Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@03:49:15 GMT

آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می‌ گذارد؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۸۲۲۷۴

‌می‌دانیم که هر غذایی که مادر می‌خورد یا هر نوشیدنی که می‌نوشد و یا هر فعالیت بدنی که دارد، بر سلامتی و شرایط جسمانی جنین در شکمش تاثیر دارد. به همین ترتیب احساسات مادر باردار نیز بر روی جنین اثرگذار است. مادران باردار باید همواره شاد بوده و بدانند که ناامیدی و اضطراب سلامت جنینشان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تحقیقات انجام شده توسط علوم روانشناختی نشان می‌دهد که احساسات مادر بر جنین شش ماهه و بیشتر اثر داشته و حتی می‌تواند بر نگرش و آینده احساسی کودک نیز تاثیر بگذارد. با اینکه هیچ نتیجه قطعی درباره میزان تاثیر احساسات مادر بر جنین وجود ندارد، اما مادر در دوران بارداری نباید زیاد گریه کند. این در حالی است که زنان باردار در دوران حاملگی و مخصوصا در سه ماهه اول و سوم بارداری بیشتر از قبل گریه می‌کنند.

علل گریه کردن مادران باردار در دوران بارداری

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا زنان در دوران بارداری بیشتر گریه می‌کنند. برخی از این دلایل که شامل عوامل فیزیکی و عاطفی هستند، در ادامه ذکر شده است:

تغییر در هورمون‌ها

سه هورمون استروژن، پروژسترون و گونادوتروپین کوریونی در بدن مادر باردار ساخته می‌شود و تغییرات در سطح این سه هورمون می‌تواند سیگنال‌های مغزی متنوعی را به مغز انتقال دهد که می‌تواند بر برخی از خلقیات مادر باردار تاثیر بگذارد. این‌ هورمون‌ها عمدتاً مسئول احساسات دوران بارداری هستند و باعث می‌شوند مادر باردار بدون هیچ محرک بیرونی گریه کند. به طور مثال پروژسترون در دو ماه آخر بارداری در سطوح بالایی قرار می‌گیرد و این احساسات مادر را برنگیخته‌تر می‌کند.

استرس

مهم نیست که آیا برای بارداری برنامه ریزی کرده بودید یا خیر و یا در ادامه چه برنامه‌هایی دارید. مهم این است که از فشار و استرس در این دوره به دور باشید. سلامت جسمی و ذهنی مادر، سلامت جنین، مراجعه به پزشک و نتیجه آزمایش‌ها، موارد شغلی و خانوادگی، کودکان بزرگتر خانواده همه می‌توانند از عوامل استرس در دوران بارداری باشند.

علائم کشش پوست در بارداری

تقریبا همه زنان باردار در طول بارداری متوجه کشش پوست خود می‌شوند که معمولاً با گذشت زمان از بین می‌رود اما زمانی که برای بار اول زنان باردار آن‌ها را می‌بینند ممکن است شوکه شوند و حتی از دیدن آن گریه کنند.

داشتن ناراحتی‌های جسمانی

ناراحتی‌های فیزیکی بخشی از یک بارداری است. گاهی حتی با وجود سلامتی قبل از دوران بارداری، زنان باردار در طول بارداری دچار درد و رنج‌هایی خواهند شد. نداشتن یک خواب خوب بدلیل وضعیت خوابیدن خاص، افزایش وزن و بزرگ شدن بیش از حد شکم همه از مواردی است که می تواند اشک یک زن باردار را دربیاورد.

لباس‌های نامناسب

ممکن است مادر باردار از لباس‌های بیش از حد بزرگ و مشاهده اندام خودش اشکش دربیاید. خرید لباس بارداری برای یک مهمانی خاص و ویژه در دوران بارداری می‌تواند افسرده کننده باشد.

تماشای چیزهای احساسی

تماشای یک فیلم احساسی و یا یک سریال می‌تواند باعث گریه مادر باردار شود.

نظرات دیگران در دوران بارداری

ممکن است کسی به مادر باردار بگوید که شکمش بیش از حد بزرگ است و احتمالآً دوقلو باردار است، این می‌تواند باعث گریه مادر باردار شود یا وقتی مردم نظر می‌دهند که با آمدن کودک خیلی چیزها تغییر می‌کند، می‌تواند برای مادر باردار ناراحت کننده باشد و او را در مورد آینده دچار استرس کند.


مراحل مهم بارداری

برخی از لحظات بارداری هستند که بسیار برای مادر باردار ماندگار هستند مانند شنیدن صدای قلب فرزند یا دیدن فرزند برای اولین بار در تصاویر اولتراسوند و یا لحظه زایمان و دیدن نوزاد، همه این‌ها می‌تواند باعث گریه مادر باردار شود.

به تاخیر افتادن زایمان

مادر باردار مدت‌ها منتظر بوده است اما زمانی که تاریخ زایمان برسد و نشانه‌ای از زایمان نباشد این می‌تواند باعث ناراحتی و حتی گریه مادر شود.

درد زایمان

مهم نیست در چه تعداد کلاس‌ بارداری شرکت نموده‌اید و یا چقدر کتاب‌های آمادگی زایمان طبیعی را خوانده‌اید، درد زایمان دردناک است و در زمان فراسیدن زایمان این درد را تجربه خواهید کرد و احتمالا اشکتان درخواهد آمد.

تاثیر گریه مادر بر جنین چیست؟

تاثیر گریه مادر بر جنین در سه ماهه دوم بارداری کم است ولی به طور کلی تاثیر گریه مادر بر جنین در طول بارداری به این بستگی دارد که شما چه نوع مادری باشید. در ادامه مواردی آمده است که نشان می‌دهد چرا گریه کردن مادر برای جنین بد است.

۱- اگر شما یک مادر استرسی هستید!

کولیک نوزادان پس از تولد می‌تواند مهم‌ترین تاثیر گریه مادر بر جنین باشد. بارداری آسان نیست و مادر باردار روزهای پر استرس و تنش زایی را پیش رو دارد. استرس گاه به گاه به جنین آسیب نمی‌رساند ولی اگر مادر باردار دائماً در معرض استرس باشد، در بدنش هورمون استرس کورتیزول ترشح می‌شود. این هورمون به جفت منتقل می‌شود و اگر جنین به طور مداوم در معرض این هورمون قرار گیرد، شما در نهایت یک نوزاد مضطرب و کولیکی خواهید داشت.


۲- اگر شما یک مادر افسرده هستید!
ایجاد مشکلات عاطفی در آینده کودک از تاثیر گریه مادر بر جنین است. افسردگی در تعداد زنان باردار زیادی مشاهده می‌شود. در حقیقت برآورد شده است که حدود ۱۰ درصد همه زنان باردار، دچار افسردگی می‌شوند که این برای کودک و آینده‌اش اصلاً خوب نیست و حتی می‌تواند زندگی آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد. کودکان متولد شده از زنان افسرده در آینده مشکلات عاطفی خواهند داشت و ممکن است از افسردگی رنج ببرند.


۳- اگر شما دائماً از بارداری شکایت می‌کنید!
اگر شما مادری هستید که از بارداری خود خوشحال نیستید و از اینکه کودکی در شکم دارید و دردهای فیزیکی و حالات هیجانی ناشی از حاملگی خود شکایت می‌کنید، بدانید این تنها شرایط را بدتر می‌کند. دیده شده است مادرانی که به فرزند متولد نشده خود هیچ دلبستگی ندارند، فرزندشان در دوران کودکی دچار مشکلات عاطفی می‌شود.

۴- اگر گاهی با روز‌های بد مواجه می‌شوید!
شرایط استرس زای ناگهانی ممکن است در این نه ماه یا هر زمانی برای هر کسی پیش بیاید. شما باید با در نظر گرفتن ذهنیت خوب و جسارت کافی این روز‌ها را به خوبی پشت سر بگذارید و احساس خوشبختی داشته باشید. استرس و افسردگی ناگهانی و گاه به گاه بر رشد و تکامل کودک تاثیری ندارد. تاثیر گریه مادر بر جنین و تاثیر فشارهای روحی و روانی مادر بر رشد زمانی اتفاق می‌افتد که شرایط استرس زا و روز‌های بد به طور دائمی وجود داشته باشند.

آنچه مادران باردار باید انجام دهند
در مورد احساسات خود با همسر و یا دوست خود و یا یکی از افراد نزدیک به خود صحبت کنید. ارزیابی کنید که هر چند وقت یکبار در حالت افسردگی قرار می‌گیرید. اگر افسردگی داشته باشید، نیاز به کمک دارید و بهتر است با یک پزشک متخصص صحبت کنید. دارو‌های ضدافسردگی وجود دارد که برای زنان باردار تجویز می‌شود و می‌توانید در مورد آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت تشخیص پزشک برایتان تجویز شود. همچنین می‌توانید به تغییر سبک زندگی خود بپردازید؛ مثلاً سرگرمی و تفریحی که دوست دارید و یا یوگا را تجربه کنید. همچنین خوردن غذا‌های سالم و مغزی در از بین بردن افکار و احساسات منفی بسیار موثر است.بیشتر بدانید: درمان افسردگی خفیف بدون دارو و با تغییر سبک زندگیهمه این‌ها به این معنی است که سلامت روحی و عاطفی مادر بر جنین و آینده او تاثیرگذار است بنابراین تلاش کنید در این مرحله حساس از زندگی احساسات و افکار منفی خود را از بین ببرید. خود را مشغول کنید و آنچه برای سلامتی خود و جنین خود لازم دارید فراهم کنید. برخی از درمان‌های خانگی مانند روشن کردن شمع و ... را امتحان کنید و به خود آرامش دهید و بدانید تاثیر گریه مادر بر جنین می‌تواند آینده عاطفی و روانی کودک را مختل کند. منبع: مجله اینترنتی ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زنان پارسینه سلامتی بارداری گریه کردن استرس زایمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۸۲۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • مارکو رویس گل زد و تا مرز گریه رفت
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد