Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@04:58:22 GMT

بسیج سازندگی، شاخصه محرومیت زدایی

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۴۸۵۴

بسیج سازندگی، شاخصه محرومیت زدایی

قزوین-ایرنا-استقرار بسیج سازندگی تحت عنوان گروه های جهادی در راستای اقتصاد مقاومتی بدون شک نقش آفرین عرصه های سعی و تلاش در امر بهینه سازی مناطق محروم و کم توسعه یافته بوده است.

سازمان بسیج سازندگی در راستای اجرای طرح های عمرانی، تولیدی، فرهنگ و درمانی در سال 79 و به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت ارائه خدمات به ساکنان مناطق محروم کشور تاسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این سازمان در استان قزوین با ورود به عرصه خدمت رسانی در روستاها، به ویژه مناطق دور افتاده و محروم طرح های مختلفی را در حوزه های آموزشی، بهداشتی، عمرانی و خدماتی به مورد اجرا گذاشته است.

**طرح های محرومیت زدایی موجب ماندگاری روستاییان می شود
دهیار روستای گردشگری آتان از توابع رودبار الموت شرقی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت : اجرای پروژه های محرومیت زدایی علاوه بر سازندگی و رونق روستاها، در ایجاد شور و نشاط و ماندگاری روستاییان در موطن خود نقش موثری دارد.
ابوالفضل ابراهیمی ادامه داد:بسیجیان جهادگر با ارائه خدمات در زمینه های علمی، فرهنگی، بهداشتی، عمرانی و شناسایی مشکلات و معضلات مناطق محروم امکانات زیادی را به سوی روستاها سرازیر می کنند.
وی، خدمات رسانی به مناطق محروم در دوران قبل و بعد از انقلاب را یادآور شد و ادامه داد: توسعه مناطق محروم در دورهای یاد شده به هیچ وجه قابل مقایسه نیست زیرا ایجاد زیرساخت های توسعه ای روستاها در این نوع مناطق و خدمات انجام شده از صفر تا 100 تنها به برکت انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
به گفته ابراهیمی، بسیج سازندگی در روستاها علاوه بر بهسازی در عرصه های کشاورزی، آبخیزداری، علمی، آموزشی و بهداشت و درمان، خدمات دیگری مانند نصب دکل دیجیتال تلویزونی روستای آتان با سه میلیارد و 500 میلیون ریال به عمل آورده است.
وی ادامه داد: ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی با پرداخت تسهیلات بانکی جهت پرورش زنبور عسل، انتقال آب از چشمه جهت تامین آب شرب و کشاورزی روستاها به منظور جلوگیری از هدر رفت آن و ارائه خدمات پزشکی و تخصصی به روستاییان در 2 مرحله از جمله اقدامات در دست اجرا از سوی بسیج سازندگی است.

** محرومیت زدایی و اشتغالزایی از شاخصه های فعالیت بسیج سازندگی
بخشدار کوهین نیز در این رابطه گفت: یکی از شاخص ترین فعالیت های بسیج سازندگی محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال برای جوانان روستاها بوده است.
صادق قندی، یکی دیگر از ابتکارات نظام جمهوری اسلامی را توانمندسازی روستاها دانست و گفت: امروز بسیج سازندگی همان کار جهاد سازندگی گذشته را در مناطق محروم و روستایی انجام می دهد که جای قدردانی دارد.
وی یادآور شد: بسیج و سپاه از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون در زمینه های گوناگون با همیاری روستاییان گام های موثری در جهت عمران، آبادانی و رفاه مردم برداشته اند.
قندی با اشاره به خدمت رسانی بسیج در روستاهای این بخش، افزود: محرومیت زدایی، حفظ ارزش های انقلاب، اقتصاد مقاومتی، فعالیت های علمی فرهنگی، آگاه سازی اجتماعی و بصیرت افزایی از جمله اقدامات اجرایی این نهاد مقدس است.
وی، محرومیت زدایی را شاخص ترین برنامه بسیج سازندگی دانست به گونه ای که در بیشتر روستاهای این بخش در قالب اردوهای جهادی، ویزیت رایگان، ساخت اماکن فرهنگی و منازل روستایی برای محرومان، انتقال آب شرب و کشاورزی برای روستاییان، ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی و اجرای طرح های اقتصادی مقاومتی از جمله برنامه های ارائه شده جهت رفع محرومیت ها، پیشرفت، آسایش و رفاه مردم بوده است.
به گفته بخشدار کوهین، ایجاد اشتغال، انتقال آب شرب و کشاورزی برخی از روستاها مانند یله گنبد، آقابابا، کیخونان و مرتفع شدن مشکل آب این روستاها، توسعه پرورش مزارع گل محمدی به عنوان طرج الگویی و برتر جهت اشتغالزایی در روستا و ساخت مسکن برای خانواده محرومان از جمله طرح های شاخص اجرایی از سوی بسیج سازندگی بخش صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امیدواریم با توسعه فعالیت های بسیج سازندگی و با همیاری مردم در روستاهای بخش شاهد توسعه و پیشرفت و رفع مشکلات روستاها در آینده باشیم.

**گام بلند بسیج سازندگی در راستای محرومیت زدایی از مناطق محروم
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قزوین نیز اظهار داشت: در کنار کمک به طرح های محرومیت زدایی، جهاد اقتصادی در جهت عمران و آبادانی، استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و توسعه اقتصاد روستایی، به ویژه در مناطق دور دست از شاخصه های فعالیت این نهاد است.
حمیدرضا الله بداشتی، محرومیت زدایی را یکی از واژه های کاربردی از آغاز، شکل گیری و استمرار حیات انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دانست و افزود: بسیج سازندگی پس از 17 سال از دوران فعالیتش، در قالب اردوهای هجرت (با هدف غنی ‌سازی اوقات فراغت جوانان) و تلاش در همه عرصه‌ها اعم از آموزشی، بهداشتی، فنی و حرفه‌ای، خدمات‌رسانی، عمرانی، مرمت، بهسازی و زیباسازی مدارس موفق به اجرای این طرح ها شده است.
الله بداشتی اضافه کرد: برگزاری اردوهای هفت روزه، ویژه بسیج محلات و حقوقدانان با اعزام یک هزار و 302 بسیجی، اردوهای یک روزه بسیج سازندگی با هفت هزار و 605 بسیجی از حلقه های صالحین، کارمندان، بسیجیان جامعه زنان، فرهنگیان، دانشجویان و ورزشکاران از جمله برنامه های این نهاد بوده است.
به گفته وی، سال گذشته یک هزار و 71 دانش آموز در اردوهای هجرت دانش آموزی نیز حضور داشتند.
الله بداشتی با اشاره به اولویت طرح های بسیج سازندگی، اظهار داشت: محرومیت زدایی در روستاها و مناطق محروم، کمک به مردمی کردن اقتصاد و تلاش در جهت بهبود تولید و ایجاد امنیت غذایی به منظور جلوگیری از واردات، تقویت و توسعه اردوهای جهادی و هجرت، شناسایی و ایجاد زمینه های اشتغال موقت و به دنبال آن پایدار جوانان و کارجویان از جمله اولویت های این سازمان است.
وی، ترویج فرهنگ کار و تلاش، کمک به محرومیت زدایی و عمران و آبادانی روستاها، کمک به دولت در سازندگی، بهره برداری از توان متخصصان بسیجی در امور فنی،‌ سازندگی،‌ محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی، افزایش توان فنی و تجربی جوانان و بسیجیان، ایجاد فضای مناسب برای یادگیری و انجام فعالیت های گروهی و تقویت روحیه مسئولیت پذیری را از جمله اهداف و اصول بسیج سازندگی عنوان کرد.
به گفته وی، سال گذشته 87 تیم آموزش، بهداشت و درمان به مناطق محروم و کم برخوردار با هدف ارائه خدمات بهداشتی، عمرانی، فرهنگی و پزشکی به مردم اعزام شدند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قزوین ادامه داد: در حوزه عمرانی مهمترین پروژه های این سازمان طی سال گذشته ساخت مخزن آبی 400 هزار متر مکعبی روستاهای آقابابا و کیخنان بود که با اجرای آن به یک نزاع چند ده ساله بر سر آب این 2 روستا در بخش کوهین خاتمه داده خواهد شد.
وی همچنین به فعالیت بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: بیش از 80 میلیارد ریال تسیهلات بانکی به 500 متقاضی این بخش طی سال گذشته پرداخت شده است.
وی بیشتر تسیهلات ارائه شده را در حوزه های صنایع تبدیلی، اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: پرورش قارچ، داربستی کردن انگور، پرورش زنبور عسل، کشت زعفران، صنایع دستی، پرورش ماهی و ماکیان از مهمترین عرصه های حوزه اقتصاد مقاومتی است.
این مسئول اظهار داشت: در حوزه صنایع تبدیلی نیز تسهیلاتی به متقاضیان در بخش خرد کردن، بسته بندی، پودر کردن، اسانس گیری، رب و عصاره، شیرینی، ترشی و شوریجات پرداخت شده است.
الله بداشتی در پایان یادآور شد: با توجه به آمار اولیه، به نظر می رسد میزان اشتغالزایی با ارائه تسهیلات یاد شده، یک هزار و 600 نفر بوده است.
7390/8054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سپاه و بسيج بسيج سازندگي قزوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۴۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد

ایسنا/لرستان استاندار لرستان گفت: به دنبال حکمرانی قوه محور و مردم پایه هستیم و براین اساس همه ظرفیت‌های استان و کشور قوه هستند و شکوفا کردن آن برعهده ما مسئولین است.

ابوطالب شفقت امروز هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای شهرداران و شوراهای اسلامی که در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: شهرداران دو شهر زیبای خرم‌آباد و بروجرد را که مردم را ترغیب به مهاجرت به شهرهای کوچک کنند تشویق می‌کنم.

وی اضافه کرد: یکی از اولویت‌های استان ایجاد زیرساخت‌ها باشد تا کسب و کار راحت‌تر و کارهای اجتماعی بهتر جواب دهد.

استاندار لرستان با بیان اینکه زیرساخت روستایی در شهرهای کوچک ارتقا داده شد تا مهاجرت معکوس انجام شود، تصریح کرد: هرچه قدر بتوانیم مردم را در روستاها نگهداریم و مردم از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک ترغیب کنیم، در راستای کسب و کار به اهداف خود خواهیم رسید.

شفقت با بیان اینکه شهردار یک ماموریت بیشتر ندارد و آن این است که شهرداران مسئول نشاط اجتماعی هستند، افزود: شهرداران چنانچه برساخت و ساز، مهار ترافیک شهری، تنظیف شهر و ... نظارت داشته باشند همه این کارها منجر به رضایتمندی افراد می‌شود و این مهم حول نشاط فردی و اجتماعی جامعه خواهد بود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر شرایط بسیار خوبی برای گردشگری در شهرهای کوچک وجود دارد و نباید از این ظرفیت‌ها غافل شویم.

استاندار لرستان بر برطرف کردن محرومیت‌زدایی در چارچوب قانون تاکید کرد و با بیان اینکه منافع شهرهای محروم را دفاع خواهیم کرد، افزود: نمایندگان منتخب مردم در مجلس، فراکسیون شهرهای کوچک در شهرهای کوچک تشکیل و قانونی بنویسند که با اجرای آن زیرساخت‌هایی را در شهرهای کوچک در راستای محرومیت زدایی ایجاد کنیم چراکه راهبرد ججمهوری اسلامی ایران محرومیت زدایی است.

شفقت گفت: یک سری قوانین توسط منتخبین مردم در مجلس تدوین شود که مشکلات شهرهای کمتر برخوردار برطرف و محرومیت زدایی انجام شود.

وی با بیان اینکه به دنبال حکمرانی قوه محور و مردم پایه هستم، تصریح کرد: براین اساس همه ظرفیت‌های استان و کشور قوه هستند و شکوفا کردن آنها برعهده ما مسئولین است، هرچقدر بتوانیم نظام طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی را قوه محور تدوین کنیم آنوقت توانسته‌ایم قوه‌ها به قابلیت و قابلیت‌ها را به قدرت تبدیل کنیم.

شفقت گفت: قوی‌ترین قدرت، استحکام درونی جامعه است و باید یک حکمرانی تقویت کنیم که درون خودمان قوی باشد؛ قدرت درونی ما اتحاد، همدلی و یکپارچگی و مردم محور بودن مدیریت حکمرانی است.

انتهای پیام

.

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • اردو‌های جهادی، گام‌هایی استوار در مسیر محرومیت‌زدایی
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • اجرای ۶۰ طرح محرومیت‌زدایی در پلدشت