Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور از خاک خوردن مفاد سند تحول بنیادین بر طاقچه نظام تربیتی کشور، نگاه نادرست به دانشگاه فرهنگیان، و خصوصی سازی غلط و ناکارآمد را عوامل اصلی حادثه ناگوار مدرسه غرب تهران دانست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور از خاک خوردن مفاد سند تحول بنیادین بر طاقچه نظام تربیتی کشور، نگاه نادرست به دانشگاه فرهنگیان، و خصوصی سازی غلط و ناکارآمد را عوامل اصلی حادثه ناگوار مدرسه غرب تهران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم
جناب آقای رییس جمهور، چندی است که تلخی پیشامد ناگوار مدرسه غیر انتفاعی در غرب تهران، خاطر ملت بزرگ ایران را مکدر ساخته است. مسلما بروز آسیب در هر سازمانی، پیامد‌های ناصوابی در پی خواهد داشت، لکن مسئله مدرسه چنان حیاتی است که اگر ذره‌ای از انحطاط‌های ناهنجار اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی را در متن خویش جای دهد، فجایع عظیمی رقم خواهد زد که اگر نیک بنگریم گستره آن به مرز چندین سال نیز کشیده خواهد شد!

اما آیا تا به امروز تنها یک مدرسه از ایران درگیر چنین حوادثی تلخی بوده است؟ آیا مشاهده ناهنجاری‌های اجتماعی در میان مدارس امری تازه به شمار می‌رود؟ آیا تاکنون نظاره آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی مدارس، رمق از اندیشه صاحبان تعلیم و تربیت به در نبرده است؟
شوربختانه یا خوشبختانه سالیانی متمادی است که فریاد دلسوزان "پرورش و آموزش" میهن اسلامی راه به جایی نمی‌برد، چرا که گویی جامعه در گیر و دار مسائل حیاتی دیگری است!. متاسفانه سهل انگاری در زمینه‌ی نظام آموزش و پرورش کشور چنان تار و پودی با سهل اندیشی رایج جامعه و مسئولین در هم تنیده کرده است، که گویی اگر چنین تلخی‌هایی رخ ندهد، جای تعجب دارد.

اما آقای رئیس جمهور، زمان توجه به آموزش و پرورش چه موقع فرا خواهد رسید؟ چند رویداد ناگوار دیگری باید پیش آید که بفهمیم آموزش و پرورش مسئله حیاتی کشور است؟ براستی آیا زمان بیداری از خواب غفلت فرا نرسیده است؟

قطعا می‌دانیم و البته امیداوریم با پیگیری‌های دستگاه قضایی، متهم این فاجعه انسانی به سزای عملش خواهد رسید، اما براستی کافی است؟ آیا دیگر شاهد این چنین رویداد‌هایی نخواهیم بود؟ و یا اینکه علت اصلی این رویداد را در جای دیگری باید جست و جو کرد؟!.

حقیقتا بر این باوریم در صورتی که اسباب و علل اصلی این رویداد شناسایی و اصلاح نشوند، برخورد با متهم این رویداد ناگوار هم مفید نخواهد بود، زیرا این عاملین اصلی هستند که موجب می‌شوند این اتفاقات ناگوار باز هم به وقوع بپیوندند.

ما می‌پنداریم خاک خوردن مفاد سند تحول بنیادین بر طاقچه نظام تربیتی کشور، نگاه نادرست به دانشگاه فرهنگیان، خصوصی سازی غلط و ناکارآمد، کمرنگ بودن برنامه‌های فرهنگی پرمحتوا با توجه به شرایط سنی و مقطعی دانش آموزان، به حاشیه رفتن اصل تربیت با بخشنامه‌های ناکار آمد و کم فایده و ... تنها قطره‌ای ناچیز از آسیب‌های موجود در نظام تعلیم و از عاملین اصلی و مسببین این رویداد می‌باشند.
معلم، دانشمند و هنرمندی با صد‌ها مهارت است که با بهرگیری از تلفیق هنر، دانش و مهارت، تعلیم و تربیت شایسته را فراهم می‌کند، اما نگاه‌های غلط در حوزه تربیت معلم، موجب شده است سازمان‌های صادر کننده مجوز استخدام نیرو انسانی در کشور با یک دید سطحی به آموزش و پرورش به عنوان بنگاه اشتغال زایی نگاه کرده و تامین معلم از راه‌های غلط و آسیب زایی همچون خرید خدمت و ماده ۲۸ را دنبال کرده، به نحوی که اقدامات آن‌ها گا‌ها موجب شده است که از بسیاری از مولفه‌های گزینشی این حرفه چشم پوشی شده و به شیوه‌های گوناگون افرادی که صلاحیت حرفه‌ای لازم را ندارند گا‌ها بدون گزینش وارد این نظام شوند و آسیب‌های جبران ناپذیری مانند این رویداد نامیمون را رقم بزنند. حال چه پر درد است در چنین شرایطی این عزیزان ضمن پرداختن به این راهکار‌های غلط، دانشگاه فرهنگیان را که از دید جامعه فرهیخته فرهنگیان کشور، اثر بخش‌ترین راه جذب معلم می‌باشد، را تضعیف کرده و روز به روز بر مشکلات و بحران‌های نظام آموزش و پرورش می‌افزایند.

اما در پایان از جنابعالی درخواست می‌نماییم با نگاهی عمیق بر این اتفاق نظر کرده و ضمن تاکید بر فراهم کردن اسباب تبیین و پیاده سازی بند بند سند تحول بنیادین که قطعا موثر‌ترین راهکار برای پیشگیری از چنین حوادث ناگواری است، دستور فرمایید سازمان‌های صادر کننده مجوز‌های استخدامی رویکرد‌های غلط پیشین خود را تغییر داده و زین پس توسعه دانشگاهی را دنبال کنید که قطعا گستردن بساط تبیین و پیاده سازی سند تحول بنیادین و سیاست‌های موثر در آموزش و پرورش بدون همراهی آن ممکن نخواهد بود که براستی این تنها اقدامی خواهد بود که چنین رویداد‌های ناگواری را برای همیشه از یاد‌ها خواهد برد.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سند تحول بنیادین روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است

هم‌زمان با سالروز شهادت شهید مطهری و  روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور صبح چهارشنبه (۱۴۰۳/۰۲/۱۲) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

یکی از موضوعاتی که در این دیدار مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پروش بود: «ما در گذشته، چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشور، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت،  ضرر کردیم. آن چند سالی که سند تحوّل جدّی گرفته نشد، پیشرفتی پیدا نکرد، ضرر کردیم. خب حالا بحمدالله شنیدم که سند هم مورد بازنگری قرار گرفته که رو به اتمام است و در حال نهایی شدن است، هم «نقشه‌ی راه» برای اجرای آن آماده شده، که اینها همه مهم است. بخصوص این نقشه‌ی راه برای اجرای سند خیلی مهم است؛ بدانیم این سند را چه جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش‌ و پرورش اثر خودش را ببخشد؛ این خبر خوبی است. نگذارید وقفه ایجاد بشود و کار را به طور جدّی پیش ببرید.»

به همین مناسبت رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: این سند، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، نه تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش. یکی از بازیگران این عرصه خود وزارت آموزش و پرورش است. فصل هشتم سند که نگاشت نهادی سند است، در بخشی تأکید دارد که همه‌ی دستگاه‌ها و نهادها بویژه رسانه ملّی در اجرای این سند تکلیف دارند.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش مکلف بوده‌ است که سالی یکبار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد. سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش و پرورش از اجرای سند است.

صحرایی ادامه داد: در آن‌جا از نداشتن چهار نگاشت سند بعنوان مشکلات اجرایی گفتم. نگاشت نهادی، چراکه در سند گفته است که باید نگاشت نهادی داشته باشد؛ نگاشت مدرسه‌ای، یعنی سند وقتی به مدرسه می رود آنجا قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ نگاشت حقوقی و قانونی و تقنینی، اجرای این سند به حدود ۲۰ قانون آیین‌نامه یا مقرره نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته است. در این سالیان هیچکدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود.

او ادامه داد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده است که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرا پس از تدوین سند تحول بنیادین هم مستقیم و غیرمستقیم در نشست‌ها مشورت گرفته‌ام و همه آنها دغدغه‌مند تحول بودند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نقشه راه اجرای سند تحول در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و امروز اجرای این نقشه یک تکلیف ملی است افزود: سازمان اداری و استخدامی هر سال بر مبنای این نقشه دستگاه‌های همکار نظام تعلیم و تربیت را ارزشیابی خواهد کرد. سازمان برنامه و بودجه برمبنای این نقشه تخصیص اعتبار خواهد داد و این نقشه، راه را برای ما روشن کرده و اولویت‌های هر سال مشخص شده است.

وی افزود: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟