Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، حدود ۸ ماه از زلزله کرمانشاه می گذرد. داغ این حادثه چنان عمیق بود که آحاد ملت ایران را سیاه پوش کرد. پس از این فاجعه غم بار تمام ایرانیان از اقصی نقاط کشور  به یاری هموطنان خود شتافتند. اما این کمک های نقدی و غیر نقدی با سایر کمک هایی که در فجایع ملی مشاهده می کردیم، از جهات بسیاری متفاوت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این جهات نحوه ارسال کمک ها بود. خیلی از مردم کمک های خود را به سازمان های مردمی و بعضا سلبریتی ها می دادند تا از این طریق به دست مردم زلزله زده برسد. در واقع در کنار ارگان های دولتی مثل هلال احمر، اینبار ما شاهد به عرصه آمدن سلبریتی ها و چهره های مردمی در کمک های انسان دوستانه بودیم. 

اما با گذشت ۸ ماه از زلزله این کمک ها همچنان ادامه دارد و ما شاهد اعلام شماره حساب از طرف مردم عادی و نه سلبریتی ها هستیم. فارغ از هر نوع قضاوت، قطعا باید بر روند ارسال کمک ها نظارتی صورت گیرد تا جلوی بروز هر گونه مشکل گرفته شود. چگونگی نظارتها بر کمک های مردمی مبحثی بود که در خصوص آن با اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران گفت و گویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

نجار با تاکید بر اینکه واریز پول به حساب افراد برای کمک به زلزله زدگان آنهم دراین مقطع زمانی و هشت ماه بعد از وقوع این حادثه توجیحی ندارد و امکان سو استفاده وجود داد و  افراد باید برای کمک رسانی خود رفتار منطقی داشته باشند به خبرنگار حوادث خبرگزاری برنا گفت :« از ابتدای وقوع حادثه ضمن تشکر از چهرهای سرشناس، درخواست ما از مردم واریز کمک ها به  حساب هلال احمر  بود که علاوه بر مبالغی که به حساب سلبریتی ها واریز شد، ما با مقدار قابل توجهی کمک های نقدی و غیر نقدی مردم به هلال احمر مواجه بودیم. در خصوص کمک های مردمی در راستای بازسازی ها، بازهم درخواست ما از مردم و چهرهای سرشناس، در اختیار دادن این کمک ها به بنیاد مسکن به واسطه تجربه چندین و چند ساله  و جلوگیری از تبعیض و ایجاد توقع است.»

وی در ادامه گفت:« اولویت بنیاد مسکن با بازسازی منازل مسکونی مردم است.همچنین تسهیلات در اختیار مردم از ۲۰ میلیون در مناطق روستایی به ۳۰ میلیون تومان و از ۳۰ میلیون در مناطق شهری به ۴۰ میلیون تومان ارتقا یافت.همچنین مبلغ ۹ میلیون در مناطق روستایی و ۱۰ میلیون در مناطق شهری به صورت بلاعوض در اختیار هموطنانمان قرار گرفت.»

وی در خصوص کمک های مردمی از طریق سلبریتی ها و خبرسازی هایی که در چند روز گذشته در خصوص سواستفاده چهره ها از کمک های مردمی صورت گرفته است گفت:« همچنان هم درخواست ما از مردم ارسال کمک ها به ارگان های دولتی است. البته کمک های مردمی و تلاش سلبریتی ها   امری پسندیده و لایق ستایش است، اما در این بین ممکن است عده قلیلی قصد سواستفاده داشته باشند. لذا درخواست ما از هم میهنان ارسال این کمک ها به مراکز دولتی است. زیرا همه باید در چهارچوب و یکسان عمل کنند تا  موجب ایجاد توقع نابه جا و تبعیض نشود و یا ممکن است فردی به واسطه خانواده شهید بودن، مشمول مازاد کمک باشد. این ها مواردی است که باید در نظر گرفته شود. البته باید گفت که در سرپل ذهاب کم و کاستی هایی رخ داده که لازم است اصلاح شود.»

وی در خصوص سرنوشت مبالغ بلوکه شده در حساب های سلبریتی ها چنین گفت:« این مسائل در حوزه قوه قضاییه است و مدیریت بحران مشکلی با این قضیه ندارد و سو استفاده گری از سوی چهره ها به مدیریت بحران اعلام نشده است . بلوکه شدن حساب ها توسط قوه قضاییه صورت گرفته است.لذا سایر اقدامات در دست قوه قضاییه است.»

*آمادگی 20 درصدی تهران در برابر زلزله 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با توجه به اینکه با وجود از صدر اخبار کنار رفتن مبحث زلزله تهران هنوز این موضوع مهم است و هر لحظه امکان دارد که به وقوع به پیوندد در  خصوص وضعیت تجهیز سوله های مدیریت بحران برای زلزله تهران گفت:« زلزله در کلانشهرها از پیچیدگی خاصی برخوردار است. ما نمی توانیم یک مکان را به عنوان مکان امن مشخص کنیم.زیرا که جمعیت تهران زیاد است. اما مکان هایی مانند پارک ها، مصلی تهران و... مکان های امن هستند و در خوشبینانه ترین حالت، تهران  تنها ۲۰درصد آماده  وقوع زلزله است  و  مردمی که در نقاط ناامن زندگی می کنند باید این نکات را در نظر داشته باشند و تحت آموزش های امداد و نجات قرار گیرند.»

نجار در خصوص وضعیت سوله های مدیریت بحران در  سراسر کشور گفت:« وضعیت سوله های مدیریت بحران در سایر کشور هم بسیار نا به سامان است. مسولان و ارگان های بسیاری  از جمله نظام مهندسی و... دخیل در این امر هستند که هم در پیشگاه عدل الهی و هم در پیشگاه مردم و هم وجدان خودشان باید پاسخگو باشند. نا هماهنگی ها می توانند عامل بروز فاجعه باشد لذا همه مردم باید در قبال اعمالشان پاسخگو باشند.»

رئیس ستاد مدیریت بحران در ادامه افزود:« سازندگان ساختمان ها باید کیفیت را به جای کمیتی در نظر داشته باشند. ساختمان ۸۰ متری با کیفیت بسیار بهتر از ساختمان 100 متری بی کیفیت است.»

 

خبرنگار: پانیذ میلانی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امداد و نجات جمعیت تهران خانواده زلزله علی دایی قوه قضائیه مدیریت بحران مسکن مهر نیکی کریمی هلال احمر تهران برنا نظام مهندسی هنرمندان خبرگزاری برنا بهرام رادان بازیگران زیبا کلام کلانشهر ناامن معاون وزیر کشور بلوکه سوله چهره ها رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اسماعیل نجار الهام پاوه نژاد گروه اجتماعی زلزله کرمانشاه سرپل ذهاب زلزله تهران چهره های سرشناس سلبریتی ها سو استفاده گری سو استفاده حساب بلوکه زلزله سرپل ذهاب خانه های مسکن مهر سوله های بحران سراسرکشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۴۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است

فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: این نهاد آماده همکاری و تعامل بیشتر با مدیریت شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سردار هادی رفیعی‌کیا عصر امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در صحن علنی شورای اسلامی شهر اظهارکرد: نیروهای پاکبان شهرداری ظرفیت بسیار خوبی برای حفظ اموال شهرداری و مردم هستند و درخواست پلیس از مدیریت شهری این است که در صورت امکان از این ظرفیت به شکل صحیح بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی آماده همکاری و تعامل بیشتر با مدیریت شهری است، افزود: به‌عنوان یک شهروند و سرباز که در راستای تامین نظم و امنیت مشغول به فعالیت است از تمامی تلاش‌های مدیریت شهری قدردانی می‌کنم و روز شوراها را تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با گرامیداشت روز خلیج‌فارس گفت: اگر امروز از خلیج فارس نام برده می‌شود، بدون شک خون‌هایی ریخته شده و جان‌هایی ایثار شده تا این نام ماندگار شود.

رفیعی‌کیا با بیان اینکه هیچ چیز بهتر از خدمت به خلق نیست آن هم مردمی که شایسته خدمت‌رسانی هستند، تاکید کرد: مردم شریف کلانشهر اراک همواره جلوتر از مسئولان فعالیت کرده‌اند و حق خود را نسبت به نظام و انقلاب ادا کردند.

وی ادامه داد: هیچ سازمان و نهادی بیشتر از پلیس از سوی حاکمیت در تماس مستقیم با مردم نیست و از نظر زمان سطح و گستره جغرافیایی همچنین سطح و عمق موضوعات بیشترین تعاملات و تماس با مردم توسط نیروی انتظامی انجام می‌شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا که چکیده و جوهره‌ای از مردم هستند، به علت مطالبه‌گری و اقدامات و پیگیری‌هایی که انجام می‌دهد، بیشترین سطح تماس را با حاکمیت دارد.

سردار رفیعی کیا با بیان اینکه این دو نهاد مقدس و دو عنصر مفید برای میهن و مردم اقدامات بزرگی را برای مردم انجام داده‌اند، خاطرنشان کرد: وقتی به آسیب‌های اجتماعی کلانشهر اراک نگاه می‌کنیم، نام کلان شهر و صنعتی بودن در کنار اقتصادی بودن باید کیفیت زندگی بهتری را الزاماً در اذهان عمومی ایجاد کند.

وی اضافه کرد: در موضوع خدمات‌رسانی و هوشمندسازی شورای شهر و شهرداری دست به دست هم دادند و یک انقلاب در ۱۴۰۲ در کلانشهر اراک به وقوع پیوست.

فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: در کلانشهر اراک از دیدگاه پلیس انتظارات نیروی انتظامی از مدیریت شهری علی رغم آنکه می‌دانیم در موضوع کمپ ماده ۱۶ و اردوگاه ماده ۴۲ متولی چه نهادی است و بهزیستی چه نقشی بر عهده دارد اما عموم مردم و مدیریت شهری باید با تعامل چهره شهر را تغییر و شرایط را بهتر کنیم.

رفیعی‌کیا افزود: در برخی از نقاط شاهد حضور معتادین متجاهر و خرده فروش‌های مواد مخدر هستیم و این مسائل در شورای تامین مطرح می‌شود و کارهای مربوط به انتظامی و امنیتی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه شهر یک مسئول پر مسئولیت به نام شهردار دارد، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی در کنار بهزیستی باید شهرداری را یاری کنند تا انتظارات مردم در این راستا که از نظر بصری نامبارک هستند، بهبود یافته و جمع‌آوری شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی اظهارکرد: استفاده کردن از نگهبان محله یک امر پذیرفته شده در برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه کشور بوده است و برای برقراری نظم و امنیت، می‌توان با گماردن نگهبان از دره نورالشهدای گردو در کنار آن نیروی پلیس استفاده کرد.

کد خبر 749199

دیگر خبرها

  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • ۶۳مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمت رسانی می کنند
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می‌شود
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می شود