Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - همشهری آنلاین:
رئیس سازمان کشاورزی آذربایجان‌ غربی از فعالیت ۷ شهرک کشاورزی به مساحت بیش از ۴۲۸ هکتار در استان خبر داد و گفت: با تکمیل فعالیت و واگذاری ۷ مجتمع گلخانه‌ای در استان برای بیش از ۲۸۰۹ نفر در سطح استان اشتغالزایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، اسمعیل کریم‌زاده در جلسه بررسی توسعه شهرک‌های کشاورزی در استان که با حضور رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت شهرک‌های کشاورزی در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با بیان این‌ که 18 نقطه با عنوان مجتمع‌های کشاورزی در مقیاس‌های مختلف از نظر پیشرفت فیزیکی در سطح استان شکل گرفته است، اظهار کرد: این شهرک‌ها شامل 10 مورد مجتمع‌های گلخانه‌ای، 6 مورد مجتمع شیلاتی و 2 مورد مجتمع دامپروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریم‌زاده با بیان این‌ که روند توسعه گلخانه‌ها در آذربایجان‌غربی با آماده شدن زیرساخت‌های مجتمع‌های گلخانه‌ای شدت گرفته است، اظهار کرد: دغدغه سردسیر بودن منطقه، استفاده بهینه از منابع انرژی و سوخت در جوار سایر مسایل از اصلی‌ترین مشکلاتی است که در تجهیز گلخانه‌های استان با آن روبرو هستیم.

وی خاطر نشان کرد: آذربایجان‌غربی 8 درصد شهرک‌های کشاورزی کشور را از نظر تعداد و 14 درصد از نظر مساحت را به خود اختصاص داده است و با تکمیل و واگذاری 7 مجتمع گلخانه‌ای، این استان 18 درصد اشتغال موجود در سطح کشور در گلخانه‌ها را به خود اختصاص خواهد داد.

کریم‌زاده با اشاره به فعالیت ۸۵ واحد گلخانه انفرادی در استان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 8 منطقه جدید در منطقه آزاد ماکو در سطح 815 هکتار شناسایی شده است که اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 359 میلیون ریال برای راه‌اندازی این واحدها با پیش‌بینی تولید 89 هزار و 600 تن محصول گلخانه‌ای مورد نیاز است.

وی ادامه داد: یکی از استراتژی‌های جهاد کشاورزی با توجه به اوضاع کشور حمایت جدی از کشت‌های متراکم برای افزایش و تثبیت تولید در فصول سال در مناطق مختلف کشور است.

کریم‌زاده بر ضرورت بازنگری بهبود انجام فرآیند کار در واحدهای گلخانه‌ای تاکید کرد و گفت: توسعه کشت محصولات گلخانه می‌تواند در افزایش کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد. با توجه به اشتغال بخش قابل توجهی از مردم در بخش کشاورزی استان، باید شاهد توسعه این بخش در آذربایجان‌غربی باشیم که در این راستا زیرساخت‌های مورد نیاز در حال آماده‌سازی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با تأکید بر اهمیت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در استان با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه گفت: دولت از متقاضیان سرمایه‌گذاری برای کشت محصولات گلخانه‌ای در جهت افزایش کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت می‌کند و هم‌ اکنون توسعه کشت گلخانه‌ای راهکاری برای برون‌رفت از بحران کم‌آبی دریاچه ارومیه در استان بشمار می‌رود.

وی با تأکید بر حمایت دولت از کشت‌های گلخانه‌ای به‌منظور حفظ منابع پایه آب و خاک، ادامه داد: در این راستا باید افراد متقاضی سرمایه‌گذاری در واحدهای گلخانه‌ای شناسایی و احصا شوند و موانع موجود برای اختصاص تسهیلات اعتباری و صدور مجوز برای این واحدها باید رفع شود.

وی افزایش کیفیت محصول تولیدی، افزایش تولید در واحد سطح، ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانش‌آموختگان بخش کشاورزی، دستیابی به اهداف صادرات محصولات، متمرکز کردن کشت و تولید بیش از یک محصول در سال، کاهش آفات و بیماری‌ها، کاهش استفاده از نهاده‌ها و هزینه‌ها را نیز از دیگر مزایای کشت‌های گلخانه‌ای عنوان کرد.

در همین زمینه: مهار ۷۰ درصدی ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه ادامه احیای دریاچه ارومیه با همکاری سازمان ملل و ژاپن سیب و چغندرقند؛ مانع بزرگ احیای دریاچه ارومیه دریاچه ارومیه قابل احیاست جهانگیری: دریاچه ارومیه را حتما احیا می‌کنیم

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۹۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، احمد قندهاری به تشریح مهم‌ترین اقدامات مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در ۶ ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

وی افزود: در ادامه با توجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل توجه یافته است، به طوری که تا پایان فروردین ماه بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد؛ در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

به گفته قندهاری، تمامی این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومتر مربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه یادآور شد: تأمین نیاز زیست محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی در ادامه گفت: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه اقشار مختلف مردم، فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد قرار گرفته است. از دیرباز وزارت نیرو به عنوان متولی تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه، اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کم آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به سوی کنشگران و ذی مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدامات بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه با وزارت نیرو است تا فرآیند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری اظهار کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری شدن آب به سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و عدم آبگیری انهار زراعی در فصل غیر کشت، بخش قابل توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل توجه نبود. این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود. به هر حال با سپری شدن پاییز و شروع زمستان به خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 6091123 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان