Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکترمحمد اسپهبدی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : به طورمیانگین هرکودک 3 تا 6 سال مازنی حدود 6 دندان پوسیده یا کشیده دردهان دارد.
وی اضافه کرد : این درحالیست که این میانگین درسطح ملی در بین کودکان این سنین حدود 3 دندان و برخی از استان ها چون سیستان و بلوچستان نیز یک دندان است.
وی دلیل آمار بالای دندان پوسیده در دهان کودکان مازنی را مصرف بالای شیرینی ، شکلات و مواد غذایی کربوهیدرات ( مواد قندی- نشاسته ) دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** طرح فلوراید تراپی
این دندانپزشک مازنی اجرای طرح فلوراید تراپی را مهمترین برنامه دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان صفر تا 14 سال بیان کرد.
اسپهبدی گفت : تمام کودکان تا 14 سال سن در قالب طرح دانش آموزی از خدمات پایه دندانپزشکی رایگان در مراکز درمانی مجهز برخوردار می شوند.
به گفته وی هزینه پرکردن سطحی دندان این دانش آموزان در مراکز درمانی دارای کلنیک دندانپزشکی با 80 درصد تخفیف انجام می شود.
وی اضافه کرد : در استان مازندران 114 مرکز درمانی در سطح روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفرجمعیت کلنیک دندانپزشکی برای پذیرش وجود دارد.
این مسوول دهان و دندان معاونت بهداشتی مازندران شایعه نامرغوب بودن تجهیزات و یا ماده فلوراید مورد استفاده در طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزی را رد کرد و گفت که دانشگاه علوم پزشکی استان با کیفیت ترین مواد موجود در بازاررا برای این طرح ها استفاده می کند.
وی طرح وارنیش فلوراید ( لاک زدن ) را از دیگر طرح ها برای کاهش پوسیدگی دندان در کودکان اعلام کرد که در قالب طرح تحول نظام سلامت به دانش آموزان ارایه می شود.
فلورایدتراپی چیست ؟
این ماده به کاهش پوسیدگی های دندان کمک می کند و هیچ گونه عوارض جانبی خطرناکی برای سلامتی کلی فرد ایجاد نمی کند.
تاکنون هیچ تحقیقی مضر بودن افزودن فلوراید به آب را تایید نکرده است. با این وجود، برخی افراد مخالف این کار هستند.
وارنیش فلوراید چیست؟
معنای لغوی وارنیش، لاک و لاک‌ زدن است واستفاده از این ماده می تواند میزان پوسیدگی را در دندان‌های شیری تا حدود 30 درصد و در دندان‌های دائمی تا حدود 40 درصد کاهش دهد.
طرح فلوراید و وارنیش فلوراید از سال 94 در بین دانش آموزان 6 تا 14 سال و کودکان زیر 6 سال در مازندران اجرا شد.
گفته می شود حداقل هر دانش آموز مازنی در این مقطع سنی یکبار از فلوراید تراپی و یا وارنیش استفاده کرد.
6982/1899
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 پوسیدگی دندان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان مواد غذایی تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند

به گزارش خبرآنلاین از اطلاعات آنلاین، دکتر خالد قاسم متخصص دندانپزشکی و عضو موسسه ارتودنسی ایمپرس لندن (Impress) اعتقاد دارد مصرف تنقلات یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان در بین کودکان و بزرگسالان است. موارد زیر که برای بزرگسالان به عادت تبدیل شده برای سلامت دندان مضر هستند.

چای
چای و قهوه علاوه بر ایجاد لکه روی دندان‌ها باعث فرسایش مینای دندان می‌شوند. وقتی چای با اسانس‌های طعم دهنده نیز همراه باشد این فرسایش بیشتر خواهد شد. بهتر است در هر بار استفاده از چای دندان خود را مسواک بزنید.

شیر جو
شیر جو در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به ویژه برای گیاهخواران یا کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند این شیر توصیه می‌شود. اگرچه شیر جو دوسر ممکن است به طور فعال به دندان‌های شما آسیب نرساند، اما در مقایسه با همتای لبنی خود ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تاثیر داشته باشد.

کیک
پلاک چسبنده روی دندان‌های شما از قند موجود در کیک تغذیه می‌کند و اسیدی ایجاد می‌کند که در نهایت باعث پوسیدگی می‌شود.

میوه‌های خشک
میوه خشک ممکن است برای کسانی که سعی می‌کنند غذاهای سلامی در میان وعده‌ها استفاده کنند، ایده معقولی باشد، ولی در واقع مملو از شکر است. میوه‌های خشک معمولاً برای حفظ تازگی با شکر اشباع می‌شوند و بهتر است به جای این میوه‌های خشک از میوه‌های تازه استفاده کنید.

موز
اگرچه موز حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های متعددی است، اما گلوکز، فروکتوز و ساکارز بالایی دارد. ساکارز، گلوکز و فروکتوز انواع قندهایی هستند که عمدتا در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند. در مقادیر کم موز به نظر می‌رسد مفید باشد، ولی باقیمانده‌های آن در دهان موجب تجریه سریع به قند می‌شود و برای سلامت دندان‌ها مضر است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902681

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند
  • طرح خاص شالیکار مازنی برای بازی پرسپولیس
  • مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • تساوی و شکست حاصل کار مازنی‌ها در لیگ دسته دوم فوتسال