Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - مديرکل گمرکات کردستان گفت: امسال (فروردين تا پايان ارديبهشت) در مجموع 373 هزار تُن کالا به ارزش 198 ميليون دلار از گمرک هاي اين استان به خارج از کشور صادر شده است.

بختيار رحماني پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين ميزان صادرات کالا نسبت به مدت مشابه در سال 96 به لحاظ ارزي 52 و از نظر وزني 86 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه سال گذشته در همين مدت 201 هزار تُن کالا به ارزش 130 ميليون دلار از گمرک هاي کردستان صادر شده بود، افزود: پيش بيني مي شود ارزش صادرات کالا از مرزهاي استان تا پايان امسال به رقمي حدود يک ميليارد دلار برسد.
رحماني پور ضمن تاکيد بر اينکه صادرات بيش از 85 درصد کالا از مرز باشماق مريوان انجام مي شود، يادآور شد: طي 2 ماه گذشته، اين گمرک به لحاظ وزني رتبه 11 و از نظر ارزش کالاهاي صادراتي رتبه 15 را در بين 105 گمرک کشور کسب کرد.
وي بيشترين صادرات انجام شده از گمرکات استان را در 2 ماه اخير مربوط به محصولات کشاورزي دانست و تاکيد کرد: در اين مدت، اين محصولات 70 درصد وزن و 55 درصد ارزش کل صادرات را تشکيل داده است.
مديرکل گمرکات کردستان گفت: مهمترين اقلام صادراتي از مرزهاي استان در اين مدت، سبزي و نباتات، ميوه، دام زنده(گوساله نر پرواري)، مصنوعات پلاستيک و مصالح ساختماني بود.
** امسال واردات روند کاهشي داشت
رحماني پور از روند کاهش واردات از گمرکات استان در 2 ماه گذشته از سال 97 خبر داد و افزود: در اين مدت، سه تُن کالا به ارزش هفت ميليون ريال از طريق مرز باشماق وارد کشور شد.
وي با بيان اينکه سال گذشته در همين موقع 10 تن کالا به ارزش 12 ميليون دلار از طريق مرز باشماق وارد کشور شده بود، اضافه کرد: اين آمار نشان مي دهد واردات در 2 ماه اول سال 97 نسبت به مدت مشابه در سال 96، از نظر وزن و ارزش دلاري به ترتيب 75 و 40 درصد کاهش يافته است.
مديرکل گمرکات کردستان مهمترين اقلام وارداتي به استان را در اين مدت ماشين آلات مکانيکي، ضايعات پلاستيک و محصولات شيميايي اعلام کرد.
رحماني پور يادآور شد: مهمترين کشورهاي هدف صادرات به لحاظ ارزش دلاري به ترتيب عراق، افغانستان، پاکستان، روماني و ارمنستان و مهمترين کشورهاي هدف واردات نيز سوئيس، ايتاليا، عراق و آلمان بودند.
وي با اشاره به اينکه در 2 ماه ابتدايي امسال، 308 هزار تن کالا به ارزش بيش از 715 ميليون دلار از مرز باشماق ترانزيت شده است، اظهار داشت: اين رقم نسبت به سال 96 در همين موقع از نظر وزني 35 درصد و به لحاظ دلاري پنج درصد رشد داشته است.
مديرکل گمرکات کردستان به آمار تردد مسافران از تنها مرز مسافري استان (باشماق مريوان) در 2 ماه اول امسال نيز اشاره و گفت: در اين مدت، 48 هزار و 227 مسافر ورودي و 49 هزار و 97 مسافر خروجي تردد کرده اند.
رحماني پور تاکيد کرد: همچنين طي اين مدت تشريفات گمرکي 230 بسته هديه و سوغات خروجي از گمرک امانات پستي استان به وزن يک هزار و 429 کيلوگرم انجام شد که شامل مواد غذايي از جمله تنقلات، خشکبار و سبزي خشک بود.
به گزارش ايرنا، مرز رسمي باشماق مريوان در کردستان يکي از مهمترين مرزهاي رسمي زميني ايران با اقليم کردستان عراق به شمار مي‌آيد که در سال هاي اخير رتبه هاي خوبي در حوزه صادرات کالا داشته است.
گمرکات استان کردستان با چهار شعبه فعال در سنندج، باشماق مريوان، سيرانبند بانه و شهر بانه به فعالان اقتصادي خدمات گمرکي ارائه مي کند.
گمرک سيرانبند و باشماق از مرزهاي گمرکي فعال رسمي و بين المللي استان هستند و گمرک مريوان در زمينه ترانزيت، صادرات، امور مسافري و مقدار قابل توجهي در بخش واردات فعال است؛ به طوريکه روزانه 12 ميليون دلار کالا از مرز باشماق مريوان ترانزيت مي شود.
مرز سيرانبند بانه نيز دومين و نزديک ترين مرز مشترک استان کردستان با منطقه شمال عراق است که از حيث حجم صادرات کالا و شمار فعالان و شاغلان اقتصادي رتبه دوم بازارچه هاي اين استان را به خود اختصاص داده است.
7355/9102
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب 26، 18 و 6 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.
 کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر 220 میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.
بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال 1402 از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم 16 درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با 11.5 درصد و غرب تهران با 9.5 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
 در این مدت 2 میلیارد و 200 میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن 12 درصد افزایش نشان می دهد.
امارات متحده عربی با 38 درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با 22 درصد و ترکیه با 17.6 درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال 1402 بوده اند.
 بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال 1402 به پارچه‌های تار و پود‌باف با 433 میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن 21.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول 50 الی 60 کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول 63 _ 61 کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید