Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمد نفریه شامگاه یکشنبه در شیرخوارگاه شهید ثمین تاب بهزیستی استان زنجان درجمع خبرنگاران افزود: 26هزار کودک بد سرپرست و بی سرپرست در سراسر کشور زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد 9 هزار و 800 نفر در 640 مرکز بهزیستی و مابقی در خانواده ها بصورت فرزند خواندگی، خانواده های جایگزین و امین موقت تحت پوشش قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: نسبت کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در سال های گذشته روند افزایشی داشته که پنج سال گذشته این رقم در مراکز تحت پوشش یک درصد رشد داشته است.
نفریه اظهار داشت : از مجموع 640 مرکز به جز 40 واحد آن که دولتی محسوب می شوند مابقی آن توسط نهاد و خیریه ها اداره می شوند و ماهانه مبلغی به خیریه ها برای نگهداری کودکان پرداخت می شود.
نفریه خاطرنشان کرد: این سازمان تلاش دارد کودکان را به دامان خانواده ها بسپارد و بر این اساس سالانه یکهزار و 600 کودک به فرزند خواندگی، امین موقت به اصطلاح خانواده های جایگزین معرفی می شوند.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: امیدواریم با این کار کودکان بیشتری در دامان خانواده ها باشند تا در مراکز تحت پوشش پرورش یابند و کودکان باقی مانده نیز در مراکز زیر پوشش بهزیستی و در رده های سنی سه تا 6 ساله، 6 تا 12 ، 12 تا 18 سال را شامل می شود.
نفریه افزود: هم اکنون به ازای هر کودک قابل واگذاری حدود 7.5 خانواده در نوبت هستند، که این آمار در استانها از 5 تا 15 خانواده متقاضی متغیر است.
وی اظهارداشت : این سازمان تلاش دارد روند فرزندخواندگی را در کشور را تسهیل کند که قانون قبلی دراین بخش به سال 53 اختصاص داشت که پس از پیگیری لازم در سال 83 ، لایحه مشترک بین بهزیستی و قوه قضائیه تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
نفریه بیان کرد: این قانون در سال 92 با 37 ماده و 17 تبصره تصویب شد و بسیاری از مشکلات در امر فرزند خواندگی را برطرف کرد، هم اکنون با اجرای این قانون متقاضیان فرزندخواندگی بیشتر شده در حالی که پیش از این روند، به خانواده هایی که فرزند نداشتند این قانون اجرا می شد که هم اکنون زنان مجرد بالای 30 سال و والدین دارای فرزند نیز مشمول این قانون می شوند.
وی افزود: ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می توانند متقاضی فرزندخواندگی باشند که در بسیاری از موارد قانون قبلی از قبیل بیمه، پشتوانه های مالی و مستمری کودکان مسکوت مانده بود که در این قانون جدید این مسائل تعیین تکلیف شده است.
نفریه اضافه کرد : از سال 92 تاکنون 50 درصد میزان فرزندخواندگی در کشور افزایش یافته و بهزیستی تلاش دارد مراکز تحت پوشش را به مراکز کوچک تبدیل کند.
وی خاطر نشان کرد: قانون جدید راهگشا بوده در حالی که در قانون قدیم فقط کودکان بی سرپرست به فرد متقاضی قابل واگذاری بودند که در قانون جدید کودکان بد سرپرست نیز می تواند واگذار شوند.
نفریه، مهمترین علت های واگذاری کودکان در مراکز تحت پوشش بهزیستی را اعتیاد والدین، طلاق، بد سرپرستی، خشونیت علیه کودکان و حوادث ذکر کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پوشش بهزیستی سازمان بهزیستی ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره خدماتی که از سوی این سازمان به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو ارائه می‌شود، توضیحاتی داد.

به گزارش ایلنا، نرجس‌خاتون اسعدی خلیلی، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد خانواده دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی است، گفت: «دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقاء سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.»

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن