل روابط تجاري دوجانبه تاکييد کرد.

وزیر اقتصاد امارات در اين نشست گفت: برگزاري جلسه امروز نشان از توسعه و گسترش روابط اقتصادی دو کشور است. امارات بعد از چین، بيشترين ميزان روابط تجاری با ايران را دارد. ازرزش تجارت به ۲۷ میلیارد دلار رسیده و بسياري از شرکتهای ایرانی در امارات تشکیل شده است.این کمیسیون مي تواند بازار دو کشور برای همديگر فراهم آورد.

المری افزود: ايجاد فرصت هاي زیادی برای حمل و نقل و همکاري هاي بانکی ، از دستاوردهاي اين کمسيون هاست.

وزیر اقتصاد امارات با اشاره به عملکرد دولت امارات در زمينه سرمایه گذاری گفت: تصویب قانون تشکیل شرکتهای خارجی و تشویق در زمینه حمایت از شرکت‌هایی که در زمینه انرژی نو فعالیت میکنند با استفاده از زیر ساختهاي اين کشور، فرصت خوبی برای تجارت با امارات ايجاد کرده است.

وزیر اقتصاد امارات در پايان از فعالان بخش خصوصی ایران براي حضور در بازار امارت دعوت کرد.

 

دیگر خبرها

  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود